1-Türkler bulundukları coğrafyaya ve çevresle faktörlere göre yaşamlarını şekillendirmişlerdir
Buna göre;
I.asker –millet anlayışını benimsemeleri
II.değişik bölgelere göç etmeleri
III.hayvancılık ile uğraşmaları
Durumlarından hangileri bu bilgiyi kanıtlar niteliktedir
d-II III
e-hepsi
1.de bulundukları bölge elegeçirilmek istene bir yer olduğu için orayı koruma gerksinimi duymuşlardır. bu yüzden savaşçı(korumacı) bir milletirler.
3.de hayvancılık zaten doğal çevreyle ilgili. ortam müsait olduğu için hayvancılık yapmışlardır.

diye düşündüm fakat 2 yi yorumlayamadım yani ben olsam 1 ve 3 derdim herhalde doğru cevabı bulan arkadaştan açıklamasını rica ediyorum...................

Destina' ya katılıyorum. 1 ve 3 anlattığı gibi 2. de ben açıklayim
Değişik bölgelere göç etmeleri iklimin elverişsiz olması ve yeni yerler bulup hayvanları otlatmak üzere yaşamlarını şekillendirmişlerdir.Bence cevabı e) Hepsi gibime geliyor ama coğrafya ve çevresel koşulların asker millet anlayışı üzerinde etkisi olmaz gibimede geliyor.Çünkü asker-millet anlayışı göçebe yaşam sürdükleri için bi zorunluluktan meydana gelmiştir.yani II-III de olabilir ya soru olsa yaparım da burada kafam karıştı iyice cevabı nedir ?
cevap I II III hepsi olması lazım asker-millet anlayışında diğer milletlerle ilişkiler etkili olmuştur.Özellikle çin baskısıyla...
cvp: 1 2 3 olacak sebebi: askerlik zaten açıklanmıs. ark.lar hayvancılığı da acıklamıslar ama unuttukları nokta su: hayvancılıkla uğrasan kavımler gocebedirler. sebebi: hayvanları besleme iht. otlak mera arayısı. ki turklerin o.Asyadan goc sebeplerinden biri de kuraklıktır. ve o göçler sonucunda asya ve avr.de Türk dev. kurulmustur. bundan dolayı 2 sıkkı da olur.
evet 2. şıkkı gözden kaçırmışım gerçekten, saolun arkadaşlar........