Dersizle Forumları

Full Versiyon: denemeden 3 tarih sorusu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1)Ortaçağ'da İtalya'da yaşayan bilim adamı Bruno,Katolik Klisesi'nin koyduğu dünya merkezli evren görüşüne karşı çıkıp,bugünü güneş merkezli evren görüşünü savununca,Engizisyon Mahkemesi tarafından tutuklanıp işkenceden geçirildikten sonra yakılmıştır.
Buna göre Avrupaya ilgili:
I)Bilimsel gelişmeler inanç sisteminin dışında tutulmuştur.
II)Kilise'nin yalnızca dinsel alanda yaptırım gücü bulunmaktadır.
Yargılarından hangilerine ULAŞILAMAZ?
A)Yalnız II
B)I ve II

2)Osmanlı Devleti'nde XV.yüzyıldan itibaren devşirme kökenli devlet adamları ön plana çıkmaya başlamıştır.Devşirmelerin Osmanlı Devletin'nde yönetici olabilmesi için Müslüman olmaları ve Türkçe bilmeleri gerekmektedir.
Bu duruma göre;
I)Yetenekli ve bilgili olan devşirmeler idari alanda yönetici olabilmektedir.
II)XV.yüzyıldan itibaren Türkmenlerin devlet kademelerine girmesi zorlaşmıştır.
yargılarından hangilerine ulaşılabilir?
A)Yalnız I
B)I ve II

3)Emeviler,koyu bir Arap milliyetçiliği politikası izlediğinden ve ayrıca Müslüman olmayanlardan aldıkları cizye ve haraç vergisinin azalacağını düşündüklerinden dolayı Türklerin İslamiyet'i kabul etmelerini istemediler.Böylece Türklerin Müslümanlığa uzak kalmasına neden oldular.
Buna göre Emeviler ile ilgili:
I)Ekonomik alanda kaygı yaşamılardır.
II)İslamiyet'in yayolmasını engellemişlerdir
A)Yalnız I B)I ve II

(ben bu soruya 1 ve 2 demiştim fakat yalnız 1 olacakmış anlayamadım açıklarsanız sewinirim)Tşk ederim.
1.soru B
2.soru B
3.soru I VE II olması lazım bence de
evet işte o yüzden onu anlayamadım başka bi arkdaş belki açıklayabilir..cvplar için tşk ederim doğru yanıtlamışsın açıklarmısın 1 ve 2 'yi
arkadaşlar bence de cevap 1 ve 2
anahtar hatası olsa gerek aksini düşünen arkadaş varsa aydınlatsın bizi lütfen
bu dnemede gerçekten war bişiler galiba ya!ewt biri biliosa açıklayabilir mii ltff!!
açıklycak olan yok muuuuzgun3
pink Demişki:

1)Ortaçağ'da İtalya'da yaşayan bilim adamı Bruno,Katolik Klisesi'nin koyduğu dünya merkezli evren görüşüne karşı çıkıp,bugünü güneş merkezli evren görüşünü savununca,Engizisyon Mahkemesi tarafından tutuklanıp işkenceden geçirildikten sonra yakılmıştır.
Buna göre Avrupaya ilgili:
I)Bilimsel gelişmeler inanç sisteminin dışında tutulmuştur.
II)Kilise'nin yalnızca dinsel alanda yaptırım gücü bulunmaktadır.
Yargılarından hangilerine ULAŞILAMAZ?
A)Yalnız II  
B)I ve II

1)b şıkkı.
ilk olarak 1.seçeneği ele alalım.diyor ki Bilimsel gelişmeler inanç sisteminin dışında tutulmuştur.doğru.bunu paragrafın şurdan anlıyoruz.bilim adamı ortaya yeni bir evren görüşü fikri koyuyor.ve katolik kilisesi buna karşı çıkıyor.çünkü;onların söylediği yalanları katolik halkı duyunca kiliseye olan güven azalacaktı.bilimsel gelişmeler inanç sisteminin içinde tutulmuştur.sanırım yeterli bir açıklama...
pink Demişki:

2)Osmanlı Devleti'nde XV.yüzyıldan itibaren devşirme kökenli devlet adamları ön plana çıkmaya başlamıştır. Devşirmelerin Osmanlı Devletin'nde yönetici olabilmesi için Müslüman olmaları ve Türkçe bilmeleri gerekmektedir.
Bu duruma göre;
I)Yetenekli ve bilgili olan devşirmeler idari alanda yönetici olabilmektedir.
II)XV.yüzyıldan itibaren Türkmenlerin devlet kademelerine girmesi zorlaşmıştır.
yargılarından hangilerine ulaşılabilir?
A)Yalnız I
B)I ve II

b şıkkı.
1.seçenek doğru.bunu paragraftaki şu cümleden anlıyoruz:
Devşirmelerin Osmanlı Devletin'nde yönetici olabilmesi için Müslüman olmaları ve Türkçe bilmeleri gerekmektedir.

2.seçenek de doğru.türkmenlerin devlet işine alınması zorlaşmıştır.çümkü müslaman olmaları isteniyor...

pink Demişki:

3)Emeviler,koyu bir Arap milliyetçiliği politikası izlediğinden ve ayrıca Müslüman olmayanlardan aldıkları cizye ve haraç vergisinin azalacağını düşündüklerinden dolayı Türklerin İslamiyet'i kabul etmelerini istemediler.Böylece Türklerin Müslümanlığa uzak kalmasına neden oldular.
Buna göre Emeviler ile ilgili:
I)Ekonomik alanda kaygı yaşamılardır.
II)İslamiyet'in yayolmasını engellemişlerdir
A)Yalnız I   B)I ve II

(ben bu soruya 1 ve 2 demiştim fakat yalnız 1 olacakmış anlayamadım açıklarsanız sewinirim)Tşk ederim.

bence A olucak.çünkü;Emeviler,koyu bir Arap milliyetçiliği politikası izlediğinden ve ayrıca Müslüman olmayanlardan aldıkları cizye ve haraç vergisinin azalacağını düşündüklerinden dolayı Türklerin İslamiyet'i kabul etmelerini istemediler.burdan ekonomil alanda kaygı yaşadıklarını algılıyoruz.

2.seçeneğe gelirsek;islamiyetin yayılmasını istememişlerdir.emeviler zatenmüslümandı ve ayrıca paragraftanda böyle bir sonuç çıkarılamaz.sadece ekonomik çıkarlarını korumak için müslüman olmalarını istememişlerdir.

umarım iyi bir açıklama olmuştur...
ya keske cevapları vermeseydiniz cevaba göre yorum yapılmıs bence
aslında firemanın içinden geçende 3, soruda 1 ve 2 bence .. .
keske cewapları sölemeseydin . . .
Sayfalar: 1 2 3
Referans URL