Dersizle Forumları

Full Versiyon: karışık 4 coğ.sorusu.
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
feyza_yaşatan
1)batı avrupa kıyılarında doğal olarak yetişen bir bitkinin türkiye nin hangi kıyılarında yetişmesi beklenir?

a)doğu karadeniz
b)güney marmaya
c)batı akdeniz
d)doğu akdeniz
e)kuzey ege
---------------------------------------------------------------------

alp-himalaya dağ sistemiin geçtiği bütün ülkeleri bana yazabilir misiniz acabasiritan

* falez akdenizde mi karadeniz demiydi? ben her ikiisinde die biliyorum.sınavda türkiye haritasının üzerine üç nokta koyup bunu sormuşlar.ben karadenizi falez die aldım.akdenizi delta ovası olarak aldım.

ama tam tersi çıktıuzgun3uzgun3uzgun3
son olarakta=Ankara'dan akdenize düz bir ok yönünde gidildiğinde yaşanan sıcaklık artışı neye dayanarak enlemle alakalı oluyor çözmedimuzgun3

tesekkür ederimsiritan
son olarakta=Ankara'dan akdenize düz bir ok yönünde gidildiğinde yaşanan sıcaklık artışı neye dayanarak enlemle alakalı oluyor çözmedim

ekvatordan kutuplara gidildilçe sıcaklık azalır.Bu durumda kutuplardan ekv.'a da sıcaklık artar..Bu şekilde açıklayanabilir heralde..
feyza_yaşatan
pink Demişki:

ekvatordan kutuplara gidildilçe sıcaklık azalır.Bu durumda kutuplardan ekv.'a da sıcaklık artar..Bu şekilde açıklayanabilir heralde..

ben çok dikkatsizimuzgun3

nasıl yapamadım bu soruyuuzgun3

tesekkür ederim Burcu arkadaşım.

aydınlattın benisiritan

koly gelsin.
rica ederimsiritan
waterlily.88
1. sorunun cevabı kuzey ege mi?
1.batı akdeniz olabilir mi ablacım
alp-himalaya dağ sistemi=fransa italya hindistan iran türkiye arnavutluk isviçre ülkelerinden geçer.isveç ingiltere ve diğer ülkelerden den geçmez.yanlışsa düzeltin ablalarım.
bugün hocaya sordum falez her ikisindede oluyormuş...
waterlily.88
alp-himalaya dağ sistemiin geçtiği bütün ülkeleri bana yazabilir misiniz acaba?

alp himalaya dag olusumu
türkiye'nin de içinde yer aldığı bir sistemdir bu.
anadolu'nun içinde yeraldığı alp-himalaya dağ oluşum kuşağı, afrika/arabistan ve hindistan levhalarının kuzeye doğru hareket etmeleri ve avrasya levhası ile çarpışmaları sonucunda oluşmaktadır.
benim bilgim bu.
1.SORUNUN CVPI DOĞU KARADENİZ OLACAK
Sayfalar: 1 2
Referans URL