Dersizle Forumları

Full Versiyon: Şehitlerimizi özlemle anıyoruz...
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
YÜREĞİNİZ DAYANIRSA OKUYUN !!!

Türkiye dün iki şehidini daha son yolculuğuna uğurladı. Hakkari ve Elazığ'daki terör saldırılarında şehit olan Piyade Kıdemli Binbaşı Murat Özyalçın ile Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş'ın cenazesi Levent Camii'nde düzenlenen törenin ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit binbaşının 4 yaşındaki oğlu Utku Özyalçın, babasının arkasından son kez el salladı. Utku'nun, annesine, "Babam neden gelmedi?" diye sorması duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu. İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı'nın, slogan atılmaması ve adabına uygun şekilde cenazenin kaldırılması için cemaate uyarıda bulunmasına rağmen küçük bir kalabalık slogan atmayı sürdürdü. Grup arasında Danıştay saldırısında ismi geçen emekli subay Muzaffer Tekin ve ulusalcı avukat Kemal Kerinçsiz'in de olması dikkat çekti.

Provokasyon ihtimaline karşılık cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Basın mensuplarına her zamanki cenaze törenlerinin aksine şehit yakınlarıyla röportaj yapma yasağı getirilirken, güvenlik güçleri gelenleri kamerayla tek tek görüntüledi. Emniyet yetkilisi, sivil polisleri provokasyona karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Şehit Piyade Binbaşı Murat Özyalçın ile şehit Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş'ın Türk bayrağına sarılı tabutları, cenaze töreninin düzenleneceği Levent Camii'ne getirilerek musalla taşına konuldu. Bu esnada şehit Özyalçın'ın naaşı musalla taşına konulduğunda eşi Serap, çocukları Ezgi, Özge, Utku ve babası Nurettin Özyalçın ile Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş'ın babası Orhan ve annesi Havva Kızıltaş ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Binbaşı Özyalçın ve Uzman Onbaşı Kızıltaş'ın Türk bayrağına sarılı naaşları, askerler tarafından omuzlara alınarak caminin arka kapısından top arabasına konuldu. Top arabasının arkasında Özyalçın'ın eşi Serap, babası Nurettin, annesi Hayriye ile çocukları Özge, Ezgi ve Utku ile Cihan Kızıltaş'ın babası Orhan ve annesi Havva Kızıltaş ile aile fertleri, kol kola girerek kortej oluşturdu. Bir süre top arabasında taşınan şehitlerin naaşı Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Elazığ'da güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK üyeleri arasında önceki gün çıkan çatışmada Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş şehit olmuştu. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de 13 Haziran'da yola döşenen plastik patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Binbaşı Murat Özyalçın şehit olmuş, iki er de yaralanmıştı.

Küçük Utku'dan şehit babaya son bakış

Şehit Binbaşı Murat Özyalçın'ın 4 yaşındaki oğlu Utku Özyalçın, cenazeye katılanlara duygulu anlar yaşattı. Bazen yakınlarının kucağında bazen de yere oturarak babasının tabutuna baktı. Küçük Utku'nun bir ara yakalara takılan babasının fotoğrafına bakarak, annesine "Babam neden gelmedi?" diye sorması yakınlarını hıçkırıklara boğdu. Şehit binbaşının eşi Serap Özyalçın, çocukları Ezgi, Özge ve Utku'nun elinden tutarak cenaze törenini takip etti. Şehit binbaşının çocukları annelerine sarılarak gözyaşı döktü. Şehit cenazelerinin camiden alınarak şehitliğe götürülmesi sırasında çocukları babalarına son kez el salladı. Törene katılan İçişleri Bakanı Osman Güneş, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, bazı milletvekilleri ile askerî yetkililer şehit ailelerini teselli etmeye çalıştı. Bir süre önce Şırnak'ta şehit olan Hasan Güreşen'in babası Nuri Güreşen de, Kızıltaş ve Özyalçın ailelerine baş sağlığı dileğinde bulunup teselli etmeye çalıştı. Şehit Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş'ın babası Orhan ve annesi Havva Kızıltaş ile yakınları da tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. İstanbul, Zaman

