Dersizle Forumları

Full Versiyon: Avusturya neden rusya ya güvenmedi ???
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
18 YY.boyunca Rusya ile ortak hareket ederek Osmanlı topraklarını paylaşma amacında olan Avusturya, 1789 Fransız İhtilali'nin sonuçlarından çekindiği için Rusya ile olan ittifakını bozup Osmanlı devleti  ile 1791 Ziştova Antlaşması'nı imzaladı
Buna göre Avusturya'nın savaştan çekilmesinin nedenleri arasında ;
1-Çok uluslu devlet yapısına sahip olması,
2-Rusya'ya güvenmemesi,
3-Milliyetçilik düşüncesinin ülke bütünlüğüne tehdit etmesi
durumlarından hangileri etkili olmuştur??
A)yalnız 1
B)yalnız 3
C)1 ve2
D)1 ve3
E)1,2 ve3
1 ve 3 derim...
paragrataki cümleleri ele alarak yorum yapalım.
şimdi 1.yargıda Çok uluslu devlet yapısına sahip olması diyor.Fransız İhtilali'nden en çok etkilenen hamgi ülkelerdi:Osmanlı,rusya ve Avusturya'ydı.bunun nedeni çok uluslu olmasıydı.3.yargıda bu yazdıklarımla ilgili:milliyetçilik akımı çok uluslu ona devletleri olumsuz etkilemişti.ve ülkenin olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilirdi.ama rusya'ya güven duymadığını paragraftan asla çıkaramazsın...
Ben de arkadaş gibi 1-3 derdim ama senin attığın başlıga göre 1-2-3 mü yani?
avusturya'nın Rusya'ya güvenmemesi paragraftan çıkarılamaz.ancak yaşayan bilir orasınısiritanFransız İhtilali'nin sonuçlarından çekindiği için Rusya ile olan ittifakını bozmuştur yazıyor paragrafta...
fire_man1 Demişki:

1 ve 3 derim...
paragrataki cümleleri ele alarak yorum yapalım.
şimdi 1.yargıda Çok uluslu devlet yapısına sahip olması diyor.Fransız İhtilali'nden en çok etkilenen hamgi ülkelerdi:Osmanlı,rusya ve Avusturya'ydı.bunun nedeni çok uluslu olmasıydı.3.yargıda bu yazdıklarımla ilgili:milliyetçilik akımı çok uluslu ona devletleri olumsuz etkilemişti.ve ülkenin olumsuz yönde etkilenmesine neden olabilirdi.ama rusya'ya güven duymadığını paragraftan asla çıkaramazsın...

ben bu soruya E şıkkı demiştim çünkü ikiside çok uluslu devlet ikiside fransız ihtilalinin sonuçlarından çekiniyor tam aksine iyice birleşmeleri gerekirken avusturya rusya ile anlaşmayı bozuyor.Bu da avusturya'nın Rusya'ya güvenmediği sonucunu ortaya çıkarıyor!:......
doğru cevap ne peki?
cewap D şıkkı
doğru yani...gerçekten güzel soruymuş ama.
Teşekkürler arkadaşlar katılımlarınız çok güzel. Konu kilitli

Referans URL