ARKADAŞLAR BENİM BİR PROBLEMİMDE FELSEFEDEN.
BİZİM HOCAMIZ FİLOZOFLARI FALAN ANLATTI ,DERKEN FELSEFE BİTMİŞ BEN HİÇ BİŞEY ANLAMADIM TABİİ. NASIL ÇALIŞILIR Kİ FELSEFEYE EZBER Mİ YAPICAM YANİ TAVSİYELERİNİZİ ŞİDDETLE BEKLİYORUM..............

felsefenin kapsamlı bir ders olduguna pek inanmıyorum ben sayısalcıyım ve felsefeyi okuyup okudugunu anlama diye nitelendiriyorum çünkü bana öle geliyor ki felsefeyi okumayı sevenler eline bikaç kitap almış olanlar rahat yapar fakat anladıgım kadarıyla sen henüz okuyorsun ve felsefeyi anlamadıgını sölüyorsun ama bu gayet normal hocanız yazılıda filozoflardan sorucaktır bilmen gerekiyor...zaten bilinen her filozofun bir düşüncesi vardır yani hepsi farklı tezleri destekliyo onları ögren ve ezbere kaçmadan çalışmaya bak...
mesela ben lisedeyken bir kagıda filozofun adını karşısınada desteklediği düşünceyi yazmıştım ve yararlı olduguna inanıyorum...en azından benim felsefeden 96 almama yaramıştı bir sayısalcı olarak

hayır dersane hocamdan bahsettim .
odediğin şekilde ezber yapmış olunuyor ve ezber istemiyorum çünkü lise ezberleğim ve unuttuğum bilgiler bunlar
bence şu an zaman kalmadığı için çıkmış sorulara çalış ve de konulara bak hangi konulardan soru çıkma ihtimalini bul ....bazen bilgide sorula biliyor suje-obje-dogmatiz-determinizm-pragmatizm-bilgi felsefesi vs tanımları bilmeye ögrenmeye çalış zaten paragraflar okununca anlaşşılıyor
haklısın galiba artık çıkmış sorulara bakmak daha faydalı saolun arkadaşlar.....
benim tavsiyem de konu çalışmaktan ziyade bolbol soru çöz derim..çünkü felsefe sorularında o kadar derinlere inmiyorlar..yani ezber istemiyorlar..yorum isteyen sorular hepsi..sen soru çöz bol bol ..
Felsefe parağraf sorularından farksız. Parağraf cözüyorsan bence zaten felsefeyide yapabilirsin
Felsefe parağraf sorularından farksız. Parağraf cözüyorsan bence zaten felsefeyide yapabilirsin
arkadaşa katılıyorum.bana platon neci de bilmem ama felsefe herzamn full

TEBRİK EDERİM O ZAMAN SENİ DARISI BAŞIMA
AYRICA HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM
Filozofların isimlerini falan boşver, onlar bilgi amacıyla veriliyor. ÖSS'de sorulmuyor; fakat felsefe dersi sadece paragraftan ibaret değil.
Mesela Sofistlerin düşüncelerini bilmen gerekiyor, bazı sorularda paragraf veriliyor ve bu düşünceyi aşağıdakilerden hangisi savunmuş olabilir diyor. Tabi sende Sofistlerin özelliğini bilmezsen soruyu yapamıyorsun.
Ancak bunlar basit şeyler, tabi sadece ÖSS için. Normalde bu felsefi görüşler çok derin ve ayrıntılı; fakat ÖSS bizden en basitini istiyor.
Benim çalışma şeklimi anlatayım,
Aslında her konu için anahtar bir iki kelime var.
Mesela din felsefesi için önemli olan "doğmatiklik, yani eleştiri yapılamaz." Bunu bilsen, din felsefesiyle ilgili hemen hemen tüm soruları yaparsın.
Özetle, konularla ilgili anahtar kelimeleri öğrensen yeter.
Başarılar diliyorum, bu arada benimde çok küçük eksiğim var felsefeden.