Dersizle Forumları

Full Versiyon: 1tarih sorusu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Selçuklularda devlet yönetiminde yabancılara da görev verilmesi Türk dilindeki gelişmelerin yavaşlamasının nedenleri arasında neden yer almaz??
(soruyu doğru cevaba göre yazdım.)
YABANCILARA görev verilmesiyle Türk dilinin gelişmesi neden yavaşlasın ki onların ne gibi olumsuz etkisi olabilir?

soru şeklinde yazsaydın keşke, diğer şıklarla beraber o zaman daha caydırıcı ve düşündürücü olabilirdi.o zaman ne cevap verirdim acaba
böyle sorunca insanın kafasında birşeyler canlanıyor çünküsiritan
siritanolumsuz etkisi yokmuş işte neden yok onu sordum..akşama sorusunu da yazarımsiritano zmn belki dediğin gibi daha iyi olur..saol cnm.
dil ve anlatım hocam ile Türk Dili Tetkik Cemiyeti hakkında kısa ve verimli bir sohbet yapmıştık kendisi bana bir ara TDK'nin başına Ermenî birinin getirildiğini ve çok yanlış kararlar aldığını söylemişti belki buna benzer bir şey olmuş olabilir o zamanda ??!
Karahanlı arkadaşım ben öyle bir şey duymadım daha önce ilgisi olabilir tabisiritansaolsiritan
soruyu bütün olarak yazıyorum arkadaşlarım:
I.İslamiyet ile birlikte Arap kültüründen etkilenilmesi.
II.Devlet yönetiminde yabancılara da görev verilmesi.
III.Medreselerdeki eğitimin Arapça yapılması.
IV.Şiilere karşı Abbasi halifesinin korunması.
Yukarıda verilenlerden hangileri,Selçuklular döneminde yaşanan Türk dilindeki gelişmenin yavaşlamasının! nedenleri arasında yer alır?
a)1 ve 2
b)2,3 ve 4
c)1 ve 3
d)yalnız 3
e)yalnız 4

cevap ''c''..bunu sormaya çalışmıştım iştesiritan
sunguralp
Türkçe resmi dil olunca mecbur uyacaklar......
hangi milletden olursa olsun resmi dil o kurallar dışına çıkamazlardı ki...
Sanırım dolaylı olarak var.

Şıklara da bakarak C'yi seçebilirsin. Ancak, soruda şöyle "doğrudan vardır." tipi ayrıntı verse iyi olurdu.
resmi dil türkçe olduktan sonra devlet yönetiminde yabancılara yer verilmesinin bi zararı olmazki zaten
Referans URL