Provokatör grup cenaze kortejine alınmadı

Son günlerde şehit cenazelerinde yaşanan hükümete yönelik protestoların ardından, dün İstanbul'da toprağa verilen Piyade Kıdemli Binbaşı Murat Özyalçın ve Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş'ın Levent Camii'nde düzenlenen cenaze törenine şehitlerin yakınları, askerler ve gazeteciler dışında kimse alınmadı. Cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, konuşmasında şehitlik mertebesinin önemine vurgu yaparak, cenazede slogan atılmaması uyarısı yaptı. Kılınan namazın ardından Çağrıcı, cemaatten helallik isterken, cami avlusuna alınmayan bir grubun PKK ve hükümet aleyhine slogan atması dikkat çekti. Danıştay saldırısı esnasında gözaltına alınan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, ulusalcı avukat Kemal Kerinçsiz de cenaze namazına katıldı. Şehit cenazelerinin top arabasına yerleştirilmesi sırasında sloganlarını sürdürerek korteje girmeye çalışan gruba polis izin vermedi. Milli Takım'ın amigosu Birol Ertan da cenaze sonrası yapılan protestoda amigoluk yaptı. Polisin, grubun önünü kesmesi üzerine, eski MHP İstanbul İl Başkanı Hasan Hüseyin Ceylan, "Bizi polisle karşı karşıya getirmek istiyorlar." diyerek grubun dağılmasını sağladı.

Kamyonette şehit cenazesi taşımaya soruşturma

İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş, şehit Binbaşı Murat Özyalçın'ın cenazesinin İstanbul'a getirilmesinden haberi olmadığını belirterek, "Şehidin cenazesinin nasıl taşınacağına dair yıllardır yazılı bir usul yok. Ama bundan sonra yazılı hale getireceğiz. Sorumlular hakkında soruşturma başlattım. Yaşananlar hepimizi çok üzdü.'' dedi. Vali Yardımcısı Ulutaş, bundan sonra uçakla gelen askerî cenazeyi, askerler vasıtasıyla ambulansa alıp kargoya getireceklerini bildirdi. Ulutaş, uçaktan indikten sonra askerî törenin yapılacağını kargodan sonra da askerî törenin devam edeceğini ifade etti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) üst düzey yetkilileri de askerlerin aprona girmek için Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü'nden bir talepte bulunmadıklarını belirtti. Yetkili, havalimanında şehit cenazesi karşılamak isteyenlere kimsenin karşı çıkamayacağını söyledi. Ankara, İstanbul; Cihan

Güneydoğu gazilerinden İtalya'ya mayın davası

Mayın patlaması sonucu ayaklarını kaybeden 21 gazi, İtalya hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) dava açacak. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Mete Kurt, 26 Mart 1999 tarihinde Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Doğanbaba tepesinde, piyade asteğmen olarak vatani görevini yaparken, mayına basması sonucu 2 ayağını diz altından kaybettiğini anlattı. Kurt, çok sayıda şehit verilmesine sebep olan mayınların, Avrupa ülkelerinde üretildiğini belirterek, "Benim gibi ayağını mayın nedeniyle kaybeden 20 gazi arkadaşım ile birlikte İtalya aleyhine AİHM'de tazminat davası açacağız." dedi. Kurt, "Bizim bacaklarımızı koparan mayınlar İtalyan yapımı olduğu için davayı İtalya hakkında açacağız." ifadelerini kullandı. Kayseri, aa

