Dersizle Forumları

Full Versiyon: 2 sorum olacak(:
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1)I.Tarla tarımının çokça yapılması
II.Tarımsal nüfus yoğunluğunun fazla olması.
III.Yerşekillerinin sade olması.
Yukarıdakilerden hangileri,köy yerleşmelerinin toplu olduğu bölgelerin özelliğidir?
A)1 ve 2
B)1 ve 3

2)İzmir ile Bursa arasındaki uzaklık harita üzerindeki hesaplamalarda 270 km.gerçekte 320 km.ise aradaki far neden kaynaklanır?
A)Ölçeğin büyüklüğünden
B)yoldaki dönemeçlerden.
Şimdiden çoook tşk ederimgul

1.b
2.b aslında saçma gibi duruyo ama cevap bu olsa gerek siritan
2 si de doğru wala tebrik ederim arkadaşımsiritan
evet bana da gayet saçma geldi..
Bir de açıklayabilirsen çok iyi olursiritan
1)I.Tarla tarımının çokça yapılması
II.Tarımsal nüfus yoğunluğunun fazla olması.
III.Yerşekillerinin sade olması.
Yukarıdakilerden hangileri,köy yerleşmelerinin toplu olduğu bölgelerin özelliğidir?
A)1 ve 2
B)1 ve 3
kusura bakma arkadaşım elimden geleni yapmaya çalıştım ama pek beceremedim sanırım uzgun3

1.DİREK ŞÖYLE DÜŞÜNDÜM ;
karadenizde dağınık yerleşme var yer şekilleri sade değil engebeli bu yüzden tarla tarımı yapılamıyor. ama bize soruda toplu yerleşme özelliklerini soruyor bende karadenizin tam tersini düşündüm yer şekilleri sadedir ve tarım yapılabilir dedim.

2)İzmir ile Bursa arasındaki uzaklık harita üzerindeki hesaplamalarda 270 km.gerçekte 320 km.ise aradaki far neden kaynaklanır?
A)Ölçeğin büyüklüğünden
B)yoldaki dönemeçlerden.

burada devreye yerşekilleri giriyor hani izdüşüm haritaları vardır her yüksekliği aynı seviyede alırlar buda öyle aslında . ya bunu açıklıyamıyorum yani defalarca yazdım sildim öyle saçma ki soru aslında kolay ama öss de çıksa insan bu şıkkı gönül rahatlığıyla işaretleyemez herhalde saçam sapan hem haritada 270 km ise gerçekte nasıl 320 km anlamadım ya neyse anlayan biri varsa bize yardım etsin .

kusura bakma elimden geleni yapmaya çalıştım ama pek beceremedim sanırım uzgun3
aa olur mu birz daha kafama yattı en azından 1'i anladım zatensiritantşk ederim cnm..2.soruyu anlayan varsa bi zahmet yardımcı olsunsiritan
2. soruda adaşımın dediğine katılıorum.Bir yerde yükselti fazla(yerşekilleri engebeli ise) ise gerçek alan ile izdüşüm alan arasındaki fark fazladır.B şıkkında da yoldaki dönemeçlerden derken bölgenin engebeli olduğunu ortaya koymakta...
saolun arkadaşlarm.tşklersiritan
2.soruyu kendin mi hazırladın yoksasiritan
goias177 Demişki:

2.soruyu kendin mi hazırladın yoksasiritan

niye kendim hazırlayayım kisiritansoru hazırlıycak kadar bilgili olsam cevabını size sorarmıydım sencegozkirp
bilmiyorum sorunun şıkkı biraz ilginç geldide ondan söyledim
Sayfalar: 1 2
Referans URL