Dersizle Forumları

Full Versiyon: Öge bulma,anlatım bozukluğu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde öğe sayısı en azdır?
c-Atasözleri ,ulusların ekinsel yumağına sarılıdır
e-Düşünceyi az sözlükle anlatan ,yoruma açık ,yoğunlaştırılmış özlü sözlerdir,atasözleri.

2-I.Bu romanda bir tiyatro adamının yaşamı anlatılıyor.II.Ayrıca tiyatro dünyasının dostlukları düşmanlıkları konu ediliyor.III.Yazar ,bize bu dünyayı aktarırken biraz yanlı davranıyor.Iv.Tiyatro terimlerini çok sık kullanarak bunaltıyor okuyucuyu.V.Romanın temelini oluşturan konu ise sonu hüzünle biten bir aşk hikayesi.

Bu parçada numaralanmış cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu vardır

3-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır.
c-Dün gece birkaç defa çadırdan çıktı ve çevresine kulak verip dinledi
d-Yakınlarımıza güzel davranıp kalbimizde bir yer ayırabiliriz.
2.  soruda   tiyatro terimlerinin derken tiyatro terimleri,romanın temelinin oluşturan derken romanın temelini oluşturan mı olacak?  eğer  doğru yazıldıysa iki  cümledede  anlatım bozukluğu oluşuyo.

1.e
3.c     olabilir  diye düşünüyorum. yanlışsa  özür  dilerim.biraz  acele  oldu da.
2.II de bağlaç eksikliği var gibi.
teşekkürler,iyi çalışmalar...
feyza_yaşatan
1) e

2) Iv ve V de yanlış yazmadıysan eklerden kaynaklanan birer bozukluk

var.muhtemelen bi tanesini yanlış yazdın.eğer orjinali böleyse IV ve V de

anlatım bozukluğu vardır diyorum.

3)d şıkkıdır. Yakınlarımıza güzel davranıp kalbimizde ONLARA bir yer

ayırabiliriz.şeklinde olması gerekiordusiritan

feyza_yaşatan Demişki:

3)d şıkkıdır. Yakınlarımıza güzel davranıp kalbimizde ONLARA bir yer

ayırabiliriz.şeklinde olması gerekiordusiritan

ben katılmıyorum. çünkü ONLARA demese de pekala olur şayet cümle Yakınlarımıza güzel davranıp kalbimizde bir yere koymalıyız (mesela ) şeklinde olsaydı kalbimizde den sonra ONLARI koymelıydık çünkü tamalama yanlışlığı olmuş olur ama 3. sorunun d şıkkında tamlama yanlışlığı yoktur bence

ben C diyorum c-Dün gece birkaç defa çadırdan çıktı ve çevresine kulak verip dinledi

çevresine kulak verip derken bir tuhaflık var kulağını çevresine vermiş gibi kulak verip çevresini dinledi dese sanki daha uygun ama kesin bişeyde söyleyemiyorum malesef

1.e

2.elaya katılmakla birlikte 2. yede aklım gidiyor
II.Yazar ,bize bu dünyayı aktarırken biraz yanlı davranıyor. derken
yanlı - taraflı şeklinde değiştirilmelimi acaba diyorumsiritan

feyza_yaşatan
3)c şıkkı haklısın Damlacımsiritan

dalgınlıktan oldu sanırım..

tesekkür ederim..
2.sorunu Iv.şıkkını düzelttim
v.ise aynen öyle doğru şıkta e şıkı anlatım bozukluğu neresinde
Bence 2. soru II olmalı.Çünkü Tiyatro dünyasındaki dostlukları düşmanlıkları... demeliydi gibi geldi bana
selinyilmaz Demişki:

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde öğe sayısı en azdır?
c-Atasözleri ,ulusların ekinsel yumağına sarılıdır
e-Düşünceyi az sözlükle anlatan ,yoruma açık ,yoğunlaştırılmış özlü sözlerdir,atasözleri.

2-I.Bu romanda bir tiyatro adamının yaşamı anlatılıyor.II.Ayrıca tiyatro dünyasının dostlukları düşmanlıkları konu ediliyor.III.Yazar ,bize bu dünyayı aktarırken biraz yanlı davranıyor.Iv.Tiyatro terimlerini çok sık kullanarak bunaltıyor okuyucuyu.V.Romanın temelini oluşturan konu ise sonu hüzünle biten bir aşk hikayesi.

Bu parçada numaralanmış cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu vardır

3-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır.
c-Dün gece birkaç defa çadırdan çıktı ve çevresine kulak verip dinledi
d-Yakınlarımıza güzel davranıp kalbimizde bir yer ayırabiliriz.

1.e
2.ll.de bir anlatım bozukluğu vardır.
3.c
bence 3c çünkü oradaki kulak werip dedikten sonra çewresini dinledi olması gerekiyor.yani tümleç eksikliğisiritan
c-Dün gece birkaç defa çadırdan çıktı ve çevresine kulak verip**çevresini*** dinledi

olması gerekiyor.umarım doğrudur
Sayfalar: 1 2
Referans URL