Dersizle Forumları

Full Versiyon: bitirdiniz  beni ömrümü  yedin öss
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
bıktım öss denömrümü yedi bitirdi. sonunda kafama sıkacam kursunu olacak bitecek 3 senedir  giriyorum öss ye  2 yıllıktan yukarısı tutturamıyorum sözel ögrenciyim sözelciler bilir 295 den aşagı 2 yıllık yok.315 den aşagıda 4 yıllık yok .ünversiteden vazgeçtim ve gidip iş arıyayım dedim adam tecrüben varmı diye souyor  hangi ünv gibi sorular..... yav ilgilendigim alanda asp,php,python,perl,html,autocad biliyorum orta düzeyde...ama üniversite olmadan birsey olmuyor... 450 bin kişi  giriyor ünversitelere geride kalan 1.300 bin kişi açıkta kalıyor. bebeye  emzik verir gibi gidin açık ögretimde okuyun diyor.eve hapis olduk  çevremdende kazanan yok lisede  15 kişi gidebildi ünversiye kısacası ömrümü yedin bitirdinizlan beni...
İllede kafana sıkmak istiyorsan sık ama önce bir düşün kafana sıkınca kurtulmayımı düşünüyorsun? Eğer öyleyse kurtulmak değil acıların en büyüğünü çekmeye göze almak olur. Bu dünyadaki uyduruk bir sınav(kazanamazsan uyduruk bir acı çekeceksin) için ebedi acı çekmeyi göze alabiliyorsan devam et. Yok ben genede sıkacam diyorsan bir çakmak yak eline bir tut acıya kaç saniye dayanabileceksin. İntahar suçunun cehenemle cezalandırılacağı düşünülürse ve cehennemde derinin cehennem ateşiyle yakılıp tekrar yenilenip tekarar yakılacağı ve bunun cezanı çekene kadar devam edeceği düşünülürse( Belkide ebediyen sürecek bir azap olacak bu) hiçte mantıklı gelmiyor. Liseyi bitirdiğine göre zeka problemi olmayan bir insansındır. Hangisinin mantıkılı olduğunu seçebilirsin galiba. Birde şunu düşün senin sınanmam için önüne konulmuş bir şeydir belki. Belkisi fazla? Her şey bitmedi daha en sonuna kadar sabredip durumdaki hayırları anlamaya çalış mutlaka görürsün. Sen bu dünyaya ÖSS sınavını kazanman için gönderilmedin değil mi? Benim 4. girişim olacak bu kazanamazsam üzecek beni ama dünyanın sonu olmadığınında farkındayım. Hayatımda üniversiteyi bitirmiş ama kendilerine bile yetemeyen insanlar var. Bunlardan olacağıma hiç olmayayım daha iyi. Kısacası her işte vardır bir hayır. İnşallah Rabbim hayırlı olanı kalbimize kolay ve razı kılar. Kalbimizde olanıda inşallah hakkımızda hayırlı kılar.
waterlily.88
muaythai Demişki:

İllede kafana sıkmak istiyorsan sık ama önce bir düşün kafana sıkınca kurtulmayımı düşünüyorsun? Eğer öyleyse kurtulmak değil acıların en büyüğünü çekmeye göze almak olur. Bu dünyadaki uyduruk bir sınav(kazanamazsan uyduruk bir acı çekeceksin) için ebedi acı çekmeyi göze alabiliyorsan devam et. Yok ben genede sıkacam diyorsan bir çakmak yak eline bir tut acıya kaç saniye dayanabileceksin. İntahar suçunun cehenemle cezalandırılacağı düşünülürse ve cehennemde derinin cehennem ateşiyle yakılıp tekrar yenilenip tekarar yakılacağı ve bunun cezanı çekene kadar devam edeceği düşünülürse( Belkide ebediyen sürecek bir azap olacak bu) hiçte mantıklı gelmiyor. Liseyi bitirdiğine göre zeka problemi olmayan bir insansındır. Hangisinin mantıkılı olduğunu seçebilirsin galiba. Birde şunu düşün senin sınanmam için önüne konulmuş bir şeydir belki. Belkisi fazla? Her şey bitmedi daha en sonuna kadar sabredip durumdaki hayırları anlamaya çalış mutlaka görürsün. Sen bu dünyaya ÖSS sınavını kazanman için gönderilmedin değil mi? Benim 4. girişim olacak bu kazanamazsam üzecek beni ama dünyanın sonu olmadığınında farkındayım. Hayatımda üniversiteyi bitirmiş ama kendilerine bile yetemeyen insanlar var. Bunlardan olacağıma hiç olmayayım daha iyi. Kısacası her işte vardır bir hayır. İnşallah Rabbim hayırlı olanı kalbimize kolay ve razı kılar. Kalbimizde olanıda inşallah hakkımızda hayırlı kılar.

