Dersizle Forumları

Full Versiyon: coğrafya...
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
1)Aşağıdaki olgulardan hangisi,diğer dördünün nedeni olarak gösterilebilir?
a)Batıdaki bir yerin yerel saatinin,doğudaki bir yerden daha geride olması.
b)Tarih değiştirme çizgisinin doğusunda tarihin,batısından 1 gün önde olması.
c)Güneş'in sabah doğudan doğup öğle saati en yüksek noktaya ulaşarak akşamüzeri batıda ufuk çizgisi altına inmesi.
d)Dünyanın günlük hareketinin batıdan doğuya doğru olması.
e)Sürekli rüzgarların Kuzey Yarımküre'de sağa,Güney Yarımküre'de sola sapması.
--Şimdi bu soru çıkmış ve iptal edilmiş bir soru arkadaşlar,bu yüzden cevabı vermemiş kitap;ve ben niye iptal edildiğini anlayamadım neresi yanlış?doğru cevabın ''d''olması gerekmezmi?

2)Bir de aklıma bir şey takıldı.2 bölgenin izdüşümsel alanı eşitse bu iki bölge ekvatora aynı uzaklıkta mı oluyor?
Ve izdüşümsel alanın eşit olması tam olarak ne demek ve neleri etkiliyor?
(Çok sordum galibasiritanyardımlarınızı bekliyorum..)
1. soru banada d gibi geldi soru eğer 1999 yılının sorusu ise o sene sorular çalınmıştı o yüzden yazar başka yılınsa muhtemelen hatalı bir sorudur.

2.ekvator alakası yok benim bildiğim. izdüşümsel alan bir yerin yükseltisini deniz seviyesindeymiş gibi düşünmek mesela kars ta yüksek dağlar var. ve karsı yükselti yokmuş gibi alıyorsun.

başka bir değişle bir yerin yükseltisi fazlaysa gerçek alan ve izdüşüm alanı arasındaki fark fazladır.

karışık yazdım galiba umarım nedemek istediğimi anlatabilmişimdirsiritan
-2si de 2004 yılının sorusu cnm..ya anlamasına ben çok iyi anladım da..kafam iyice karıştı soruya göre ekvatorla da bir ilgisi olması lazımuzgun3...
BENDE ÇÖZMÜŞÜM O SENENİN SORULARINI ŞİMDİ BAKTIM d DEMİŞİM YANINA İPTAL YAZMIŞIM DEMEKKİ SORU HATALI ZATEN TUHAF , KARIŞIK BİR SORUYMUŞ...siritan
2.SORUYU YAPAMAMIŞIM AMA ŞİMDİ BAKTIM SANKİ D GİBİ GELDİ BANA .
CEVAP ANAHTARIM YOK AMA .
ekvatora olan uzaklıkları eşittir dediği şık olcakmış doğru cvp 2'de..ben hiç bişey anlamadım..uzgun3
BENDE BİR İLİŞKİ KURAMIYORUM.

DİĞER ARKADAŞLAR DESTEKLERİNİZİ VE YORUMLARINIZI MERAKLA BEKLİYORUMsiritan
bende arkadaşla beraber bekliyorumsiritan
kimsenin bu soru hakkında bir fikri ya da bilgisi yok mu?
hangi soru canım?tam anlamadım?.bida sor bakarım bensiritan
Sayfalar: 1 2 3
Referans URL