Dersizle Forumları

Full Versiyon: edebiyat sorusu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
hangisi sadece aruz ölçüsüyle yazmıştır?
a)Ahmet haşim
b)mehmet emin yurdakul
c)cenap şehabettin
d)tevfik fikret
e)m.akif ersoy
cevap E
Evet cevabı E
Cevap A.
Ahmet Haşim heceyi kötüledi, cahil ölçüsü dedi. Mehmet Akif Ersoy kötülemedi. Mehmet Akif Ersoy'da aruzla yazdı ama bildiğim kadarıyla heceyi de denemişti.
VALLA TEBRİK EDERİM FURKAN SAYENDE SORU HEBA OLMAKTAN KURTULDU.
ŞİMDİ KİTABA BAKTIM MEHMET AKİF'İN SADECE ŞİİRLERİNİ ARUZLA YAZDIĞINI YAZMIŞ. HİÇ AHMET HAŞİMİ DÜŞÜNMEMİŞTİM.
destinasiritan Demişki:

VALLA TEBRİK EDERİM FURKAN SAYENDE SORU HEBA OLMAKTAN KURTULDU.
ŞİMDİ KİTABA BAKTIM MEHMET AKİF'İN SADECE ŞİİRLERİNİ ARUZLA YAZDIĞINI YAZMIŞ. HİÇ AHMET HAŞİMİ DÜŞÜNMEMİŞTİM.

Senin sayende de Mehmet Akif Ersoy'un diğer eserlerinin heceyle yazılmış olduğunu öğrendik. ÖSS'de kaçırmayız inşallah. gulen
sınavda ben de ahmet haşim i işaretledim ama ceap anahtarında mehmet emin yurdakul diyor.
waterlily.88
Mehmed Emin Yurdakul edebiyat yaşamına Servet-i Fünun döneminde başlamıştır. ılk kitabı Türkçe şiirler ilgiyle karşılanmış, yankılar uyandırmıştır. Dönemin şiir anlayışı dışında hece ölçüsünü kullanarak yazdığı şiirlerinde yalın bir dil kullanmıştır. Türk edebiyatına halk sesini getiren şair olarak nitelendirilmiştir. Osmanlıcılık ve ıslamcılık akımlarına karşı Türkçülük akımını savunan, bu konudaki düşüncelerini dile getiren öğretici şiirler yazmıştır.
şiirde biçim yönünden yenilikler yapmıştır. Geleneksel Türk şiirinde sürekli kullanılan kalıpların yerine 4+4+4+3=15, 4+4+4+5=17, 4+4+4+7=19 gibi alışılmışın dışında kalıplar kullanmıştır. dörtlük geleneğinin dışına çıkarak üçer, altışar, sekizer dizelik kıtalar kurmuştur. Servet-i Fünun doğrultusunda Batı'dan gelen sone biçiminde şiirler de yazmıştır.
halkçı, ulusçu düşünce ve duyguları dile getirmiştir.toplumsal ve ulusal konuları işlemiştir. halkın ve ülkenin gerçeğini, özgürlük istemini yansıtmıştır. coşku, umut, yüreklendirme ve öğreticilik, şiirinin belirgin öğeleri olmuştur.(benim bilgim bu kadar mehmet emin yurdakul hakkında ama işinize yarar tabi biraz karışık yazmışım mağdur görün çünkü çok hastayımuzgun3)
Ya Mehmet Emin Yurdakul olamaz. Onun "Cenge Giderken" isminde milliyetçi duygularla ve hece ölçüsüyle yazdığı bir şiir vardı.
Bunun dışında Mehmet Emin Yurdakul Milli Edebiyat'ta yer alıyor. Şiirlerinin neredeyse hepsi (belki hepsidir) hece ölçüsüyle.

Cevap Mehmet Emin Yurdakul olamaz. O anahtarda yanlışlık vardır. siritan
Cevap Ahmet Haşim.
cevap kesinlikle "a" şıkkı olmalı arkadaşlar.çünkü ahmet haşim heceyi hiç kullanmamış,bütün şiirlerini aruzla yazmıştır.

kolay gelsin..
Sayfalar: 1 2
Referans URL