Dersizle Forumları

Full Versiyon: Üniversiteye Kapak Atmak
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Arkadaşlar, üniversiteye "kapat atmak" adına istemediğiniz mesleği seçme konusunda ne düşünüyorsunuz?
Benim bu şekilde düşünüp üniversiteye giren birçok arkadaşım var. Hepsi çok pişman, çok mutsuz. Ayrıca bazı arkadaşlarım "ne olursa giderim" diyordu. Onlarda çok pişman oldular.
Sizin de böyle düşünceniz var mı?

Bence belirlenen hedefler dışına bakmamak gerekir.
Hayal kırıklığı yaşamamak için insan kendisine -sadece meslek konusunda değil- en az üç seçenek sunmalıdır.
Kendinize sunduğunuz seçeneklerden en az biri olacaktır.
Belki bu seçenek, %100 istediğiniz olmasa bile tamamen ümitsizliğe kapılmanızı engelleyecektir.

Aramızda bu iki düşünceye sahip arkadaşlar var mı? siritan

Ben önce Gazetecilik, sonra Sinema TV ve Reklamcılık diyorum. En çok Gazetecilik'i istiyorum. O olmazsa, Sinema TV olur. Reklamcılık bildiğim kadarıyla daha zor; fakat en son hedefim bu.

Bu üç meslek dışında neresi olursa olsun, hani imkanı yok ya atıyorum doktorluk falan olsun gitmem. siritan
bravo arkadaşım.çok doğru söyledin.benim tek hedefim var. o da coğrafya öğretmeni olmak.özel dersanede falan çalışırım siritan başka bi meslek istemiorum.bu sene olmazsa seneye girer bida çalışır yinede coğrafya öğretmeni olurum.benim mutlu olacağım tek mevkıı orası ...saolungul
yani benimde Türkçe öğretmenliğini istemem ilkokul 6. sınıfta başladı Türkçe dersinden kalmıştım.Beni bırakan hoca ile iddiaya girdim Ben Türkçe öğretmeni olup aynı okula gelcem diye aynı okulda derslere gireceğiz diye o zamandan beri bunu istiyorum bu sene gireceğim istediğim yere inşallah biz yapacağamızı yaptık çalıştık gersi sınavda yapacağimız netlere ve Allah'a kalmış.Üniversite'ye kapak atma meselesine gelince benimde bir çok tanıdğım illede üniversite olsunbri yerlere gidelim dedi gitti ama sevmeyerek okuyor.En iyisi istediğin mesleğin okulunu okuyup o işe başlamak .

Bu arada herkese başarılar çok az kaldı sınava ama benim 2. senem pek heyecan yok denemeye girer gibi yaparım sorularu tabi önemserim ama ben denemelerden ilk yarım saat'te bitirip çıkıyorum ÖSS'de bol bol zamanım var en az abartmıyrum 100 kere gözden geçirebilirm
sinema tv derim başka bişey demem.

AMA EA ÇIKIŞLIYIM MALESEF......... uzgun2 Yani pişmanlığın adresi benim arkadaşlar yanlış bir karar vermeyin...
ah ah bi uniye kapak atabilsemgulen
ya bende tm seçtiğim için çok pişmanımgozkirp

ama yinede en az girmrk istediğim 10 bölüm var siritan
feyza_yaşatan
andorex Demişki:

Bu arada herkese başarılar çok az kaldı sınava ama benim 2. senem pek heyecan yok denemeye girer gibi yaparım sorularu tabi önemserim ama ben denemelerden ilk yarım saat'te bitirip çıkıyorum  ÖSS'de bol bol zamanım var en az abartmıyrum 100 kere gözden geçirebilirm

tesekkür ederiz arkadaşım da,

ilk yarım saatte bitirip çıkma olayını çözemedim..

sınavın ilk bir saati zaten çıkamıoz..

ondan sonraki yarım saattenmi bahsediorsun?

eğer doğru anladıysam bravo ama öbür türlü pek mümkün değil siritan

furkan arkadaşıma katılıyorum.

iyi geceler..

benim istediğim iki bölüm var sözelciyim ya radyo televizyon yada radyo televizyon sinema bu ikisi başka bölümler umrumda değil ama olmazsa düşük puanlada biryere girmek istiyrm.
Referans URL