Teröristlerden polis karakoluna taciz ateşi

Terör örgütü PKK üyeleri, daha önce 7 askerin şehit düştüğü Tunceli'nin Pülümür ilçesinde polis karakoluna taciz ateşi açtı. Pülümür Emniyet Amirliği'ne ait mevziye sızmaya çalışan teröristleri fark eden güvenlik güçleri ile teröristler arasında kısa süreli çatışma yaşandı. Çatışmada can ve mal kaybı olmazken, karanlıktan yararlanarak kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Öte yandan daha önce terör örgütünden kaçarak Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP) teslim olan örgüt mensubu 3 kişinin, 14 Haziran'da, Habur Sınır Kapısı'ndan Silopi ilçesindeki güvenlik güçlerine teslim edildiği belirtildi. Tunceli, Silopi;

alıntıdır...
'Türk askeri hiç böyle gelmemişti'

New York Times'a konuşan Peşmerge komutanı Halid Sindi, Türkiye’nin Irak sınırına yaptığı yığınak için ”Allah aşkına hiç böyle gelmemişlerdi” dedi. Dev Türk bayrağından rahatsız olan pasaport görevlisi ise “Üstelik gece de aydınlatıyorlar” yakınmasında bulundu

Türkiye’yi il il dolaşan New York Times muhabirini Sabrina Tavernise, bu kez Türkiye-Irak sınırına geçti. Sınırın iki tarafında da röportajlar yapan New York Times muhabirine, peşmergelerden ilginç bir yorum geldi.

Peşmergelerin Türk sınırındaki asker ve tank hareketlerini bir aydan fazla süredir Karavela köyünden izlediği belirtilen haberde, bir Peşmerge komutanı olduğu bildirilen Halid Sindi’nin Türk askeri için, “Allah aşkına hiç böyle gelmemişlerdi” sözleri aktarıldı.

Haberde Sindi’nin, “Eğer bunun normal bir tatbikat olduğunu söylüyorlarsa neden sınıra bu kadar yakın yapıyorlar? Türkiye bizi tehdit ediyor, bu çok açık” dediği de kaydedildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Nisan ayında yaptığı konuşmasında Kuzey Irak’ta, Irak değil Kürt bayrakları asıldığını söylediği hatırlatılan haberde, Habur’un Irak tarafındaki bir pasaport görevlisinin sözlerine de yer verildi.

DEV TÜRK BAYRAĞI RAHATSIZ ETTİ

Gazeteye konuşan Rafi Gorogisyan isimli pasaport görevlisi, Irak tarafındaki Kürt bayrağına karşın sınırın Türkiye tarafına kısa bir süre önce dev bir Türk bayrağı dikildiğini belirterek, gazeteye göre öfkeyle, “Üstelik gece de aydınlatıyorlar” dedi.

Kürtlerin şimdi daha büyük bir bayrak hazırladığını söyleyen Gorogisyan, “Kürdistan bayrağından nefret ediyorlar. Ederlerse etsinler, ben onlardan daha çok nefret ediyorum” diye konuştu.

Şırnak’taki bir görevlinin sözleri de aktarılan haberde, Türk görevlinin, “Meksika’nın ABD’nin bir parçası olduğunu ve ayrılmak istediğini düşünün. Miami’ye saldırdıklarını, Amerikalıları öldürdüklerini. Bu sorunu çözmek kolay değil” dediği kaydedildi.

SINIR ÖTESİ İHTİMALİ ABD’Yİ ZOR DURUMDA BIRAKTI

Türkiye’nin Kuzey Irak’a müdahale etme ihtimalinin Amerika’yı zor durumda bıraktığı değerlendirmesi de yapılan haberde, Kürtlerin Amerikalılar için Irak’ta en güvenilir ortak olduğu, NATO üyesi Türkiye’nin ise ABD’ye Irak’ta kullanması için bir havaalanı verdiği kaydedildi.

alıntıdır...
İçerisinde 5 tane animasyon var.Bu animasyonları izlerken çok etkileniceksiniz.Bu animasyonları izlemek için bilgisayarınızda Macromedia Flash Player yüklü olması gerekmektedir.

http://rapidshare.com/files/38298966/__3..._.rar.html

alıntıdır...
Ölen şehitlerimizin ailelerine baş sağlığı diliyorum.Allah rahmet eylesim,mekanları cennet olsun...Paylaşım için teşk.+rep