Arkadaşım gerçekten çok güzel anlatmışsın ve ben de kısa bir hikaye anlatmak istiyorum:
yaşlı bir kayıkçı varmış.işi , yolcuları kayığıyla nehrin bir tarafından diğer tarafına taşımakmış.yaşlı adamın kayığının küreklerinin birinde 'inanç' diğerinde 'çalışmak' yazıyormuş.kayığa binen yolcular her defasında merakla niçin küreklere bunları yazdıklarını sorduklarında yaşlı adam:
'İNANÇ OLMADAN ÇALIŞMAK,ÇALIŞMAK OLMAKSIZIN İNANÇ BİR İŞE YARAMAZ bunlardan birinin eksikliği tek yürekle kayığı idare etmek gibidir.o zaman asla kıyıya ulaşamaz,kendi etrafında döner durursunuz.hedefe ulaşmak ve başarmak için bunların ikisine de ihtiyacımız var...!diye yanıt vermiş...
sıkıntılısın ama öss den daha önemli şeyler var sağlık mesela canın sağolsun ya
ilgi alanların çok güzel kendini geliştirebiliyorsun devam et ama ilk başta gel şu sınavı kazan gözünde çok fazla büyütme yaparsın kazananlar senden çok mu üstünler hayır sinir yapma önemli olan isteyerek yapmak,çalışmak.senesi önemli deil ya benim bi abim vardı 5.senesinde yerleşti ama o seneye kadar vazgeçmedi şu an çok iyi para alıyor ve severek yapıyor sende yapabilirsin herşeyin hayırlısı böylemiş demeyi öğren yoksa bu hayatta dayanmak çok zor
Allah herkesin yardımcısı olsun
başarılar...
Kraldevlet arkadaşım demişsin ki 2 yıllıktan yukarısı tutmuyor. ee sende o zaman 2 yıllığa git.

UNUTMA 2 YILLIĞI MUMLA ARAYIP BULAMAYANLAR VAR!!!!!!
arkadaşım inan seni çok iyi anlıyorum.arkadaşım bence hatalı davranmışsın.şimdi sen iki yıllıklara puanım tutuyordu diyorsun.yeteneklerine uygun bir iki yıllığı yazacaktın.hem milletin ağzını kapayacaktın hem de okuduğun okulla birlikte arzu ettiğin bir 4 yıllık için hazırlanacaktın.bu sene öss'ye gireceksin sanırım.bu sene de iki yıllıklardan birini tutturursan mutlaka git.hem üniversite hayatına alışırsın hem de hedefinde 4 yıllık bir fakülte varsa oraya daha istekle çalışrsın.3 senedir evde oturuyorum diyorsun.arkadaşım yazık sana senin anladığım kadarıyla iki yıllıklarla ilgili bir ön yargın var.bu da çevrenden kaynaklanıyor.emin ol o çevrendekiler her kimse ya iki yıllıkları kazanamayacak tiplerdir ya da 4 yıllıklara puanları tutmasaydı hiç düşünmeden iki yıllıkları tercih edebilecek kimselerdir.sen önünde kalan bu 15 günü çok iyi değerlendir.baktın iki yıllık okudun.öss'ye girmek bir daha canın istemedi.iki yıllıklardan da dgs sınavıyla 4 yıllık bölümlere geçebiliyorsun.benim sürüyle tanıdığım var.güzel bir şekilde iki yıllık bölümlerini bitirdiler.her gün çok sıkı çalışarak dgs sınavına hazırlandılar.ve çok güzel bölümleri kazandılar.yani karar senin.kimseden takdir bekleme.sen kendin için yaşıyorsun başkalarının senin başarılarını övmesi için değil.sen kendini biliyorsan gerisi hiç önemli değil.başaracaksın.iyi çalışmalarsiritan
Takmayın kafaya şu öss zımbırtısını ....kizgin biraz yaşamanıza bakın. Herşey bu sınava bağlı deil ki. Gİt hayatını yaşa su son 2 hafta barlarda geçir,, cafelere git .. kız arkadşınla veya erkek arkadsınla buluss... yapicek o kadar cookk sey var ki sen seç birini siritan
Bu sitenin en sevdiğim yanı işte bu
mcuur Demişki:

Takmayın kafaya şu öss zımbırtısını ....kizgin biraz yaşamanıza bakın. Herşey bu sınava bağlı deil ki. Gİt hayatını yaşa su son 2 hafta barlarda geçir,, cafelere git .. kız arkadşınla veya erkek arkadsınla buluss... yapicek o kadar cookk sey var ki sen seç birini siritan

MCUUR arkadaşım sen bir üniversitede mi okuyorsun şu an ya da sınava mı hazırlanıyorsun? sınava hazırlanıyorsan ne kadar rahatsın yoksa söylediklerin şaka mı ? kafamı karıştırdınsiritan

VE KIZILÖTESİ SEN NE GÜZEL YAZMIŞSIN ÖYLE TÜM KALBİMLE SÖYLEDİKLERİNE KATILIYORUM....
kral devlet abicim dediğin gibi bu öss yedi bitirdi bizi psikolojim bozuldu yaf artık ne yapacağımızı bilmiyoruz
Referans URL