Dersizle Forumları

Full Versiyon: denemeden birkaç soru????
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
SORU1)Eşit kapasitede çalışan bir miktar işçi bir işi birlikte 9 günde bitiriyor.Buna göre,aynı kapasiteye sahip işçi sayısı en az kaç arttıgında,tüm işçiler bu işi birlikte 5 günde bitirir?
A)1 B)2 C)3 D)4 E)5

--------------------------------------------------------------------
SORU2)Bir işi Ali a günde,Veli b günde, Selami c günde,Hami d günde yapabilmektedir.Aynı işi, bu işçiler ikişer kişi çalıştıklarında x,y,z,t,m,n, günlerde yapabilmektedirler.
a<c<d<b
x<y<z<t<m<n
olduguna göre hangi iki kişi bu işi y günde yapmaktadır?
A)Ali,Veli
B)Ali,selami
C)Veli,Selami
D)Veli,Hami
E)Ali,Hami

---------------------------------------------------------------------
SORU3)%25i şeker olan bir miktar şekerli suya karışımın şeker yüzdesini değiştirmeyecek biçimde şeker ve su ekleniyor.Buna göre karışıma eklenen şeker ve su miktarının oranı aşagıdakilerden hangisi olabilir?
A)1 B)2 C)3 D)4 E)5

SORU4)Bugünden 300 sonraki gün ile bugünden x önceki gün aynı gündür.Buna göre x aşagıdakilerden hangisi olabilir?
A)54 B)55 C)56 D)57 E)58

SANIRIM BİRAZ FAZLA SORDUM AMA GERÇEKTEN YAPAMADIM ÇOK UGRAŞTIM BECEREMEDİM..sizden rica etsem bi el atsanızdil
cevapları da yazsaydın daha iyi olurdu
cevapları derken şıkları kastediyorsan her sorunun altında şıkları yazıyor zaten!....
doğru cevapların hangisi olduğunu yazarsan iyi olur demiştim
ah bir bilsem zatenuzgun3onuda bilmiyorum çünkü elimde cevap anahtarı yok sanırım annem diger çöplerle beraber çöpe gönderdiuzgun3(zaten tek bu sorular kaldı ama çözemedim...seni yanlış anladıgım içinde üzgünüm afedersindil
4.soru için 300/7 den 6 gün kaldı bugün pazartesi olsun altı gün sonra pazar oluyor ama öncekinde pazar olması için sadece 1 gün öne gitmesi gerekiyor buna göre 50 7 nin katlarına 1 eklemeliyim 7.8+1=57
3)şeker miktarına 25x dersek karışımın tamamı 100x olur
saf şekeri üste karışımın tamamını atta yazarsak
25x/100x   olur  eklenen şeker a ,eklenen suya da b dersek  şekeri üste yazarız su ve şeker ikisi birlikte karışımı oluşaturacağı için alta yazarız yine karışımın şeker yüzdesi deişmeyeceği için 25/100 e eşitleriz

25x+a/100x+a+b=25/100

100x+4a=100x+a+b

4a=a+b

3a=b   böylece şeker ve suyun oranı 3 çıkar  
2)a<c<d<b verilmiş   Ali=a   ,Veli=b    ,Selami=c    ,Hami=d günde yaptığına göre

buradan işi en kısa sürede yaptığı için en hızlı Ali olduğu anlaşılır ,en yavaş ta Veli

ikişerli yapma bağıntılarıda

X<Y<Z<T<M<N  VERİLMİŞ

x bu işi en kısa sürede yapan ikilidir  . ozaman en hızlı iki kişi yi yukarıdaki bağıntıdan Ali ve Selami olarak saptarız . soru bizden Y Günde yapan   ikiliyi istemiş
en hızlı yapabilecek dier ikiliye bakarsak bunlarda ali ve Hami olur . bunun gibi dierlerinide kıyaslayabiliriz

yani y günde bu işi yapabilecek ikili ALİ ve HAMİ dir cevap E
TEŞEKKÜR EDERİM!...GERÇEKTEN ÇOK SAGOL!....

HEPİMİZE SINAVLARDA BAŞARILAR!:...
bana bi tekl 1. soru kalmış siritan

1)Eşit kapasitede çalışan bir miktar işçi bir işi birlikte 9 günde bitiriyor.Buna göre,aynı kapasiteye sahip işçi sayısı en az kaç arttıgında,tüm işçiler bu işi birlikte 5 günde bitirir?
A)1 B)2 C)3 D)4 E)5

x tane işçi bir işi 9 günde bitirirse
(x+a) tane işçi 5 günde yapar

9x=5(x+a)

5a=4x

x=5 için a=4 yani cvp : 4 dür
Sayfalar: 1 2
Referans URL