ŞEHİTLER ÖLMEZ

VATAN BÖLÜNMEZ
rica ederim.+rep için teşekkürler...
Tunceli'de 3 şehit verdik
02 Ağustos 2007 Perşembe 00:06
Tunceli'den yine Türkiye'nin yüreğini yakan haber geldi. Teröristler, 3 askerimizi şehit etti.
Tunceli'nin Hozat ilçesi kırsalında akşam saatlerinde güvenlik güçleriyle bir grup terörist arasında çıkan çatışmada 3 güvenlik görevlisi şehit oldu, 5 güvenlik görevlisi de yaralandı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Çatışmada şehit olan askerlerin Jandarma Komando Astsubay Üstçavuş Fatih Çarman (Konya-Doğanhisar) ile Jandarma Komando erler Mehmet Kırıl (Osmaniye-Düziçi) ve Murat Çökmez (Kastamonu-Tosya) oldukları bildirildi.

Yaralılar, helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırldı. Çatışmada
5 terörist de ölü olarak ele geçirildi.

OPERASYON BAŞLADI

Şehitlerin kanını yerde bırakmamak için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyon sürerken, bir kötü haber daha geldi.

Operasyona giden araca mayın tuzağı kuruldu. Patlamada 1'i ağır 5 asker yaralandı.

alıntıdır...
Şehitlere Yürek Burkan Tören

Dün mayın patlaması sonucu şehit düşen 3 güvenlik görevlisi için tören düzenlendi.
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde dün terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen 3 güvenlik görevlisi için tören düzenlendi.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde meydana gelen mayın patlaması sonucu şehit olan 2 astsubay ile 1 erin cenazeleri, düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Güvenlik güçleri tarafından Dicle'nin Balaban Köyü yakınlarında terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda, uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Abdullah Şaştım (Kayseri), Piyade Astsubay Mahmut Özdemir (Ankara) ve Piyade Er Ayhan Güngör (Adana-Karahisar) için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi.

Asker Hastanesi bahçesinde saat 08.30'da başlayan törene İkinci Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Erol Ortaç, 16. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Rüstem, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İsmet Eroğlu, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile çok sayıda askeri erkan katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu.

Okunan duaların ardından şehitlerin cenazeleri gözyaşları arasında ambulanslara konuldu. Şehitlerin naaşları ambulans ile yoğun güvenlik önlemler altında memleketlerine gönderilmek üzere havaalanına götürüldü. Törenin ardından şehit astsubay Mehmet Özdemir'in cenazesi Ankara'ya, şehit astsubay Abdullah Şaştım'ın cenazesi Kayseri'ye, şehit er Ayhan Güngör'ün cenazesi de Adana'ya gönderildi.
13 Cenazenin Ardından Gözyaşı

30 Eylül 2007 17:50

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesinde teröristlerin uzun namlulu silahlarla tarayarak katlettiği 13 kişi için cenaze töreni düzenlendi.
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesine 30 kilometre mesafede bulunan Beşağaç köyü yakınlarındaki su kanalı inşaatında çalışanları taşıyan minibüs saat 17:00 sıralarında köye dönerken kırsal alandan geçtiği sırada PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla dört koldan tarandı. Saldırıda minibüste bulunan 7'si köy korucusu 13 kişi ölürken, 1 kişi de yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlar için bugün Hükümet Konağı önünde bir cenaze töreni düzenlendi.

Törene Şırnak Valisi Selahattin Aparı, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Tahir Bekiroğlu, çok sayıda askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunun ardından hayatını kaybedenlerin özgeçmişleri okundu.

