ARKADAŞLAR BEN SİNEMA TV OKUMAK ÇOK İSTEDİM AMA ÇEŞİTLİ SEBEPLERDEN DAHA DOĞRUSU BAŞKALRININ LAFLARINI CİDDİYE ALMAMDAN DOLAYI EA. YA GİTTİM VE SİNEMA TV OKUMA ŞANSIMI KAYBETTİM .
AMA 2 SENELİK RAYO TV PROGRAMCILIĞI FALAN VAR. SİZCE 2 YILLIK SİNEMA EĞİTİMİ İŞE YARAR MI BÖLÜM HAKKINDAKİ FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM TAVSİYE EDEBİLECEĞİNİZ ÜNV . VAR MI?

Televizyon ve Radyo
Bu bölümü bitirenler resmi, özel radyo ve televizyon kuruluşlarında görev alabildikleri gibi halkla ilişkiler ve tanıtım bürolarında da çalışabilmektedirler.
Programın Amacı: Radyo ve televizyon programının amacı, elektronik kitle iletişim araçlarının başında gelen radyo ve televizyon yayıncılığı alanında çalışacak nitelikli eleman yetiştirmek ve araştırma yapmaktır.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Radyo ve televizyon programının 4 yıllık eğitim süresinin ilk yıllarında ekonomi, hukuk, siyasal ve sosyal bilimler daha sonraki yıllarda radyo ve televizyonda program yapımı, televizyon haberciliği, basın ve yayın yolu ile halk eğitimi gibi dersler okutulur ve uygulamalar yaptırılır.
Gereken Nitelikler: Radyo ve televizyon programında okumak isteyen gençlerin sözel yeteneği güçlü, sosyal bilimlere ilgili ve bu alanda başarılı, ikna gücü yüksek ve yaratıcı kişiler olmaları gerekir.
Mezunların Kazandıkları Ünvan Yaptıkları İşler Radyo ve televizyon programını bitirenler resmi ve özel televizyon ve radyolarda çeşitli ünvanlarla görev alırlar. Radyo ve televizyon programlarının yapımında çalışanlar program tasarımı, programın hazırlanması, filme alınması ve yayınlanması gibi yayıncılığın her aşamasında değişik roller alırlar; programın amacının belirlenmesi, programda rol alacak elemanların seçimi, programın filme çekimi ve montajı vb. işleri yerine getirirler.
Çalışma Alanları: Radyo ve televizyon programını bitirenler resmi ve özel radyo ve televizyon kuruluşlarında görev alabildikleri gibi halkla ilişkiler ve tanıtım bürolarında da çalışabilmektedirler
pardon ya yanlış mesleği göndermişim

bekle ok. en azndan bu mesleği tanmş oldk

SİNEMA VE TELEVİZYON
Sinema - Televizyon Bölümünün amacı televizyon ve sinemaya; yapımcı-yönetmen, senarist ve kuramsal çalışmalar yapabilecek kişiler yetiştirmektir. Sinema sanatının kronolojik olarak televizyondan önce gelmesi ve televizyonun çıkış noktası olarak sinemanın tekniklerinden yaralanması nedeniyle, sinemayı bilmeyen bir kişinin televizyon program yapımcısı ya da yönetmeni olamayacağı düşüncesinden hareket ederek, bu bölümde iki alana da eşit ağırlık verilmeye çalışılmaktadır.
