12-05-2007, 09:29 AM
1-) A sayısının 9 ile bölümünden kalan 2 old. göre , 5A^2 + 3A +4 sayısının 9 ile bölümünden kalan kaçtır?
2-) A doğal sayısının 15 ile bölümünden kalan 9 old. göre 5 ile bölümünden kalan kaçtır?
3-) A ve x pozitif tam sayılardır.
A= 10.2x + x^3-1 old. göre A'nın alabileceği en büyük değer kaçtır?
4-) a= 5b+1 b= 6c+2 bu bölme işlemlerine göre a en az kaçtır?
5-) K ve L doğal sayılarının 6 ile bölümünden kalanlar sırasıyla 4 ve 5 tir. buna göre 2.K.L + (K+L)^3 sayısının 6 ile bölümünden kalan kaçtır?
6-) 6 basamaklı 12x53y sayısı 11 ile bölündüğünde 5 kalanını verdiğine göre y-x aşağıdakilerden hangisi olabilir?
a.) 2 b.) 3 c.) 4 d.) 5 e.) 6
7-) K doğal sayısı 4 ile bölündüğünde bölüm x, kalan 1 olmaktadır. x sayısı 9 ile bölündüğünde kalan 2 olduğuna göre K doğal sayısının 36 ile bölümünden kalan kaçtır?
8-) A sayısının 4 ile bölümünden kalan 3 ,
B sayısının 8 ile bölümünden kalan 7
old. göre A+B toplamının 4 ile bölümünden kalan kaçtır?
9-) üç basamaklı x4y sayısı 36 ile tam bölünebildiğine göre x+y toplamı en çok kaç olabilir?
10-) beş basamaklı 219ab doğal sayısı 25 ile tam bölünebilmektedir. buna göre a yerine yazılabilecek birbirinden farklı rakamların toplamı kaçtır?
yardımlarınızı bekliyorum

2-) A doğal sayısının 15 ile bölümünden kalan 9 old. göre 5 ile bölümünden kalan kaçtır?
3-) A ve x pozitif tam sayılardır.
A= 10.2x + x^3-1 old. göre A'nın alabileceği en büyük değer kaçtır?
4-) a= 5b+1 b= 6c+2 bu bölme işlemlerine göre a en az kaçtır?
5-) K ve L doğal sayılarının 6 ile bölümünden kalanlar sırasıyla 4 ve 5 tir. buna göre 2.K.L + (K+L)^3 sayısının 6 ile bölümünden kalan kaçtır?
6-) 6 basamaklı 12x53y sayısı 11 ile bölündüğünde 5 kalanını verdiğine göre y-x aşağıdakilerden hangisi olabilir?
a.) 2 b.) 3 c.) 4 d.) 5 e.) 6
7-) K doğal sayısı 4 ile bölündüğünde bölüm x, kalan 1 olmaktadır. x sayısı 9 ile bölündüğünde kalan 2 olduğuna göre K doğal sayısının 36 ile bölümünden kalan kaçtır?
8-) A sayısının 4 ile bölümünden kalan 3 ,
B sayısının 8 ile bölümünden kalan 7
old. göre A+B toplamının 4 ile bölümünden kalan kaçtır?
9-) üç basamaklı x4y sayısı 36 ile tam bölünebildiğine göre x+y toplamı en çok kaç olabilir?
10-) beş basamaklı 219ab doğal sayısı 25 ile tam bölünebilmektedir. buna göre a yerine yazılabilecek birbirinden farklı rakamların toplamı kaçtır?
yardımlarınızı bekliyorum

buna benzer hiç soru çözmedim desem yeri ..