Dersizle Forumları

Full Versiyon: Mac'lere geniş güvenlik güncellemesi
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Apple, işletim sistemi Mac OS X için 20'ye yakın yama içeren geniş bir güvenlik güncellemesi yayınladı. Bu güncelleme ile 2007 içindeki güncelleme sayısı dörde ulaştı.

Apple, perşembe günü yayınladığı geniş güvenlik güncellemesi ile 20'ye yakın Mac OS X açığını yamadı. Güvenlik güncellemesi ile aralarında Airport sürücü yazılımı, Help Viewer ve Installer uygulamalarından kaynaklanan açıkların da bulunduğu Mac OS X servis ve bileşenlerine yama yapıldı.

Apple, yama yapılan açıklardan bazılarının "kritik" açık kategorisinde bulunduğunu ve sistemin çökmesi ile saldırganların yetkileri olmayan program çalıştırmalarına neden olabileceği açıklamasını yaptı. Şirket, tüm işletim sistemi kullanıcılarına, internet sitesinde 2007-04 kodu ile yayınladığı güncellemeyi indirmesini tavsiye ediyor.

Apple ayrıca yaptığı güvenlik güncellemelerinin aralığı konusunda geçen seneye oranla daha hızlıhale gelmiş durumda. İşletim sisteminin güvenliği ile tanınan Apple, geçen sene tüm yıl boyunca sekiz güncelleme yayınlamışken bu sayı 2007 yılının bu dönemine kadar her ay bir, toplamda da dört güncelleme olarak gerçekleşti.

alıntıdır...
Referans URL