Dersizle Forumları

Full Versiyon: Data saklamada ileri teknoloji
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Multimedya içeriğinde kalitenin artmasına paralel olarak data saklamada daha yüksek kalite talebi ortaya çıkarken CD-R'nin yerini alan DVD-R ile flash bellekler yükseliyor.

Data saklama alanında özellikle bireysel kullanıcılar yüksek performanslı depolama mecralarına eğilim artıyor. Yüksek çözünürlüklü televizyonlar ve videolar bu kapsamdaki anahtar büyüme motorlarından birini oluşturuyor. Video kameralar tarafında da optik depolama birimlerinin yükselişi, bu büyümeyi pompalıyor.

2006 yılında Avrupa’da 2,19 milyar adet satılan CD-R, bir önceki yıla göre 72 milyonluk düşüşe işaret ediyor. DVD-R satışlarında 400 milyon adetlik artışla 2006 yılında Avrupa’da sağlanan 1,5 milyar adetlik düzey, çok daha etkileyici.

Profesyoneller arasında ve ileri teknoloji tutkunları arasında yükselen eğilim ise, dijital fotoğraf makineleri, cep telefonları, MP3-çalarlar ve oyun pazarı için flash temelli bellek kartları kullanmak. En sık rastlanan biçimlerSD ve Mini SD kartlar olurken cep telefonlarında kullanılan Micro SD gibi minyatür biçimler arasında da önemli büyüme görülüyor.

Data, görüntülerin ve müzik dosyalarının depolanması ve taşınması için olan USB sticklere yönelik talepte de büyük artış görülüyor. 2005 yılında 512 MB ve 2006 yılında 1 GB gibi popüler depolama kapasitelerini gören USB stick'lerin 2 ila 4 GB arasındaki bellek büyüklükleri artık nadir değil. 2006 yılında USB sticklerin satışları Avrupa’da hızla düşen fiyatların ortasında 5 milyondan toplam 29,1 milyon adede yükseldi.

VERBATİM, ÜÇ DVD'DEN BİRİNİ SATTI

DVD satışlarında pazar payını yüzde 26’dan yaklaşık olarak yüzde 35’e yükselten Verbatim, DVD-R'ye geçiş ivmesinden en iyi yararlanan şirketler arasında yer aldı. Firma, yeni Blu-ray ve HD DVD'den ise uzun vadede umutlu. Verbatim EUMEA Optik Ürünler Pazarlama Yöneticisi Torsten Leye, Blu-Ray ve HD DVD için sadece donanım, pazar üzerinde büyük bir etki yaptığında, 2008’den itibaren talepte artış beklediklerini söyledi.

Temmuz 2006’dan beri, 30 ila 50 GB (çift katman) arasında azami depolama kapasitesi sunan Blu-Ray depolama biçimini ve bu yılın başından beri 15 GB depolama kapasitesi olan HD DVD’yi sunan Verbatim’in yaklaşık satış rakamı olarak 150 bin adedi veriyor. Film ve oyun endüstrilerinin, Blu-Ray ve HD DVD formatlarını, oynatma biçimleri olarak yerleştirmek için sıkı çalışmaları bu ürünleri uzun vadede depolama ortamı olarak yaygınlaştıracak.

alıntıdır...
teşekkürler
Referans URL