21-05-2007, 04:26 PM
SORU1)Eşit kapasitede çalışan bir miktar işçi bir işi birlikte 9 günde bitiriyor.Buna göre,aynı kapasiteye sahip işçi sayısı en az kaç arttıgında,tüm işçiler bu işi birlikte 5 günde bitirir?
A)1 B)2 C)3 D)4 E)5
--------------------------------------------------------------------
SORU2)Bir işi Ali a günde,Veli b günde, Selami c günde,Hami d günde yapabilmektedir.Aynı işi, bu işçiler ikişer kişi çalıştıklarında x,y,z,t,m,n, günlerde yapabilmektedirler.
a<c<d<b
x<y<z<t<m<n
olduguna göre hangi iki kişi bu işi y günde yapmaktadır?
A)Ali,Veli
B)Ali,selami
C)Veli,Selami
D)Veli,Hami
E)Ali,Hami
---------------------------------------------------------------------
SORU3)%25i şeker olan bir miktar şekerli suya karışımın şeker yüzdesini değiştirmeyecek biçimde şeker ve su ekleniyor.Buna göre karışıma eklenen şeker ve su miktarının oranı aşagıdakilerden hangisi olabilir?
A)1 B)2 C)3 D)4 E)5
SORU4)Bugünden 300 sonraki gün ile bugünden x önceki gün aynı gündür.Buna göre x aşagıdakilerden hangisi olabilir?
A)54 B)55 C)56 D)57 E)58
SANIRIM BİRAZ FAZLA SORDUM AMA GERÇEKTEN YAPAMADIM ÇOK UGRAŞTIM BECEREMEDİM..sizden rica etsem bi el atsanız
A)1 B)2 C)3 D)4 E)5
--------------------------------------------------------------------
SORU2)Bir işi Ali a günde,Veli b günde, Selami c günde,Hami d günde yapabilmektedir.Aynı işi, bu işçiler ikişer kişi çalıştıklarında x,y,z,t,m,n, günlerde yapabilmektedirler.
a<c<d<b
x<y<z<t<m<n
olduguna göre hangi iki kişi bu işi y günde yapmaktadır?
A)Ali,Veli
B)Ali,selami
C)Veli,Selami
D)Veli,Hami
E)Ali,Hami
SORU3)%25i şeker olan bir miktar şekerli suya karışımın şeker yüzdesini değiştirmeyecek biçimde şeker ve su ekleniyor.Buna göre karışıma eklenen şeker ve su miktarının oranı aşagıdakilerden hangisi olabilir?
A)1 B)2 C)3 D)4 E)5
SORU4)Bugünden 300 sonraki gün ile bugünden x önceki gün aynı gündür.Buna göre x aşagıdakilerden hangisi olabilir?
A)54 B)55 C)56 D)57 E)58
SANIRIM BİRAZ FAZLA SORDUM AMA GERÇEKTEN YAPAMADIM ÇOK UGRAŞTIM BECEREMEDİM..sizden rica etsem bi el atsanız
onuda bilmiyorum çünkü elimde cevap anahtarı yok sanırım annem diger çöplerle beraber çöpe gönderdi