06-05-2007, 04:16 PM
1)Ortaçağ'da İtalya'da yaşayan bilim adamı Bruno,Katolik Klisesi'nin koyduğu dünya merkezli evren görüşüne karşı çıkıp,bugünü güneş merkezli evren görüşünü savununca,Engizisyon Mahkemesi tarafından tutuklanıp işkenceden geçirildikten sonra yakılmıştır.
Buna göre Avrupaya ilgili:
I)Bilimsel gelişmeler inanç sisteminin dışında tutulmuştur.
II)Kilise'nin yalnızca dinsel alanda yaptırım gücü bulunmaktadır.
Yargılarından hangilerine ULAŞILAMAZ?
A)Yalnız II
B)I ve II
2)Osmanlı Devleti'nde XV.yüzyıldan itibaren devşirme kökenli devlet adamları ön plana çıkmaya başlamıştır.Devşirmelerin Osmanlı Devletin'nde yönetici olabilmesi için Müslüman olmaları ve Türkçe bilmeleri gerekmektedir.
Bu duruma göre;
I)Yetenekli ve bilgili olan devşirmeler idari alanda yönetici olabilmektedir.
II)XV.yüzyıldan itibaren Türkmenlerin devlet kademelerine girmesi zorlaşmıştır.
yargılarından hangilerine ulaşılabilir?
A)Yalnız I
B)I ve II
3)Emeviler,koyu bir Arap milliyetçiliği politikası izlediğinden ve ayrıca Müslüman olmayanlardan aldıkları cizye ve haraç vergisinin azalacağını düşündüklerinden dolayı Türklerin İslamiyet'i kabul etmelerini istemediler.Böylece Türklerin Müslümanlığa uzak kalmasına neden oldular.
Buna göre Emeviler ile ilgili:
I)Ekonomik alanda kaygı yaşamılardır.
II)İslamiyet'in yayolmasını engellemişlerdir
A)Yalnız I B)I ve II
(ben bu soruya 1 ve 2 demiştim fakat yalnız 1 olacakmış anlayamadım açıklarsanız sewinirim)Tşk ederim.
Buna göre Avrupaya ilgili:
I)Bilimsel gelişmeler inanç sisteminin dışında tutulmuştur.
II)Kilise'nin yalnızca dinsel alanda yaptırım gücü bulunmaktadır.
Yargılarından hangilerine ULAŞILAMAZ?
A)Yalnız II
B)I ve II
2)Osmanlı Devleti'nde XV.yüzyıldan itibaren devşirme kökenli devlet adamları ön plana çıkmaya başlamıştır.Devşirmelerin Osmanlı Devletin'nde yönetici olabilmesi için Müslüman olmaları ve Türkçe bilmeleri gerekmektedir.
Bu duruma göre;
I)Yetenekli ve bilgili olan devşirmeler idari alanda yönetici olabilmektedir.
II)XV.yüzyıldan itibaren Türkmenlerin devlet kademelerine girmesi zorlaşmıştır.
yargılarından hangilerine ulaşılabilir?
A)Yalnız I
B)I ve II
3)Emeviler,koyu bir Arap milliyetçiliği politikası izlediğinden ve ayrıca Müslüman olmayanlardan aldıkları cizye ve haraç vergisinin azalacağını düşündüklerinden dolayı Türklerin İslamiyet'i kabul etmelerini istemediler.Böylece Türklerin Müslümanlığa uzak kalmasına neden oldular.
Buna göre Emeviler ile ilgili:
I)Ekonomik alanda kaygı yaşamılardır.
II)İslamiyet'in yayolmasını engellemişlerdir
A)Yalnız I B)I ve II
(ben bu soruya 1 ve 2 demiştim fakat yalnız 1 olacakmış anlayamadım açıklarsanız sewinirim)Tşk ederim.