Dersizle Forumları

Full Versiyon: ANLATIM bozukluğu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın

arkadaşlar ' bu olaylar beni olumsuz yönde etkiledi ' derken olumsuz yönde etkilemek anlatım bozukluğu yapar mı?
böyle bir kural vardı ama tam olarak hatırlamıyorum
'Bu olaylar beni olumsuz yönde etkiledi. ' derken bir anlatım bozukluğu yok, zannediyorum.Çünkü olumlu da etkileyebilir.Yani, bence anlatım bozukluğuna yol açmaz.
ya ben diyorum ki hani etkilenmek olumlu birşey ya olumsuz yönde etkilenmek olmaz diye düşündüm.
ilk bakışta normal geliyor fakat böyle bir kural vardı ama tam da hatırlayamadım.
bence de bir anlatım bozukluğuna yol açmaz..
destinasiritan Demişki:

ya ben diyorum ki hani etkilenmek olumlu birşey ya olumsuz yönde etkilenmek olmaz diye düşündüm.
ilk bakışta normal geliyor fakat böyle bir kural vardı ama tam da hatırlayamadım.

ama etkilenmek olumsuz da olamazmı?
mesela "gördüğü kazadan çok etkilendi" gibi..
burda olumsuz yönde etkilenmek var bence..
Mesela; sağlamak, yol açmak, neden olmak gibi içinde zaten olumlu ya da olumsuz anlam barındıran sözcüklerin yanlış kullanılması anlatım bozukluğuna yol açar ama etkilenmek fiili hakkında böyle bir kural hatırlamıyorum.siritan
evet karmasha'nın da dediği gibi benim de bu konuda bildiğim şeylere örnek onlar ve birde şunu ekleyebilirim..
ilk bakışta koskoca Aristo'yu azımsamak,insana aykırı geliyor..
burda azımsamak yerine küçümsemek gelmeliydi..
benim bildiğim başka yok..?
tamam şimdi anladım
teşekürler
neden oldu olumsuzdur dimi
destinasiritan Demişki:

tamam şimdi anladım
teşekürler
neden oldu olumsuzdur dimi

evet olumsuzdur
geçen seneki defterimden bi örnek:
Derste konuşarak konunun anlaşılmamasına Esra neden oldu.
ya da nasıl anlatım bozukluğuna yol açtığına bakalım:
Çok çalışması sınavda başarılı olmasına neden oldu.
neden oldu değil sağladı fiili kullanılmalı
Çok çalışması sınavda başarılı olmasını sağladı
olmalı siritan
Çok teşekürler arkadaşlar
Başarılar...
Sayfalar: 1 2
Referans URL