Dersizle Forumları

Full Versiyon: karışık coğ.soruları
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1-I.aynı enlem üzerinde doğuya doğru hareket eden
II.21 martta kuzeye doğru giden
III.hareketi boyunca yer çekiminin değimediğini gören
Iv.21 haziranda aynı boylam üzerinde harekte eden
Kişilerden hangileri gündüz süresinin değişmediğini tespit etmiştir
a-I II b-I III c-I II III d-I III IV e-II III IV

2-aşağıdakilerden hangisi fay kaynaklarının özellikleriş arasında yer almaz
c-yüzeye yakın olnaları kuyularla yeryüzüne çıkarılır
e-sıcaklıkları yıl içerisinde çok fazla değişmez

3-

4-

a-aralık
b-mart
c-eylül
d-haziran
e-kasım
5-Ekvatorun 3996 km kuzeyinde bulunan bir yerin yerel saati başlangıç meriyenin yerel satine göre 2 saat 16 ileridir
bu yerin matematik konumu aşağıdakilerden hangisidir
a-36 kuzey-34 doğu
b-34 kuzey-36 doğu
c-36 güney-34 doğu
d-36 kuzey-34 batı
e-36 güney-34 batı

6-

7-Lizbon 10derc.batı meridyeni üzerindedir
yerel saati Lizbondan 2 saat 20 '^ileri olan bir yer hangi  meridyen üzerinde yer alır
a-45 batı b-35 batı c-35 doğu d-25 batı e-25 doğu

8-30 derc.batı boylamında yerel saat 12.00 iken ,7 derc.doğu boylamında yerel saat kaç olur?ben şıklardan giderek yaptım işlemi nasıl olur?
1-)"c" olmalı I II III OLMALI cevap
2-) "c" olmalı
3-)"III" olmalı
4-)mart ve nisan olmalı diye düşünüyorum ama yine de şıkları görmek isterim...
5-)"a"
6-)"d"
7-)"e"
8-)14:28 olmalı.
1-c2-c 3-IV 4-c 5-a 6-c 7-e 8-14.28
3 ve 6.soru yanlış gerisi doğru 4.soruyu şıkkını yazdım.açıklarmsın cevaplarını
fay kaynakları kuyu açılarak yeryüzüne çıkarılmazmıydı
yanlış cevaplar için üzgünümuzgun3
6-)akarsu rejimlerinin enlemle ne alakası var onu hala anlamadım doğrusu...farklı mevsimlerin yaşanması da enlemden ziyade dünyanın şekli yıllık hareketle alakalıdır.o zaman cevap hangisi???? akarsu rejimlerinin düzeni veya düzensizliği enlemle alakalı değildir....
fay kaynakları kuyu açılarak çıkarılmaz.çünü fay zaten kırıklı yapı olduğu için,sıcak su fay kırığını takip ederek yeryuüzüne çıkar.ve kaplıcalar oluşur....

1-)21 mart ve 23 eylül tarihlerinde dünyanın her yerinde gece gündüz eşitliği yaşandığından dünyanın neresine gidilirse gidilsin gündüz süreleri değişmez.12 saattir.
hareketi boyunca yer çekiminin değişmemesi demek aynı enlem üzerinde hareket etmek demektir. aynı enlem üzerinde yıl boyunca gündüz süreleri değişmez.yani diyelim ki30 enlemi üzerindeyiz.en doğusunda da en batısında da gündüz süresi aynıdır.
ama;
21 haziranda aynı boylam üzerinde hareket ediyorsak gündüz süresinin değiştiğini görürüz.(mesela kuzey kutup dairesinde 24 saat gündüz yaşanırken,kuzey kutup dairesinden güneye gidildikçe bu süre kısalır.)
3-)sıcaklığın az,bağıl nemin fazla olduğu yerde nem açığı en azdır.(dün görememişim kusura bakmayım)
4-)grafiği incelediğimizde gece ve gündüzün eşit olduğu bi zaman vardır. o gün ya 21 mart ya da 23 eylül dür. peki bunu nasıl anlayacağız?
yer kuzey yarımkürede ise 23 eylülden(gece gündüz eştliğinden sonra)gündüzler kısalıp,geceler uzamaya başlar.grafik te bize bunu verdiği için cevap eylül olmalıdır.
eğer gündüzler uzuyor olsaydı o zaman cevap:mart olurdu...
Sayfalar: 1 2
Referans URL