Bölüm Hakkında Bilgi
İletişim Bilimleri Fakültesi'nin en eski bölümü olan Sinema-TV bölümünün amacı televizyon ve sinemaya yapımcı-yönetmen, senarist ve kuramsal çalışmalar yapabilecek kişiler yetiştirmektir. Sinema sanatının tarihsel olarak televizyondan önce gelmesi ve çıkış noktası olarak sinemanın tekniklerinden yararlanması nedeniyle sinemayı bilmeyen bir kişinin televizyon program yapımcısı ya da yönetmeni olamayacağı düşüncesinden hareketle, bölümde bu iki alana da eşit ağırlıklı önem verilmeye çalışılmaktadır. Bir yıllık İngilizce hazırlık eğitimini tamamlayan öğrenciler, eğitimlerinin ilk yıllarında Sosyoloji, Psikoloji, Sanat Tarihi, Estetik, İletişim Bilimine Giriş, İletişim Kuramları, Bilimsel Araştırma Yöntem ve Teknikleri gibi genel kültür ve iletişim biliminin temel derslerini alırlar. Fakültenin tüm bölümlerine zorunlu olan bu dersler yanında Sinema-Televizyona Giriş, Sinema-Televizyonun Teknik Temelleri, Görüntü Estetiği, Görüntü Düzenleme, Fotoğrafçılık, Film Eleştiri-Analiz, Film Kuramları, Sinema Tarihi gibi bölüme ait zorunlu dersleri de alan öğrenciler tamamlamakla zorunlu oldukları kredi miktarına göre fakülte ve bölüm seçimlik derslerini alırlar. Bölümün amaçları doğrultusunda seçimlik dersler üç temel uzmanlık alanında toplanmıştır: Yapım-yönetim, senaryo yazımı ve film kuramları-eleştiri-analiz.Öğrenciler kendi ilgi alanları ve akademik danışmanlarının tavsiyeleri doğrultusunda bu alanlardan birini seçerek eğitimlerini tamamlarlar. Kuramsal eğitimin yanında uygulamalı eğitime de önem veren bölüm, öğrencilerine görsel projelerini gerçekleştirmek üzere tam donanımlı profesyonel bir TV stüdyosu, 9 set TV dış çekim ekipmanı, 1 adet 35 mm BL film kamera, 2 adet 16 mm film kamera, 8 tane bilgisayarlı dijital kurgu seti, 1 film kurgu seti, 8 adet profesyonel bilgisayardan oluşan bir animasyon laboratuarı, 3 adet siyah-beyaz ve renkli fotoğraf laboratuarı, 1 profesyonel fotoğraf stüdyosu sunmaktadır. Ayrıca öğrenciler Açık Öğretim Fakültesine ait 2 profesyonel, uluslararası standartlara sahip stüdyo ve bunlara ait birimlerde staj yapmaktadırlar.
AMAÇ
Sinema TV bölümünün amacı televizyon ve Sinema yapımcı-yönetmen, senarist ve kurumsal çalışmalar yapabilecek kişiler yetiştirmektedir.
AÇILAN PROGRAMLAR
Lisans
Lisans öğrencileri, Öğrenci Seçme Sınavı ile seçilirler. Lisansa başlama hakkı kazanan öğrenciler İngilizce sınavına alınırlar. Sınavı geçemeyen öğrenciler 1 yıl zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı okurlar. Bölüme her yıl 50 öğrenci kabul edilir. Eğitim süresi 4 yıldır. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 2 not ortalamasını tutturmaları gerekir. Eğitim dili, İngilizce ağırlıklı olmak üzere Türkçedir.
Bölümde ayrıca, yüksek lisans ve doktora olmak üzere lisansüstü eğitim de verilmektedir. Bu programlar Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne bağlı olarak açılırlar. Yüksek lisans ve doktora için, bölüm ve üniversite, öğrenci seçim kriterlerini belirler ve öğrenciler çeşitli sınavların ardından programa kayıt yaptırabilirler.
Yüksek Lisans
Yüksek Lisans derecesi, ders ve tez çalışmasından oluşur. 2 dönem halinde bir yıl boyunca ders alan öğrenciler, bu dersleri başarı ile tamamladıkları takdirde, araştırmalarına dayalı ve sözlü olarak savundukları bir tez hazırlarlar. Yaklaşık 2 yıllık sürede yüksek Lisans derecesi tamamlanır.
