Dersizle Forumları

Full Versiyon: yüzde faizleilgili bir sorum var
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
waterlily.88
bir sütçü aldığı bir miktar süte ,%20 oranında su katıp sütün litresini ,satın aldığı fiyattan satacaktır.sütü satarken kullandığı ölçek ,gösterdiğinin %20 si eksik tartmaktadır.sütçü suya para ödemediğine göre elde ettiği kar oranı yüzde kaç olur?
A)40 B)46 C)47 D)48 E)54 CEVAP D

AMA BEN ÇÖZDÜM AMA BULDUĞUM SONUÇ ŞIKLARDA YOK.
ben şöyle çözdüm.
sütçü 10 ytl den 10 litre süt almış olsun dedim.buna göre 2 litre su katarak 12 litre sütün litresini 10 ytl den satacaktır.kullandığı ölçek gösterdiğinin %20 eksik tarttığına göre ,10 litre olarak ölçtüğü süt 8 litre olacaktır yani
8 litreyi 10 litre gösterirse
12 litreyi x litre gösterir buradan da x i 15 litre buldum.buna göre sütçü 10 ytl den aldığı 10 litre sütü,(100 ytl ye mal ettiği sütü)10 ytl den 15 litre olarak yani 10.15=150 ytl ye satmaktadır yani karı%50 dir

ama şıklarda bu yok cevap d diyor. bi kontrol ederseniz sevinirim teşekkürler
bence dogru cozmussun.
bencede %50 farklı sayılarla yaptım gene aynı cvp çıktı ama belki hatamız vardır bilmiyorum...
waterlily.88
yardımlarınız için teşekkür ederim.o zaman şıklar yanlış bizim çözdüğümüz doğru.
bence bu adam direk cehennemlik .. siritan)
waterlily.88
arkadaşım sen %44 ü mü buldun .senden rica etsem çözümünü yazabilir misin.
bildik Demişki:

bence bu adam direk cehennemlik .. siritan) %44

forum kurallarını okuyalım. Yorum yapmayalım, sorunun çözümünü biliyorsak yazalım arkadaşım.
nefretli
şöyle 10lt 10 ytl toplam ödenen 100 ytl
10 un %20 si 2 ozaman 12 lt oldu
12lt yide 10 ytldn satacak ama tartı %20 eksik tartıyor. ozaman 12 nin yüzde 20 si 2,4 olur aslında 12+2,4=14,4 satmalı 10 ytlden
144 olur ve 100 aldı 144 sattı yüzde 44 olur. diye düşünüyorum bende
waterlily.88
hangisi doğru %44 mü yoksa %50 mi yoksa ikisi yanlış mısoru
tamamen bana aıt bı fıkır.
bu tıp sorulardakı anlam kargasası yuzunden bı suru arkadas matematıkten soguyor. sonrada ogrencıler neden matematık sevmıyor dıyoruz. bence hıc takılmayın bu soruya
basarılar
Sayfalar: 1 2
Referans URL