Karadeniz Bölgesinde yer şekillerinin engebeli,eğimlerin fazla ve genel görünümün dağlık olması aşağıdakilerden hangisinin ortaya çıkmasında etkili olmamıştır? A)Tarımsal nüfus yoğunluğunun fazlalığı B)Kuzey-güney yönlü ulaşımda görülen zorluklar C)Kırsal alanda dağınık yerleşmelerin yaygınlığı D)Yamaç yağışlarının görülmesi E)Ormanların geniş alan kaplaması
cevap anahtarı öyle dio tamam ama ben neden a olmadığını anlamadım??
tarımsal nüfus yoğunluğu neydi arkadaşım?
tarım alanlarına düşen çiftçi sayısını gösteren yoğunluk dimi..
tarımsal nüfus yoğunluğunun bulunması için tarımla uğraşan nüfusun ve tarım alanlarının bilinmesi gerekir.
tarımsal nüfüs yoğunluğunun fazla olması için,
-tarımla uğraşan nüfusun fazla
-ve ekili dikili alanların az olamsı gerekir.
yerşekillerinin sade olduğu alanlarda ekili-dikil alanların fazla olması tarımsal nüfüs yoğunluğunu azaltır.
halbuki karedenizde yerşekilleri sade değil.
o yüzden a şıkkna ulaşabiliyoruz arkadaşım..
(:çok teşekkürler.Uğraştırdım.İyi çalışmalar..
rica ederim ne demek.
ben zaten allah izin verirse coğrafya öğretmeni olmak istiyorum.güzel anlatabildiysem ve anlayabildiysen çok mutlu olurum arkadaşım.sanada iyi çalışmalar dilerim
inşallah istediğin olur daha ne kadar iyi anlatıcaksın zaten(: süper süper
tesekkür ederim arkadaşım.inşallah sende dilediğin yere gelirsin.kolay gelsin.iyi günler..
evet arkadaşımızın dediklerine katılmakla birlikte şunu da eklemek isterim:
engebeli bölgelerde tarım yapılabilen yerler sınırlı olduğu için nüfus buralarda diğer yerlere göre daha yoğundur.yani tarımsal nüfus yoğunluğu.
ormanların fazlaca yer kaplaması ise yerşekillerinden çok yağışlarla ilgilidir....
kolay gelsin...
teşekkürler erendeniz

iyi çalışmalar...