Doktora
Doktora derecesi, ders ve tez çalışmasından oluşur. 2 dönem halinde bir yıl boyunca ders alan öğrenciler, bu dersleri başarı ile tamamladıkları takdirde, yeterlilik sınavına alınırlar. Bu sözlü sınavı geçen adaylar, tez yazım aşamasına geçerek, araştırmaya dayalı ve sözlü olarak savundukları bir tez hazırlarlar. Yaklaşık 4 yıllık sürede Doktora derecesi tamamlanır.
ARAŞTIRMA FAALİYETLERİ
Geleneksel Anlatılar ve Söylen
Toplumsal Değişme ve Türk Sineması
Belgesel Film ve Senaryosu
Sinema Dramaturjisi
Görsel ve İçerik Olarak Video Klip
Televizyon Stüdyosu Tasarımı
Elektronik Görüntü
Video Sanatı
Feminist Video
Medya Etiği
Televizyon Haberciliği
Senaryonun İşlevi
Kültürel İletilerin Yayılma Süreci ve Televizyon
Sinemada ve Televizyonda Toplumsal Cinsiyet Rolleri
Şiir ve Sinema İlişkisi
Sinema ve Varoluşçuluk
Uydu İletişimi
Televizyonda Canlı Yayın
Görüntüde Zaman Boyu
Yıldız Olgusu
Televizyonun Türk Diline Etkileri
Toplumsal Cinsiyet Kalıpları
1990'lı Yılların Türk Sineması
Televizyonda Annelik Rolü
Sehercan ellerine sağlıkta.Ben bu bölümü seçecem ama iş olanakları çok kısıtlıymış öyle şeyler duydum buna dair bir bilgin varsa ve bizlerle paylaşabilirsen sevinirim.
aslında iş olanakları geniş ama kimle bu bölüm hakkında konuşmaya kalksam lafı torpille noktalıyorlar.aslında başarı herşeyin anahtarı ama bilemiyorum yani her sinema tv mezununun bir yerlerde tanıdığımı var acaba?
2 SENELİK SİNEMA TV nerede war ki???????????????????
SİNEMA VE TELEVİZYON
Mezunlar film yönetmenliği, seslendirme, senaryo yazarlığı, kurgu, ışıkçılık, görüntü .yönetmenliği, stüdyo şefliği vb. tanıtım program ve reklamcılık sektöründe çalışabilirler.
Programın Amacı: Sinema ve televizyon programı sinema ve televizyon sanatı ile bu alanlarda kullanılan tekniklere ilişkin konularda çalışacak sanat elemanlarını yetiştirir.
Gereken Nitelikler: Sinema ve televizyon programına girmek isteyenlerin olayları dikkatle izleyip gözleyebilen, ayrıntıyı algılayabilen, değişik görüntülerden ilgi çekici kompozisyonlar oluşturabilen, yaratıcı kimseler olmaları beklenir.
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Sinema-televizyon programını başarı ile tamamlayan öğrencilere lisans diploması verilir ve bu diplomada öğrenim yapılan ana sanat dalı ve sanat dalı belirtilir. Mezunlar film yönetmenliği, seslendirme, senaryo yazarı, kurgu, ışık, görüntü yönetmeni, stüdyo şefi ünvanları ile çalışabilirler.
Çalışma Alanları: Sinema ve televizyon programında öğrenim yapmış kişiler film yönetimi, seslendirme, senaryo yazarlığı, kurgu, ışıkçılık, görüntü yönetmenliği, stüdyo şefliği vb. tanıtım, program ve reklamcılık alanlarında çalışabilirler. Sinema ve televizyon programı mezunları, TRT'de, sinema endüstrisinde, video kuruluşları ile reklamcılık sektöründe çalışabilir.
Bölümler / SİNEMA VE TELEVİZYON
Üniversite Fakülte Taban Puanı
MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 325,762
İSTANBUL BİLGİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 321,231
MARMARA GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 306,933
BEYKENT GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 305,247
ANADOLU İLETİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 302,321
DOKUZ EYLÜL GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 301,407
ERCİYES GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 296,927
İSTANBUL BİLGİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ 264,726
BEYKENT GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 236,471