Dersizle Forumları

Full Versiyon: Mevsimlik Göç Alan Şehirler
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Merhabalar arkadaşlar.
Bazı sorularda bu tip şeylerle karşılaşıyorum. Kitaba da baktım, göçlerle ilgili özel olarak şehir falan vermemişler.
Biz bunları nasıl anlayacağız?

Mesela soruyu da yazayım:

Aşağıdaki illerimizden hangisi tarımda çalıştırmak için daha fazla mevsimlik göç alır?

A - Rize
B - Kastamonu
C - Konya
D - Gaziantep
E - Muğla

Nasıl ayırt edeceğiz?
mesela antalya ,marmaris çeşme,kuşadası bodrum gibi turistik beldeler yazları mevsimlik göç alır.doğu karadeniz iç and çukurova vs.. yerler tarım için mevsimlik göç alır.buğday hasat zamanı.ya da ne bilim işte pamuk tütün toplama ya da fındık zamanlarında geçici mevsimlik göç alırlarsiritan yanlışım varsa özür dilerimsiritan
FurkanDilben Demişki:

Aşağıdaki illerimizden hangisi tarımda çalıştırmak için daha fazla mevsimlik göç alır?

A - Rize
B - Kastamonu
C - Konya
D - Gaziantep
E - Muğla

Nasıl ayırt edeceğiz?

aslında ayırt etmicensiritan mantık yürütcensiritan rize bence daha fazla göç alır.çay tarımı için.bildim misiritan
Teşekkür ederim the_reason, dediğin gibi doğru yanıt Rize.

Peki bir şey daha sorayım.
Bir kaynakta şöyle bir bilgi geçiyor:
"Tarımsal nüfüs yoğunluğu azdır. Yani o bölgede tarım alanları fazladır, tarımla uğraşan insanlar da fazladır."
Burada bir bilgi yanlışlığı yok mu? Yoksa ben mi karıştırıyorum. siritan
rica ederimsiritanismim özgesiritan
şöyle açıklıyım sana;
tarımsal nüfüs yoğunluğunun fazla olması için tarımla uğraşan nüfüsün fazla,ekili-dikili alanların az olması gerekirsiritan evet canım bilgi yanlışı var oradasiritan
İyi ki sormuşum, az zaman da kaldı başka kaynağım da yok. Biraz daha titiz çalışsalar ya şu kitaplar üzerinde. Çok teşekkür ederim Özge. siritan
feyza_yaşatan
bende yardımcı olayım arkadaşımsiritan

ülkemizde geçici iç göç olgusu vardır..tarım,turizm,yaylacılık gibi nedenlerden dolayı geçici iç göç yapılmaktadır.bu göçlerin temelinde ekonomik sıkıntılar yatmaktadır.

tarımdan dolayı= Adana(pamuk toplama dönemi)
ordu-giresun(fındık toplama dönemi)
rize(çay toplama dönemi) gibi illerde mevsimlik göç görülür.

turizmden dolayı=antalya,muğla izmir,kuşadası,alanya kemer bodrum çeşme marmaris gibi yerlere çalışmak amacıyla göçler olmaktadır.

yaylacılık faaliyetinden dolayı bazı bölgelerimizde yaz aylarında nüfüs artışı yaşanır.akdeniz ve karadeniz bölgelerinde dinlenmek amacıyla başka bölgelerden ya da bölge içinden yaylalara çıkılır.

erzurum-kars platolarında ise hayvancılık faaliyetine bağlı olarak yayalacılık gelişmiştir.bu alanlarda yaz aylarında nüfüs artışı yaşanır.

inşallah anlatabildimsiritan
Feyza çok teşekkür ederim. Bunları hemen yazıcıdan çıkartıyorum. Ellerine sağlık. siritan
feyza_yaşatan
rica ederim Furkan arkadaşım..

yardımcı olduğum için çok sevindim..

ellerime sağlık gerçekten,çünkü hepsini ellerimle yazdımsiritan

başarılar dilerim ,hoşçakalsiritan
teşekürler feyza
Sayfalar: 1 2
Referans URL