arkadaşlar benim kafama birşey takıldı. diyelimki 2 yıllık bir üniversitede okuyan biri 4 yıllığa tamamlayıp üniversitede kalmak yani asistan falan olmak istiyor bu mümkün mü ?
4 yıllığa tamamladığında lisans programındakilerle aynı haklara sahip olabiliyor mu?
2 yıllık okuyup sonra tekrar sınava girip 4 yıllık bir üniversite
kazanmasından bahsediorsan tabiki aynı haklara sahip olur arkadaşım.
soruyu doğru anladıysam eğer
ama asistan olmak için direkt 4 yıllık mezunu olmak daha makul gibi.
hayır, dikey geçiş hakını kullanıp asistan olunamaz mı?
Selamlar arkadaşlar;
2 yıllık okuyup üstüne 4 yıllığa geçiş yapman lazım.Daha sonra 4 yıllığı bitirdiğin zaman ya da 4.sınıfta ALES sınavına giriyorsun ve şimdinin puanıyla 100 üzerinden 55 alman gerekiyor.En az tabii.Ayrıca bir de yabancı dil sınavına giriyorsun.Orada da her üniversitenin belirlediği taban puan var(en az 45).Daha sonra sınav sonuç kağıtlarını alıp(ALES+Yabancı Dil)Üniversitelere dilekçe veriyorsun.Sonra da master adı verilen bazı bölümlerde 1.5 sene bazılarında da 2 sene olan eğitimini alıyorsun Ve Asistan olma hakkını elde ediyorsun...Benim bildiğim bu.Ama sen gene de bi üni.hocasına mail at derim ben....Ha bu arada ALES sınavında Türkçe ve Matematik testleri var.Sorular çok basit.Ama çok hızlı ve doğru yapman gerekiyor....
bizim üniversite de var 2 yıllıkdan 4 yıllığa geçiş yapmış hocamız şimdi ise üniversite de öğretim görevlisi şuan doktorasını yapmakta...
Üçünüzede sonsuz teşekürler