Dersizle Forumları

Full Versiyon: 2 mutlak değer
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
alıntı:
-x+4-x

Neden böyle çıksın ki içerinin eksi olduğunu bilemeyiz ki? Eksi olduğunu bilemediğimiz için 8 in hem artılısı hemde eksi işaretlisini aldık
muaythai Demişki:

ikinci sorunun çözümünü anlayamadıysan birde şunu dene:
Ix-4I+IxI=8 => Ix-4+xI=8 (iki mutlak değerin toplamı mutlak değerlerinin içlerinin toplamının mutlak değerine eşittir.)

2x-4=8 => 2x=12 => x=6
2x-4=-8 => 2x=-4 => x=-2

menalaus hocam bir yanlışlık var mı bu kuralda onuda sorayımda yanlış öğretmeyelim.

bı sorun yok olabılır bence.
ancak ısaretler dıkkat edılımelı. cozumun dogru.
muaythai Demişki:

alıntı:
-x+4-x
Neden böyle çıksın ki içerinin eksi olduğunu bilemeyiz ki? Eksi olduğunu bilemediğimiz için 8 in hem artılısı hemde eksi işaretlisini aldık

I-3I+I3-5I-I4I işleminin sonucu kaçtır
bunun çözümü needdir kafam karıştı onun için sorcam kusura bakmayın
waterlily.88
selinyilmaz Demişki:

muaythai Demişki:

alıntı:
-x+4-x

3+2-4=1

muaythai Demişki:

ikinci sorunun çözümünü anlayamadıysan birde şunu dene:
Ix-4I+IxI=8 => Ix-4+xI=8 (iki mutlak değerin toplamı mutlak değerlerinin içlerinin toplamının mutlak değerine eşittir.)

Ix-4I+IxI eşit 8 ise burdaki iki mutlak degeri bir mutlak değer gibi yazmaya calışalım
Ix-4+xI eşit 8
2x-4 eşet 8 ve 2x-4 eşit -8 den
x eşit 6
x eşit-2 olur ben genelde bu yöntemi kullanıyorum

waterlily.88 Demişki:

selinyilmaz Demişki:

muaythai Demişki:

alıntı:
-x+4-x

3+2-4=1

3 önüne - alarak çıkmadı mı --3=3 4 niye eksi almaz
hangi durmlrda önüne eksi alarak çıkar kitaplardaki örneklere baktım ama anlamadım anlatırmsınız
sayı dogrusu üzerinde belirtilen bir noktanın başlangıç merityenineolan uzaklıgına mutlak deger denir uzaklık hiç bir zaman neğetif olamayacağı için bir sayının mutlak degeri negatif olamaz
bu yüzden mutlak değer içindeki bir ifade eger negatif ise o degeri - ile carparak mutlak degerin dışına cıkartırız eger pozitif ise aynen çıkartırız
şimdi I-3I+I3-5I-I4I BURADA I-3I önüne bir eksi alarak cıkarsa -*-3 den 3 olur I3-5I burası I-2I den 2 olur I4Iaynen çıkar sonuç 3+2-4 den 1 olur umarım anlata bilmişimdir
anladım şimdi teşk.ederim
Sayfalar: 1 2
Referans URL