Dersizle Forumları

Full Versiyon: bir tavsiye verin!
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Arkadaşlar slm..Denemelerde tarihim ya çok iyi,ya da çok kötü çıkıyor.Oldukça dengesiz yani.2 seçenek arasında kaldığım çok oluyor ve malesef böyle sorularda ne yapacağımı biilmez hale geliyorum..Bu konuda yardıma ihtiyacım var sanırım..Konuları bir baştan çalışayım diyorum;vakit prb olmaz diye düşünüyorum;ama bu yeni baştan tekrar konusnda nasıl bir yöntem izlemeliyim hiç bilmiyorum..Kısacası yardıma ihtiyacım varuzgun3
uzgun3

dersizle vidyolarıyla tekrar yapabilirsin ve bence tarih sorularını çözebilmen için önce tarihin terimlerini bilmen gerek (derebeylik,feodalite, vs.) bunları bildiğin ölçüde yorumlarınla tarih 1 yapabilirsin diye düşünüyorum tarih 2 için ALLAH yardımcımız olsun arkadaşım inşallah başarırız
tarih1 sadece bnm sorumlu olduğum yer yani yorum kısmı ama işte seçenekler beni çok çelişkiye sokuyor,yorum soruları olduğu için hepsine kendime göre yorum yapıp doğruymuş gibi zannedebiliorum o anuzgun3
feyza_yaşatan
o zaman şöle bi öneride bulunayım..

bizzat kendi yöntemimdirsiritan

çoğu öğrencide böle yapıor tahminimce..

yorum sorusu demek=yukarıda paragrafımsı bi açıklama verilir ya da fix 3 tane öncül verilir..

senden ya hangisine ulaşılamaz ya da hangisine ulaşılabilir soru kalıpları altında yorum yapmanı isterler..

ki bu yorum dediğimiz olay,SORUDA VERİLEN PARAGRAFIN DIŞINA ÇIKMADAN VEYA VERİLEN ÖNCÜLLERİ FARKLI ŞEKİLERE SOKMADAN YAPILAN ŞEYDİRsiritan

hani ilk okulda hocalarımız bize problem çözmeyi öğretirken,sayfanın bir kenarına VERİLENLERİ yazın derlerdi..

senin verilenleri yazmana gerek yok tabiki.sana zaten herşey veriliyor..

yapman gereken tek sey sadece yukarıdaki paragrafa ve öncüllere bağlı yorum yapman.aklından,bu böyle olduğuna göre buda kesin böledir gibi yorumları uzak tut..

o hataya düştünmü çelişki peşini bırakmazuzgun3

olayların taaaa ilk oluş zamanlarına doğru akma.verilen zaman dilimleri içerisindeki olayları göz önüne al ve farklı yerlere çekme konuyusiritan

ben tarih1 i genelde full yaparım(yorum olduğu için)

ama sos2 tarihini hiç sorma.ezber olayı sıfır bendeuzgun3

umarım bu açıklamalarım biraz olsun işine yarar burcucumsiritan

saol cnm yasiritandenycem..
Evet 2.bölümden sorumlu olanların işi de çok zor ama inş hep çalıştığınız yerlerden gelir sorularsiritan
feyza_yaşatan
rica ederim canım ne demeksiritan

inş başarırsın ve yine insallah sos2 kolay gelirsiritan

iyi akşamlr başarılar dilerimsiritan
sos2 yok bnm alanda ama saol yine desiritansana da başarılar cnm!
birde soru paragrafını okurken ayrıntılara takılma ve her cümlenin altını çizme.sadece sorunun cevabı olabilecek yerlerin altını çiz.her cümlenin altını çizmek dikkat dağıtıyormuş+zamandan da kayıpuzgun3...
umarım netlerin her zaman yüksek kalır.siritan
iyi çalışmalar dilerim...
tşk ederimmm..başarılarsiritan
Referans URL