Dersizle Forumları

Full Versiyon: Sulu çözeltilerde asit-baz dengesi  ile ilgili sorum var
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
waterlily.88
Her ikisinin de derişimi 0,1 M hacmi 250 mililitre olan NH3 VE HCI çözeltileri karıştırılıyor.karışımdahi H iyonları derişimi kaç molardır (NH3 İÇİN KB=2,10 ÜZERİ-5)

ARKADAŞLAR SORUNUN ŞIKLARI VE CEVABI VERİLMEMİŞ.FAKAT BEN SORUNUN CEVABINI 5,10 ÜZERİ-6 BULDUM AMA EMİN DEĞİLİM.
YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Cevabı kitaptan aynen geçirdim..Helal olsun vallahi cevabı doğru bulmuşsun ben kırk yıl uğraşsam yapamazdım bu soruyu.....
waterlily.88
arkadaşım öncelikle teşekkür ederim.yaptığım doğruymuş ama sen baya uzun çözüyorsun bu soruları. benim çözümüm 4 satırlık.siritan
waterlily.88 Demişki:

arkadaşım öncelikle teşekkür ederim.yaptığım doğruymuş ama sen baya uzun çözüyorsun bu soruları. benim çözümüm 4 satırlık.siritan

Rica ederim arkadaşım...ben uzun çözmüyorum kitap böyle çözmüş bende aynen geçtim....aslında ben bu soruları hala çözemiyorum...kizgin... bu soruyu kısa nasıl çözdün yazabilir misin rica etsem?...
waterlily.88
kısa yolu şekillerle anlatmam lazım eğer sen nasıl şekilleri yaptığını söylersen sana daha iyi anlatabilirim.
Paylaşımlarınız için teşşekkür ederim !!!!!!
Referans URL