Dersizle Forumları

Full Versiyon: ÖSS'den son dakika değişikliği...
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
ÖSYM bu yıl 1 milyon 600 bini aşkın adayın yarışacağı 2007-ÖSS’ye az bir süre kala "son dakika" değişikliği yaptı.

ÖSYM "ve" yerine "veya" değişikliğiyle kamuoyunda "yerleştirme puanı" olarak bilinen Sayısal-2 (SAY-2) puanının hesaplanma yöntemini yeniden belirledi. Bu değişiklikle bu yıl yüzde 50 daha fazla adayın puanı hesaplanacak. Geçen yıl 185 ve üzeri puan alan 913 bin 122 adayın puanı hesaplanmıştı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, "ve-veya" tadilatını  açıkladı. Testler ve katsayıda herhangi bir değişiklik olmadığını bildiren Yarımağan, "Son derece teknik" dediği değişikliği anlatırken adaylara 17 Haziran’da gerçekleştirilecek ÖSS öncesi önemli bir uyarıda da bulundu. Yarımağan şunları söyledi:

SAY-2 HESAPLAMASI Geçen sene SAY-2 puanını hesaplamak için MAT-2 ve FEN-2’den alınması gereken puan vardı. Bu yıl sadece MAT-2 değil, FEN-2’den de 0.5’i geçenlerin puanı hesaplanacak.

NE GETİRECEK? Buna göre geçen yıl daha az sayıda adayın puanı hesaplanmıştı. Bu yıl 185 barajını aşan daha fazla adayın puanı hesaplanacak. Yani geçen yıl bunu uygulasaydık yüzde 50 fazla adayın puanı hesaplanmış olacaktı. Tabii ki bu bir yere yerleşme anlamına gelmiyor.

KÜÇÜK BİR TADİLAT Özellikle SAY-2 puanı ile bir yere girmek isteyenlerin şansını artıracak. Ama bu tadilat adayı ilgilendirmiyor sadece teknik bir konu.

ÇOK SORU UYARISI Bu yıl ayrıca 185 baraj puanını aşan sayısal öğrencileri Eşit Ağırlık 2 ile öğrenci alan iktisat işletme sınıf öğretmenliği gibi programları da tercih edebilecekler. Bu nedenle adaylara önemli bir uyarı yapmak istiyorum. Çok test çözün, çok soru yapın. Geçen yıl bu çok azdı.

alıntıdır..
bir eşit ağırlıkçı olarak şansımız azaldı yani ??
Öyle gibi gözüküyo...Valla bakıyorum ortak alandaki mesleklerinde puanları uçmuş gidiyo e.a mesleklerdende sınıf öğretmenliği istiyodum ama yani oda say2 mat 20 net yapsan yinede tutturamıyorum napcam bilmiyorum puanlar çok yüksek bide sürekli bir belirsizlik var acaba bu böylemi şu şöylemi diye eminde olamıyorum
neyse herkez için hayırlısı olsun..başarılar..
paylaşım için teşekkürler..
her türlü süprize hazır olmak lazım...
nasıl bi sistem bu, bu adamlar ne yaptıklarının farkındamı bilemiyorum..
Allah yardımcınız olsun..
tam anlamadım ben.bu iyi bişeymi kötü bişeymi.yani daha çok insanın puanının hesaplanması kötümü oluyor.şimdi kimin şansı azaldıuzgun3 tm ler edebiyat öğretmenliği seçebiliyolarmı yani.ortak alan oluyor.ben sözelim.onlar bizi geçerlermi.mat 2 yaparlarsa.çok soru sordum ama lütfen yanıtlayınuzgun3 başarılar hepinize.
edebiyat öğrt. türkçe öğrt. vs. bazı meslekler ortak alana giriyo ama bunun mat2 yle alakası yok ben onu e.a2 puanı için söylemiştim sınıf öğretmenliği e.a 2 olduğu için bunun sözelerle alakası olduğunu sanmıyorum bende tm mezunuyum ama sözelden tükçe öğrt. istiyorum ama puanı çok fazla onun için sadece edebiyat seçicem tek şansım bu çünkü tm dende mat ne kadar yaparsam yapıyım bi türlü sınıf öğr. olmuyo bu sözelcilere pek yaramıyo yani tm lerin ortak alan seçmesi ama zaten ortak alandada bi kaç meslek var zaten onların puanlarıda almış başını gidiyo yani...herkese başarılar ..ALLAHA EMANET OLUN..vede her türlü süprize hazırlıklı olun..
çok tesekkürler arkadaşım.çok yardımcı oldun.içim rahatladı.tm lerin edebiyat seçmesi normal aslında.zaten puanı uçmuş.hafiften fullemek lazım sınavısiritanben coğrafya öğretmenliği istiyorumsiritan inşallah herkez istediğine ulaşır.amin ..başarılar arkadaşlar.
Pardon ama ''SAY-2 puanını hesaplamak için MAT-2 ve FEN-2’den alınması gereken puan vardı. Bu yıl sadece MAT-2 değil, FEN-2’den de 0.5’i geçenlerin puanı hesaplanacak. '' demişsiniz. Bu uygulama bu sene sadece MAT-2 den 0.5 net yapınca hesaplanacak diye değiştirildi diye hatırlıyorum ben .... Yoksa yeniden mi değiştirdiler kizgin
Bu son değiştirilen hali bende bazı kaynaklardan aldım.O kadar çok değiştiriyolarki yetişmek imkansız yani..
Sayfalar: 1 2 3
Referans URL