Dersizle Forumları

Full Versiyon: 1 türkçe deneme sorusu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Sabah saatlerinde Bartın'dan başlayıp kıvrıla kıvrıla denize inen yol bizi Amasra'ya ulaştırıyor.Kente girmeden önce,Amasra'ya tepeden bakan bir noktada ,yolun başında duruyoruz.Rüzgar,küfür küfür geziyor,Solumuzda Filyos koyu,sağımızda da yan yana iki limanın oluşturduğu Amara...Anlatılanlara göre,kenti fethetmeye gelen Fatih Sultan Mehmet'in Amasra'ya Çeşm-i Cihan(dünyanın gözü)adını takmasına şaşırmamalı,çünkü karşımızdaki büyük liman ve küçük liman sanki bir çift mavi göz...Fatih gerçekten burayı güzel adlandırmış.
BU PARÇANIN ANLATIMINDA AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ YOKTUR?
a)benzetme sanatından yararlanma
b)farklı yapıda cümlelere yer verme
c)ikilemelere yer verme
d)betimleme yapma
e)alıntılama yapma
B ve e arasında kaldım ama cümle türlerinde eksik olmam yüzünden. Parağrafta bi alıntı bulamadım ben. Yani cevap e olmalı...
a) benzetme sanatından yararlanma
-büyük liman ve küçük liman sanki bir çift mavi göz- benzetme yapılmış

b) farklı yapıda cümlelere yer verme
-Sabah saatlerinde Bartın'dan başlayıp kıvrıla kıvrıla denize inen yol bizi Amasra'ya ulaştırıyor.- bileşik cümle
-Fatih gerçekten burayı güzel adlandırmış.- basit cümle

c) ikilemelere yer verme
- kıvrıla kıvrıla, küfür küfür- ikilemelere yer verilmiş

d) betimleme yapma
- Sabah saatlerinde Bartın'dan başlayıp kıvrıla kıvrıla denize inen yol bizi Amasra'ya ulaştırıyor.Kente girmeden önce,Amasra'ya tepeden bakan bir noktada ,yolun başında duruyoruz.Rüzgar,küfür küfür geziyor,Solumuzda Filyos koyu,sağımızda da yan yana iki limanın oluşturduğu Amasra...- betimleme yapılmış

e) alıntılama yapma
Alıntılama yapılmamış. Sadece Fatih Sultan Mehmet'in Amasra hakkındaki görüşlerine yer verilmiş.

Benim fikrim bu, cevap e diyorum. siritan
evet bence de''e''
EVET DOĞRU CEVAP E
feyza_yaşatan
YARDIMCI OLAN ARKADAŞLARA TESEKKÜRLER.

KİLİTLİ..
Referans URL