Dersizle Forumları

Full Versiyon: 2 mutlak değer
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
I2x-1I=5
Denklemini sağlayan x değerlerinin toplamını bulunuz

Ix-4I+IxI=8 denkleminin sağlayan x değerlerinin toplamı kaçtır?
cvp-1 l2x - 1l Ya 5 ya da -5 olacak iki değeri verdiğimiz de is;
2x-1=5 => x= 3 , 2x-1 =-5 => x=-2 toplamı da 1 dir.
2. soru
çözümler için teşk.ederim
2.soru 1.soru gibi neden olmaz kitapta çözümü var 2 soruda aynı şeyi sormuş toplamını ama çözümleri farklı onun için sordum açıklarak anlatırmsınız 2 soruyu karşılaştırrak
mesala 1soruda bi 5 bide -5 alarak yapıyoruz öbüründe neden öyle yapmıyoz
selinyilmaz Demişki:

çözümler için teşk.ederim
2.soru 1.soru gibi neden olmaz kitapta çözümü var 2 soruda aynı şeyi sormuş toplamını ama çözümleri farklı onun için sordum açıklarak anlatırmsınız 2 soruyu karşılaştırrak
mesala 1soruda bi 5 bide -5 alarak yapıyoruz öbüründe neden öyle yapmıyoz

ÇÜNKÜ
ılk soruda sadece tek mutlak deger var yanı mutlak deger 2x-1 degerını dırek dusunebılırız. bu deger ya 5 yada -5 dır evet.
ancak ıkıncı soruda mutlak deger x ve mutlak deger x-4 gıbı ıkı ayrı fonksıyon var.
bu fonksıyonlara aıt kokler ( ki bunlar 0 ve 4 ) arasında degerlendırırız.
yanı x sıfırdan kucukse
x 0 ve 4 arasında ıse
x 4 den buyukse ne olacak bakıp cozerız.
anladım ama büyük ihtiml böyel bir spruyu yapamam.bir de mutlak değer sorusu verdi mesala en büyük yada en küçük sordu o zamn 0 a eşitleriz değil mi?ben hangi durumlarda 0'a eşitliycemizi karıştırıyom
selinyilmaz Demişki:

anladım ama büyük ihtiml böyel bir spruyu yapamam.bir de mutlak değer sorusu verdi mesala en büyük yada en küçük sordu o zamn 0 a eşitleriz değil mi?ben hangi durumlarda 0'a eşitliycemizi karıştırıyom

ne demek ıstedıgını anlayamadım selın.
örnekle söyliyim(bunların forumda özdüler ama örnke olarak söylüyorum)

2-xeIR olmak üzere
I2x-13I+I3x-6I ifadesinin alabilceği en küçük değer kaçtır?

bunların çözümündse sıfıra eşitleyerek yapılmış birden fazla bilnmeyen olduğu için mi?anlatamamış olabilirmuzgun3 neye göre sıfıra eşitleriz onu sormak istedim
ikinci sorunun çözümünü anlayamadıysan birde şunu dene:
Ix-4I+IxI=8 => Ix-4+xI=8 (iki mutlak değerin toplamı mutlak değerlerinin içlerinin toplamının mutlak değerine eşittir.)

2x-4=8 => 2x=12 => x=6
2x-4=-8 => 2x=-4 => x=-2

menalaus hocam bir yanlışlık var mı bu kuralda onuda sorayımda yanlış öğretmeyelim.
yöntem güzelde
Ix-4I+IxI=8 -x+4-x şeklinde çıkmazmı
Sayfalar: 1 2
Referans URL