benim yerime yorum yapman yanlış.tartışma çıkarmayacağımı bilmelisin.
ayrıca beni o sandığın kişilerle karıştırman çok yanlış.üstelik bir soru gönderildi mi o sorunun cevabıyla gönderilmesi gerekir.sanırım sorularınız bölümünün kurallarını okumadın.bence okumalısın.yoksa daha çok haksız duruma düşersin.bilgine...
ayrıca bu linkte sorularınız bölümünün kuralları var.
http://www.dersizle.com/forum/showthread.php?tid=683
yayılmasını engellemişler denilmesi doğrudur. turkler bu dine giremiyorlarsa yayılması engellenmiştir."buna gore" diye yada yalnız bu bilgilere gore gibi oncullerde soru paragrafa gore çözülür. yoksa tabii ki emeviler İslamı avr ye kadar yaydılar ama paragrafta bundan bahsetmıyor ki...
cvp: 1-2. istediği kadar A desin. sonuçta onu yapanda insan hata olmus olabilir.
Fire man açıklamaların çin teşekkür ederim ayrıca seçeneklerden gitiğini de düşünmüyorum.Aama ben de sonuçta amaç ekonomik de olsa İslamiyetin yayılmasını engellemişlerdir diye düşünüyorum orasına pek kafam yatmadı,İslamiyetin yayılmasını engellemek başka nasıl olabilir örnek verebilir misin?
bana destek olan arkadaslara tesekkürler

soruyu bugün sordum..hatalı değilmiş,yani Müslümanlığa uzak durmalarını sağlamıştır diyo ya paragrafın sonunda,işte orda sadece ırkçı davranarak islamiyete soğuk bakmalarını sağlamış,engellememiş yani.Zaten daha sonra Müslüman olmuşlar.Bu şekilde açıklandı..Paylaşmak istedim

emeviler zaten islamiyetin yayılmasına hiçbir katkıları olmamıştır arap politikacılığı yapmışlar bu politikacılıgı türkiyenin çıkarlarını zedelemek için kullan mışlardır haraç müslümanlara cizye gayrimislimlere verildiği için 1.soruda sadece cvb 1ve 2 dir bilimsel gelişmeler inan ç sisteminin dışındadır sonuçta kilisse tarafından durduruluyorda açık bence
3-1 dir çünkü haraç müslümanlara cizye garimüslümanların paralarıdır bunların azalması emevilerin ekonomisini etkiler
2-a dır bildiğimiz gibi devşirme hindistan kökenli ailelerin çocuklarından bir alınır ve devlet adame olmak üzere ederun denilen okulda yetiştirilirdi soruda ederunu amacı tetenekli devlet adamı yetiştirmekti onun için 1 sadece doğru cvb dır
doğru cevaplar:
1)B
2)B
3)A
soruların ve emeğin için çok saol
rica ederim

merhaba arkadaşım,3.soruda cizye ve haraç zaten müslüman olmayanlardan alınıyordu,Türkler islamiyeti kabul etseler müslümanların sayısı artacak,emevilerin düşüncesine göre vergi otomatik olarak düşecekti.Bundan dolayıda ekonomik açıdan kaygı duymuşlardır.Zaten soruyu türkçe paragraf sorusu olarak değerlendirirsen,bu paragraftan ekonomik açıdan kaygı duyduklarını anlayabilirsin.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Başarılar