Dersizle Forumları

Full Versiyon: karışık türkiye coğ soruları
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
feyza_yaşatan
1)aşağıdakilerden hangisinin oluşması diğerlerinden farklı bir nedene bağlıdır?
A)bir yerde gece ve gündüz sürelerinin değişimi.
b)bir yerde güneşin doğuş batış saatleriinin değişmesi
c)güneş ışınlarının bir noktaya düşme açısının yl içinde değişmesi
d)aynı anda farklı yarım kürelerde farklı mevsimlerin yaşanması
e)boylamlar arası yerel saat farklarının oluşması

2)deniz kıyısında bulunan bir merkezden dağın zirvesine doğru çıkılırken normal şartlarda sırasıyla sıcaklık,basınç ve nem mikraında mydana gelen değişim nasıl oluy?

a)azalır azalır azalır
b)azalır artar azalır

3)doğu karadeniz bölümünün kıyı kesiminde buğday tarımının yapılamamasının temel nedeni nedir?
a)yerşekilleri engebeli olması
b)makinalı tarımın yaygın olmaması
c)hayvancılığa önem verilmesi
d)yaz yağışlarının fazla olması
e)ekonomik değeri yüksek olan ürünlerin yetiştirilmesi

4)türkiyede fay hatlaruıyla sıcak su kaynaklarının bulunduğu yerler paralellik gösterir.hangisinin yer yapısı dikkate alındığında sıcak su kaynaklarının yaygın olduğu sölenemz?
a)ergene c)yukarı fırat  

5)türkiyede halkın geçimini tarım ve hayvancılıktan sağladı yerlerden,sanayinin gelişmiş olduğu yerlere doğru göç vardır.
hangisinde bu durum daha belirgindir?

a)batı karadeniz  c)yukarı kızılırmak d)yukarı sakarya

yarın sınavım varuzgun3
bu soruları yapamadımuzgun3
çok çaresiz gördüm kendimiuzgun3
açıklarsanız seviniirmuzgun3
iyi akşamlar..
sehercan
1)C(?)
2)B çünkü yüksklere çıkıldıkça sıcaklk azlr doğal olrk nemde olmz ama basınç artar
3)D buğday kurak iklmlerde yetşr.
4)A yukarı fırat doğu anadoluda türkiyedede 1. 2. deprem kuşağı doğudadr.
5)D yukarı sakarya iç anadolu bölgesnn en gelişmiş bölümüdr.
diye düşünüyorumsiritan
feyza_yaşatan
çok tesekkür ederim canım..

doğru şıkları yazayım bensiritan

1)e uzgun3
2)a uzgun3
3)d siritan
4)a siritan
5)c uzgun3

ilgilendiğin için tekrar tesekkür ederim..

iyi akşamlar diliyorum.

doğru olan 2 soruyu çok iyi anladımsiritan
sehercan
Cevaplar için saol canım bende yanlşlarımı görmüş oldum 2. soruyu anlamadım çünkü biz bigün dağa çıkıyoduk orada kulaklarımda uğultu artmştı kendmi kötü hissetmiştim oradaki abiler basınçtan kaynaklnyr demiştisiritan bende burdan yola çıkarak yazdım.
feyza_yaşatan
banada meryem ana da tam zirveye çıkınca basınç fazla olduğu için

başınınz dönüyor denmişti..

yanlış ta hatırlıyor olabilirimuzgun3

2.soruyu senin gibi b yapmıştım ki zaten onun için burada sorma ihtiyacı

hissettimsiritan

sanırım anahtar yanlış yazdıuzgun3

çokk tesekkür ederim tekrar siritan
Arkadaşlar 2. soru a şıkkı çünkü deniz seviyesinden dağa doğru çıkıldıkça basınç azalır...
    Örneğin bir uçan balonu düşünün bir süre yukarı çıkar ve içindeki basıncın havanın basıncından fazla olması nedeniyle şişer ve patlar...
    Sizin başınızın dönmesi ve kulaklarınızın çınlamasıda düşük basınçtandır..çünkü yukarı çıkıldıkça basıncın azalmasıyla kanın damarlara yaptığı basınç artar ve bu tepkiler görülür...Yani cevap anahtarı doğru...
zargans Demişki:

Arkadaşlar 2. soru a şıkkı çünkü deniz seviyesinden dağa doğru çıkıldıkça basınç azalır...
Örneğin bir uçan balonu düşünün bir süre yukarı çıkar ve içindeki basıncın havanın basıncından fazla olması nedeniyle şişer ve patlar...
Sizin başınızın dönmesi ve kulaklarınızın çınlamasıda düşük basınçtandır..çünkü yukarı çıkıldıkça basıncın azalmasıyla kanın damarlara yaptığı basınç artar ve bu tepkiler görülür...Yani cevap anahtarı doğru...

BEN SOĞUK HAVA YÜKSEK BASINÇ SICAK HAVA ALÇAK BASINÇ diye biliyodum o yüzden yükseğe çıkınca soğuk havada basınç artar diye düşündüm

şimdi ben soğuk hava yüksek sıcak hava alçak basınç diye tutsam aklım da yanlış mı olur?
doğrusu nedir?
feyza_yaşatan
zargans arkadaşım inan çok yardımcı oldun..

yarın sınavım varuzgun3

çok aydınlanmış gördüm kendimisiritan

harika açıklamışsın..

çokk saol arkadaşım..

iyi geceler.
yukarıya cıkıldıkça basınç artar. azalması cook saçma olur
kaannn Demişki:

yukarıya cıkıldıkça basınç artar. azalması cook saçma olur

Arkadaşım niye  saçma olsun...Ben sayısalcı olduğum için sana fizikten anlatım bu konuyu (coğrafyadan pek anlamam)
        açık hava basıncının formülü
şeklindedir...
    yukarı çıkıldıkça h değeri azalacaktır....h azalırsada açık hava basıncı azalacaktır....
  umarım anlatabilmişimdir....
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Referans URL