Dersizle Forumları

Full Versiyon: coğrafya deneme sorusu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
soru1 organık madde miktarı bol olan ve koyu renkli olan orman toprakları ülkemizin birçok yerinde görülür. aşa.han.bu yerlerden biri değildir?
a)yıldız dağları b)karadeniz bölgesi c)güneydoğu torosları d)menteşe yöresi e)tuz gölü havzası

soru 2) aksu ve manavgat antlya körfezinde denize dökülen yağmur ve kaynak sularıyla beslenen akarsularımızdır. bu akarsularla ilgili olarak aşa han.söylenemez.
a)debileri yıl içinde çok değişir b)su miktarı yağış miktarıyla uygunluk göstermez.
falezin görüldüğü yerleri bana söylermisiniz arkadaşlar

soru 3 )anadouda 3 ve 4 zamanda gerçekleşen en şiddetli yer hareketi doğuanadolu bölgesinde görülmüştür..bu durum un kanıtlarından biri aşa hansidir? a)yer yapısının faylarla parçalanmış olması b) yükselti ve engebeliğinfazla olması
1.e
3.b

gibi geldi
falez;dağların kıyıya paralel uzandığı yerlerde görülür..örneğin akdeniz ve karadeniz kıyıları..
1)b 2)b 3)b ???
destina evt doğru cevapların açıklarmısın lütfen

1.organık madde miktarı bol olan ve koyu renkli olan orman toprakları verimlidir oysa tuz gölü nün etrafındaki kayaç yapısı ve şiddetli buharlaşma sonucu gölün etrafı tuzlarla kaplıdır.ve verim düşüktür.

3.Bir yer alçakta ise , o yer için 1.zamanda oluşmuş denebilir yani ilk oluşan yerlerdendir.ilk oluştuğunda yüksek olan o yer zamanla dış kuvvetlerin etkisiyle aşınmıştır ve giderek alçalmıştır.
soruda ise bize 3.zamanda oluşuyor diyor 3. zamanda oluşmuşsa daha önce oluşanlara nazarın daha yüksektedir.

umarım doğru açıklamışımdır siritan
birinci soruyu anladımda 3 soruda a neden değil ya a kafamı karıştırdı
DOĞU ANADOLUNUN YÜKSEK OLMA SEBEBİ: Doğu anadolu bölgesi 3. zamanda

oluşmuş bir yerdir. Yani bundan günümüze en yakın zamanda oluştuğunu

çıkarıyoruz. 1. zamanda oluşan yerleri (yani ilk oluşanlar) zamanla akarsular

falan düzleştirmiş (aşındıra aşındıra) eğer doğu anadolu bölgeside 1.

zamanda oluşsaydı alçak olurdu.

umarım bu sefer anlatabilmişimdir siritan

ben a şıkkıyla bi ilişki kuramadım

hım ok anladım çok da ii anlattın saol tşk ederim.
Referans URL