Şırnak Valisi Selahattin Aparı, bunu yapanların insan olamayacağını ifade ederek, 13 vatandaşımızın katledilmesini şiddetle kınadı. Bunun bir katliam ve insanlık suçu olduğunu anlatan Aparı, 'Bunu yapanlar insan olamazlar. Dış odakların yönlendirdiği hainler kahpece bir saldırı ile masum vatandaşlarımızı katletti. Vatandaşları katledenlerin kimin silahı ile katlettikleri bellidir. Terör örgütünün kalleşliğinin göstergesidir. Köye su götüren vatandaşlarımız hedef alınmıştır. Vatan ve bayrak sevgimiz bundan sonrada devam edecektir.'

Devletin şehitlerine sahip çıkacağını anlatan Aparı, teröre karşı gerekli mücadelenin de devam edeceğini söyledi.

Konuşmanın ardından katledilen vatandaşlar için cenaze namazı kılındı, dualar okundu. Daha sonra cenazeler Beşağaç köyüne götürülmek üzere araçlara nakledildi. Beytüşşebaplı vatandaşlar ile hayatını kaybedenlerin aileleri PKK aleyhine sloganlar attı...

Şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dilerim.Çok üzgünümuzgun3
zehr-i zakkum
benim adım yeşim soyadımsa vatanım
bütün benliğimle ,feda olsun canım
vatan için fışkıra fışkıra akar kanım
Mehmetler ölmez mehmetçiler bitmez

benim adım ahmet soyadımsa toprağım
vatanım için bin defa daha şehit olayım
kefenimi gururla kırmızı beyaza sardırayım
Mehmetler ölmez mehmetçikler bitmez

benim adım Fatih soyadımsa Türküm
sizin gibi leş kargalarına benim küfürüm
eyyy anam ağlama ama bende ölürüm
Mehmetler ölmez,mehmetçikler bitmez

benim adım mustafa soyadım bayrağım
dalgalan eyy ay yıldız sana olmaz yalanım
her damlasına kadar helaldir sana kanım

benim adım Osman soyadımsa silahım
gövdem sana siperdir ey benim vatanım
kurşuna değil anamın yaşıdır ağıdım

bizim adımız mehmet soyadımızsa yok
bu vatan için verilecek emeğimiz çok
PKK imiş bizim savaşa karnımız tok

BİZİM ADIMIZ TÜRKİYE EY HADDİNİ BİLMEZLER
BİZİM SEVDAMIZA AKAR OLUK OLUK KANIMIZ
HELAL OLSUN FEDA OLSUN AY YILDIZA CANIMIZ
MERAK ETMEYİN YİNE DOĞACAKTIR YARINIMIZ...

sana sesleniyorum eyy PKK..bi gün ama bi gün bende canımı bu pazara çıkaracağım ve emin olun hiç gözümü bile kırpmayacağım bu topraklar için bu vatan için bu halk için bir saniye bile düşünmeden kurşunlarınıza göğüs gereceğim...anaların gözyaşları bir gün dinecek ama ama bu yaptıklarınızın ızdırabı sizde dinmeyecek,dindirmeyeceğiz...acımız geçicidir,şehitlerimizin mekanı cennettir ama sizi ne toprak kabul eder ne cehennem kabul ederr..sabır diledim yaradandan bana mukayyet olsun..sabır diledim yaradanımdan ülkem sakin olsun...ve sabır diledim yaradanımdan sizin sonunuz çabuk olmasın..siz şehit ettiğiniz her bir Mehmetle yeni bir Mehmet doğduğunu unutmayın ve sıktığınız her kuşunla kendinize mezar kazdığınızında farkına varınnn
ZEHR-İ ZAKKUM=YEŞİM
Vatan sağolsun

Söküldü tırnağım yordu zindanlar
Kahpe çıktı yüzüme dostça bakanlar
Silin göz yaşını silin analar
Şehit oldu,şehit bizden kapanlar

Çilelidir ceddim çile yıldırmaz
Başı koltuğunda şehit aldırmaz
Mekanı bilinmez,mekan sorulmaz
Silin göz yaşını silin analar
Şehit oldu,şehit bizden kapanlar

Bu davada can buldu binlerce vücut