İstanbul Kültür Üniversite'si ARGE Merkezi müdür yardımcısı Burak Kılınç bir bölümün taban puanının, o bölümün kontenjanıyla, o bölümün kaç kişi tarafından edildiğine bağlı olarak oluştuğunun altını çizerek şöyle konuştu:"Çoğu kimsenin yanlış bildiği gibi,bölüm taban puanlarını üniversiteler kendileri belirlemiyor.Taban puanlar adayların tercihlerine göre kendiliğinden oluşuyor.Şöyle ki taban puanı aynı olaniki bölüm düşünelim.Birini Türkiye genelinde 100 kişi tercih etmiş diğerini ise 2000 kişi.Bu durumda ikinci bölümün puanları tercih fazla olduğu için yükseliyor."
---ALINTIDIR---
Arkadaşlar böyle bir bilgiyi sizinle paylaşmak istedim.Böyle bir şey ne kadar doğru sizce? Yazı hakkındaki Yorumlarınızı bekliyorum.
arkadaşlar burdan size sesleniyorum lütfen Marmara Üniversitesi Zihinsel Engelliler Ögretmenliği kimse yazmasın...:

hem zaten iyi bir bölüm değil kim ugraşacak o çocuklarla size tavsiyem etmeyin o bölümü
lütfen yazmayın o bölümü(çok mu bencil oldum ben yaa)
arkadaşlar burdan size sesleniyorum lütfen Marmara Üniversitesi Zihinsel Engelliler Ögretmenliği kimse yazmasın...:

hem zaten iyi bir bölüm değil kim ugraşacak o çocuklarla size tavsiyem etmeyin o bölümü
lütfen yazmayın o bölümü(çok mu bencil oldum ben yaa)
sen şimdi sırf orayı yazmayın dediğin için inadına herkes orayı yazacak bence hata ettin böyle söylemekle

abcdef misin nesin konusurken küfürlü konusma madem siteden cacık olmaz o zaman siteye girme ala ala
Yani şimdi böylelerini ne yapcan allahım yarabbim ya bu tipler çok vardır neyse biz fazla uzatmadan konunun bütünlügüne saygı duyup kalan yerden devam edelim.Sagolsun adminler gerekeni yapmış zaten prim vermemek gerkiyor böylelerine
(Bide ben onun kim oldugunu biliyorum ya her neyse konuyu dagıtmayalım)
arge müdür yardımcısı beyefendi doğru söylemiş.
çok mantıklı bir açıklama .
bu sistem yıllardır böyle yürüyordu zaten..
üniversiteler kendisine taban puan seçiyor diye birşey duymadım..
tabanı da tavanı da öss ye giren vatandaşlar belirliyor..
katılıyorum..
Hayır bence yanlıs söylemis. puanların yüksek olması cok kisinin tercih etmesini bağlı değildir. Puanı yüksek olan kisilerin tercih etmesiyle alakalı.
Yani istediğiniz bölüm 70 kisi alıyorsa puanı en yüksek olan 70 kisinin tercih yapması oranın puanlarını belirler... yani puanı en yüksek olan 70 kisi puanı belirlemistir. Ondan sonra arkasından ister 5 kisi tercih etsin ister 70.000 kisi eklesin isterse de baska kimse eklemesin bi sey değismez....
arkadaşım bence yanlış düşünüorsun..
fikirlerine saygı duyuyor ve katılmıyorum..
kontenjan dan bahsettin sen sanırım..
üniversitelerin tabikide belirli sayıda kontenjanı var..
fakat senin dedğin gibi puanı en yüksek olan kişiler tabanı oluşturmaz.
kontenjan böle kapanmaz..
yüzdelik dilim olayını bilmeniz gerekiyor..
bir bölüme yoğun talep oluyorsa,oranın puanı yükselir..
ve yüzdelik dilimlere bakılarak kontenjan kapatılmaya çalışılır..
bizim kontenjan 70 di.en yüksek ilk 70 i alıp kapatalım bölümü diye bir durum söz konusu olamaz..
yanlışım varsa kusura bakmayın..
EVET TABAN PUANLARI ÜNV.BELİRLEMİYOR. ORAYI TERCİH EDENLERİN PUANI BELİRLİYOR
KILAVUZDA EN DÜŞÜK PUAN BÖLÜMÜ VARYA İŞTE ORASI HER SENE DEĞİŞİR.
MESELA GEÇEN SENE Kİ KILAVUZDA 310 LUK BİYERE 340 YAZAN YERLEŞMİŞTİR VE BU SENEKİ KILAVUZDA TABAN PUANI 340 YAZAR
DİYE BİLİYORUM