24-05-2007, 06:15 PM
24-05-2007, 07:53 PM
tartışma yaratmıyorummm
sehercan
25-05-2007, 12:21 PM
ben kimono arkadaşımızın fikrine pek fazla katılmıyorum kimse burada össyi savunur bi halde değil ve emin ol kimse acizde değil.önemli olan sistem değil bence bizlerin yapacaklarıdır diyelimki avrupadaki sistemi uygulyoruz ya da daha farklı bi sistem biz elimizden geleni yapmadıktan sonra hiç bişey değişmeyecek bu da bize zor gelicek kısacası olay bizde bitiyor gerisi laf kalabalığından başka bişey değil. tabiikide gençlik bu şartları haketmiyor ama zaten eğitimi iyi olmayan iş bulma olasılığı neredyse %0 olan ülkemizin yeni bi sistemi kaldıracağına pek inanmıyorum şuna eminmki bu sistemleri yapanlarda bunu canı gönülden yapmıyor. sizi üniversiteye almıyoruz diyen yok çalış gel kardeşim başka bişey yok bu her yerde böyle çalışan avrupadada türkiyedede başarılı olur.
feyza_yaşatan
25-05-2007, 02:48 PM
sistem değişsede değişmese de her şey bizde bitiyor gerçekten.
çalışmayınca hiç bir şey olmaz.
Avrupa'da ki ya da x ülkedeki sistemlerde de çalışmadan hiç bir yere
gelinemiyor..
o yüzden çok çalışmaktan başka alternatifimiz yok .
iyi günler.
çalışmayınca hiç bir şey olmaz.
Avrupa'da ki ya da x ülkedeki sistemlerde de çalışmadan hiç bir yere
gelinemiyor..
o yüzden çok çalışmaktan başka alternatifimiz yok .
iyi günler.
25-05-2007, 07:05 PM
kimono Demişki:
Ne diyelim arkadaşlar siz hala ÖSS sistemini savunuyorsunuz.Kendinize ve Türk Gençliğine böyle kötü bir sistemi reva görüyorsunuz.
"napalım birileri elenecek,başka nasıl elenecek,ÖSS şart bu ülkede " deyip kendi kendinizi çaresiz bırakıyorsunuz.
Arkadaşlar lütfen söyler misiniz bu ÖSS denen sınav rezaleti hangi ülkede var bizden başka?Her alanda kendimizi batıya örnek alıyoruz da niçin bu eğitim konusunda onları örnek almıyoruz?
Niçin hala "bu sistemden başka sistem olamaz" diye kestirip atıp,kaderinize razı olan bir tavır içerisindesiniz.Affedersiniz ama "bizim yetkililer aciz,kafasız ,başka sistem bulamazlar...." mı demek istiyorsunuz?
Pekala da başka bir sistem bulunur elbet.Ama gençlik ÖSS yi savunmakta, elden ne gelir...
ÖSS'yi başka ülkelerle kıyaslamak için, o başka ülkelerle eşit seviyede olmamız gerekir.
Hangi ülkede bu kadar yoğun genç nüfüs ve bu kadar az üniversite var?
İnanıyorum ki Avrupa'nın en zengin ülkesinde (Almanya) bu kadar yoğun nüfus olsa, hemen ÖSS benzeri bir sistem koyarlar. Ülkemizde her şey sınavla. Sadece ÖSS yok, onlarca, yüzlerce sınav var. Bunların olması gerekiyor; fakat ÖSS'nin sorunu kalıcı düzen getirememesidir.
Biz ÖSS'ye iyi diyelim, kötü diyelim. Değişen bir şey yok. Atılan oklardan biriyiz, duramayız.
Üzüldüğüm şeylerden biri, okuldan; üniversiteden fazla dershane olmasıdır.
Tek sebebi ÖSS değildir. ÖSS'yi uygulayan zihinlerin yanlış düşünen dinamik beyinlerindedir.
25-05-2007, 07:11 PM
çok doğru söylemişsin furkan arkadaşım katılıyorum..
25-05-2007, 07:17 PM
FurkanDilben Demişki:
kimono Demişki:
Ne diyelim arkadaşlar siz hala ÖSS sistemini savunuyorsunuz.Kendinize ve Türk Gençliğine böyle kötü bir sistemi reva görüyorsunuz.
"napalım birileri elenecek,başka nasıl elenecek,ÖSS şart bu ülkede " deyip kendi kendinizi çaresiz bırakıyorsunuz.
Arkadaşlar lütfen söyler misiniz bu ÖSS denen sınav rezaleti hangi ülkede var bizden başka?Her alanda kendimizi batıya örnek alıyoruz da niçin bu eğitim konusunda onları örnek almıyoruz?
Niçin hala "bu sistemden başka sistem olamaz" diye kestirip atıp,kaderinize razı olan bir tavır içerisindesiniz.Affedersiniz ama "bizim yetkililer aciz,kafasız ,başka sistem bulamazlar...." mı demek istiyorsunuz?
Pekala da başka bir sistem bulunur elbet.Ama gençlik ÖSS yi savunmakta, elden ne gelir...
ÖSS'yi başka ülkelerle kıyaslamak için, o başka ülkelerle eşit seviyede olmamız gerekir.
Hangi ülkede bu kadar yoğun genç nüfüs ve bu kadar az üniversite var?
İnanıyorum ki Avrupa'nın en zengin ülkesinde (Almanya) bu kadar yoğun nüfus olsa, hemen ÖSS benzeri bir sistem koyarlar. Ülkemizde her şey sınavla. Sadece ÖSS yok, onlarca, yüzlerce sınav var. Bunların olması gerekiyor; fakat ÖSS'nin sorunu kalıcı düzen getirememesidir.
Biz ÖSS'ye iyi diyelim, kötü diyelim. Değişen bir şey yok. Atılan oklardan biriyiz, duramayız.
Üzüldüğüm şeylerden biri, okuldan; üniversiteden fazla dershane olmasıdır.
Tek sebebi ÖSS değildir. ÖSS'yi uygulayan zihinlerin yanlış düşünen dinamik beyinlerindedir.
çok doğru aynen katılıyorum..
02-06-2007, 09:37 PM
DÜnyada en fazla sınav yapılan ülke durumundayız
Herşeye sınavla giriyoz gelecekte sınavla evlenirsek şaşırmayın 
Herşeye sınavla giriyoz gelecekte sınavla evlenirsek şaşırmayın 
02-06-2007, 10:23 PM
Evet arkadaşlar kontenjanlar artıyor.. Bu gidişle 2080 yılında kimse acıkta kalmıyacak... tabi o zamanda boyle bir sınav olursa sıkmayın canınızıı az kaldı hersene 5 bin kişi artsın bali biz rahat etmedik çocuklarımız rahat eder belki 

04-06-2007, 10:23 PM
sabit...