biz de geçen sene böyle bi soruyu çok tartışmıştık..
sıcaklıkla basınç ters orantılı
yükseltiyle de ters orantılı ben böyle biliyorum.
İkisini birbirine karıştırmayın derdi hocamız hep..soruda hangi ilişkiyi sorduysa ona göre cevaplayın derdi..sıcaklıkla ilgili sorduysa yükseltiyle,yükseltiyle ilgili sorduysa sıcaklıkla bir bağ kurmaya çalşmayın derdi

umarım doğrudur ve işine yarar..
Benim kitapta aynen şöyle yazıo:Basınç;Yerçekimi,Sıcaklık,ve yoğunluk ile doğru,yükselti ile ters orantılıdır.Atmosferde yerden yükseldikçe basıncın azaldığı gözlenir.Çünkü atmosferin kalınlığı yoğunluğu ve yerçekimi azalmaktadır bu nedenle yükselti ile basınç ters orantılı!! Sanırım böyle...Sabahtan beri yedin bitirdin kendini.Bi kaç gün sora tekrar bak biraz bu sorudan uzaklaş bence feyzacım(:
YARDIMLARINIZ İÇİN HEPİNİZE ÇOK TESEKKÜR EDERİM...
BU SORU ÖMRÜMDEN ÖMÜR GÖTÜRDÜ RESMEN
YİCEM EN SONUNDA SORUSUNU
EN İYİSİ DİĞER EKSİK KALAN AYNI CİCİLİKTEKİ SORULARIMIZA BAKALIM
İYİ GÜNLER BAŞARILAR

Hayır Feyzacım bu soruyu bırakmıcam inat ettim anlatıcam bu soruyu...aşağıda anlatmaya çalıştım biraz uzun oldu ama inşallah anlatabilmişimdir...

YANİ YOĞUNLUKLA ALAKALI VE YÜKSEĞE ÇIKILINCA BASINÇ AZALIR
DİOSUN
ÇOK TESEKKÜR EDERİM ZARGANS NİCKLİ ARKADAŞIM
BU SEFER İDRAK ETTİM SANIRIM..
SAOLUN,KOLAY GELSİN HEPİNİZE

sıcaklık basınçla ters orantılı
basınç yoğunluk ile doğru oırantılı değilmşdir?
Bir gazın yoğunluğu, üzerindeki basınca da bağlıdır ve basınç arttıkça yoğunluk her zaman artar. Bu katılar ve sıvılar için de geçerli olsa da gazlardaki kadar bariz değildir.
Ve arkadaşların da dediği gibi alçak kesimlerde basıncın daha fazla olması da yerçekiminden dolayı ve havanın ağırlığından dolayı, yeryüzüne daha çok baskı uğulamasından kaynaklanır.. çamurlu suda dipteki basıncın daha fazla olması gibi... birikimle ilgili..
ben 5 ve 1i çözemedim

4 ü hiç anlamadım

yapan arkadaşlar açıklayabilirlermi

the reason;
1.soruda
a)eksen eğiikliği
b)eksen
c)eksen
d)eksen
e)dünyanın günlük hareketi ile ilgili olduğu için e şıkkıdır..