arkadaşlar iletişim bölümü hakkında bilgi sahibi olanlar bilgilerini paylaşabilir mi acaba

ben ufak tefek bişiler biliyorum üniversite/ bölüm tanıtan kitapçıklardan okuduğum kadarıyla ama daha geniş bir bilgi istiyorum. bu bölümün mezunları hangi alanlarda iş bulabilir? iş imkanları nasıldır acaba? bi de hani iletişimin 2. senesinden sonra bölümlere ayrılıyomuş ya bu bölümler tam olarak nedir? teşekkürler...[size=large][color=teal]
iletişim fakültesinde 3 bölüm var toplam radyo sinema tv,halkla ilişkiler ve tanıtım,gazetecilik...
ANKARA ÜNİVDEN ALDIĞIM BİLGİLERİ YAZIYORUM
RADYO SİNEMA VE TV
Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Çaplı
Radyo Televizyon Sinema Bölümü 1965 yılından bu yana görsel işitsel medyaya nitelikli mezunlar kazandırmanın ötesinde, Türkiye’deki medya çalışmaları alanına öncülük etmektedir.
Bölüm, radyo, televizyon ve sinema alanındaki dört yıllık lisans eğitimine ek olarak, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki Radyo Televizyon Sinema Ana Bilim Dalı aracılığıyla yüksek lisans ve doktora programları da yürütmektedir.
Lisans programında, iletişim ve sosyal bilimler formasyonu kazandırmaya yönelik derslerin yanısıra, radyo, televizyon ve sinema alanlarında dersler de yer almaktadır. Öğrencilerin üreterek öğrenmenlerini sağlamak amacıyla, ilgili derslerin yürütüldüğü fotoğraf atölyesi, radyo stüdyosu, kısa film ve belgesel atölyesi gibi uygulama olanakları bulunmaktadır.
Bölümdeki öğretim elemanlarının akademik ilgileri, medya politikası, medyanın ekonomi politiği, göstergebilim, film çalışmaları, sinema tarihi, feminist medya çalışmaları, kitle iletişim kuramları gibi geniş bir çalışma yelpazesi oluşturmaktadır.
HALKLA İLİŞ VE TANITIM
Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Kazancı
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, bu alanda yetişmiş işgücü sağlamak ve araştırmalar yapmak amacıyla oluşturulmuştur. Bölüm, gelişen iletişim ortamında önem kazanan halkla ilişkiler, tanıtım, reklamcılık, kamuoyu araştırmaları konularında verdiği eğitimle bu alanlara katkıda bulunmaktadır. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nün dört yıllık lisans eğitimine ek olarak, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı aracılığıyla lisansüstü programları da yürütülmektedir.
Lisans programında sosyal bilimler formasyonu kazandırmaya yönelik derslerin ardından genel olarak iletişim alanına dair dersler yer almaktadır. Bu dersleri tamamlayan öğrenciler üçüncü yıldan itibaren halkla ilişkiler planlama ve uygulamaları, örgüt kuramları, reklam tasarımı ve uygulamaları ve Türkiye'nin tanıtımı gibi konularda uzmanlaşan dersler almaktadır.
İlk yıldaki dersler zorunluyken, öğrenciler sonraki yıllarda ilgi duydukları alana yönelik dersler seçebilmektedir. Bölüm bünyesinde özellikle reklamcılık uygulamaları için bir reklam atölyesi bulunmaktadır. Bölümü tercih eden öğrencilerin özellikle konuşma ve yazma becerilerinde nitelikli olması da önem taşımaktadır.
GAZETECİLİK
Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oya Tokgöz
Gazetecilik Bölümü, haber medyasında çalışacak gençlere genel kültür kazandırmayı, iletişim ve kitle iletişimi kuramlarındaki çağdaş gelişmeleri aktarmayı ve bu bilgiler ışığında öğrencilerin çeşitli uygulamalar gerçekleştirmesini amaçlamaktadır. Öğrencilerimiz gelişen teknolojiye uygun çağdaş basın uygulamalarıyla tanıştırılmaktadır. Masaüstü yayıncılık, araştırmacı gazetecilik, çağdaş iletişim teknolojileri konularında eğitim verilerek öğrencilerin bu teknolojileri kullanan basın ve yayın kuruluşlarına uyum sağlamaları hedeflenmektedir. Ayrıca derslerdeki uygulamaların ürünü olarak "Görünüm" adlı bir öğrenci gazetesi yayınlanmaktadır.
Lisans eğitimin yanı sıra sürdürülmekte olan yüksek lisans ve doktora programlarında amaçlanan, öğrencilere iletişim kuramlarının yanı sıra, iletişim alanı ile ilgili farklı disiplinlere dayanan geniş bir perspektif kazandırmaktır. Seminer ve tez çalımlarında ise, öğrenciler, Türk basını üzerine görgül çalışmalara yönlendirilmektedir. Bölümdeki öğretim elemanlarının belli başlı ilgi alanları olarak, iletişim ve kitle iletişim kuramları, basın tarihi, söylem kuramı, kültürel çalışmalar sayılabilir.
BURAYA TIKLAYARAK PROF DOKTORUN AĞZINDAN DİNLEYEBİLİRSİN İŞİNE YARAYABİLİR...
link yasak! bu tur paylaşımları öm den yapalım...
teşekkürler goias177! linki göremedim ama olsun artık bu bilgilerle idare ederiz

hala kararsızlık yaşıyorum iletişim mi okusam diye...allahtan bir senem daha var