Dersizle Forumları

Full Versiyon: LİSELERE ERKEN TATİL..!!
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Rapor oyunlarına son. Lise son sınıf öğrencileri Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavı nedeniyle bir hafta erken tatile girecek.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, lise son sınıf öğrencilerinin, Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) daha iyi hazırlanabilmeleri için okulların kapanmasından bir hafta önce izinli sayılacaklarını, ancak diğer öğrenciler için "erken tatil"in söz konusu olmadığını bildirdi.

Çelik, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde, 5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları açılış töreninde gazeteciler sorularını yanıtladı.

Bakan Hüseyin Çelik, bir gazetecinin, "aşırı sıcaklık nedeniyle okulların erken kapanması gündemde mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Hayır yok öyle bir çalışma... Bakanlığın okulları erken tatil etmesi gibi bir şey söz konusu değil. Ancak, sadece lise son öğrencilerini üniversite sınavına girdikleri için onlara bir hafta öncesinden serbest bırakacağız.

Yönetmeliğimiz gereği 180 gün eğitim ve öğretim yapmak gibi bir zorunluluğumuz var. Bunu başka türlü telafi edemeyiz. Ancak son sınıf öğrencileri üniversite sınavına girdiği için bir hafta önceden bırakacağız. Hafta sonunu da kattığımızda 9 gün önceden öğrenciler okula gelmeyecek. Böylelikle sınava daha iyi konsantre olmalarını sağlayacağız." Milli Eğitim Bakanlığı, geçen öğretim yılında da lise son sınıf öğrencileri ÖSS’ye "psikolojik olarak daha rahat girmeleri ve streslerinin azaltılması amacıyla" bir hafta süreyle izinli saymıştı.

alıntıdır...
paylaşımın için tşk.. ler..sınava girecekler için tekrar herkese başarılar dilerim.. sınavı kazanmanın en büyük etkiside ruhen kendinize güvenmenizdir.. inş emeğinizin karşılığını alırsınız..
Geçen sene bize vermemişlerdi.
Bende gittim kuzenimin çalıştığı doktora hooop 15 gün siritan
Bu sene lisedeki arkadaşlar rapor dertleri çekmeycek ne güzel...
ensar_mrc Demişki:

arkadaşım geçen sene izin vermedilerse yazıda son cümlenin ne işi var yoksa sen lisede okuduğundan emin misinsoru
Ya son hafta zaten okula alınmıyoruz. Tatil olsa ne olmasa ne...
kaan alkılınç Demişki:

ensar_mrc Demişki:

arkadaşım geçen sene izin vermedilerse yazıda son cümlenin ne işi var yoksa sen lisede okuduğundan emin misinsoru

Arkadaşım, ne diyorsun?
Ben mezunum geçen yılki yaptığım şeyden bahsetmişim.
İkinci cümlede de bu sene okuyan arkadaşların rapor işiyle felan uğraşmalarına gerek olmadığını ima ettim.

arkadaşlar lütfen tartışma olmasın..ayrıca kaan alkılınç arkadaş yaşadıkları ile ilgili bir takım düşüncelerini beyan etmiş.. ister yanlış söylemiş ister söylememiş yazdıklarını alıntı yaparak ortalıkta bir karmaşa yaratmayalım...

bu yazdığımdan sonra lütfen bu konu uzamasın...herkese iyi çalışmalar..
Referans URL