Dersizle Forumları

Full Versiyon: bir anlatım bozukluğu sorusu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
arkadaşlar dün akşam haberlerde bir alt yazı gördüm
' Yağış özellikle Doğu'daki şehirleri de vurdu.'
Bu cümlede anlatım bozukluğu var bence.Yani de bağlacının kullanılması anlatım bozukluğuna yol açmış.Size de bir sormak istedim.Sizce de anlatım bozukluğu var mı? siritan
EVET ÖZELLİKLE VE DE BAĞLACI BİRLİKTE KULLANILINCA BİR ANLAM KARIŞIKLIĞI OLMUŞ İKİSİNDEN BİRİ ÇIKARTILINCA SORUN DÜZELİYOR .
GÜZEL YAKALAMIŞSIN ÖSS DE HANGİSİ GEREKSİZDİR GİBİ BİR SORU ÇIKABİLİR siritan
evet de bağlacı gereksiz kullanılmış...bende şu idda olayına bozuldum.. imla hatası var.iddia olması gerek.. çok yaygın maç oyunu.. fakat herkesin dilinde idda denmesi çok yanlış.. türkçeye yabancı kelimeler giriyor diyorlar ama olan kelimeleride yanlış kullanıyorlar...
çünkü gençlerin dilinde böyle kullanılması hiç hoş bi durum değil..
nasıl bu şekilde kullanılmasına izin verilmiş anlayabilmiş değilim..
Biruji Demişki:

evet de bağlacı gereksiz kullanılmış...bende şu idda olayına bozuldum.. imla hatası var.iddia olması gerek.. çok yaygın maç oyunu.. fakat herkesin dilinde idda denmesi çok yanlış.. türkçeye yabancı kelimeler giriyor diyorlar ama olan kelimeleride yanlış kullanıyorlar...
çünkü gençlerin dilinde böyle kullanılması hiç hoş bi durum değil..
nasıl bu şekilde kullanılmasına izin verilmiş anlayabilmiş değilim..

iddia sözcüğünün söylenişinde de i sesinin düşmesinden kaynaklanan ve oyunu piyasaya sürenlerin halk diline daha yakın olmasını sağlamak amacıyla yaptıkları bir şey yani amaç sempati toplamak bence.Bu şekilde kaybettiğimiz çok değer var.Katılıyorum, haklısın. siritan
destinasiritan Demişki:

EVET ÖZELLİKLE   VE  DE  BAĞLACI BİRLİKTE KULLANILINCA BİR ANLAM KARIŞIKLIĞI OLMUŞ İKİSİNDEN BİRİ ÇIKARTILINCA SORUN DÜZELİYOR .
GÜZEL YAKALAMIŞSIN  ÖSS DE HANGİSİ GEREKSİZDİR GİBİ BİR SORU ÇIKABİLİR siritan

Bence ikisinden biri değil 'de' bağlacı çıkartılınca sorun düzeliyor.siritan
Şöyle ki:
Yağış Doğu'daki şehirleri de vurdu.
dediğimizde her yerle beraber Doğu'yu da vurdu anlamı oluyor.
ama
Yağış özellikle Doğu'daki şehirleri vurdu.
dediğimizde Doğu'daki yağışın daha fazla, daha şiddetli yani diğer yerlerden farklı olduğunu anlıyoruz.
Yani iki cümle aynı anlamı vermiyor.Bence 'de' bağlacının çıkartılması gerek.siritan
karmasha Demişki:

destinasiritan Demişki:

EVET ÖZELLİKLE VE DE BAĞLACI BİRLİKTE KULLANILINCA BİR ANLAM KARIŞIKLIĞI OLMUŞ İKİSİNDEN BİRİ ÇIKARTILINCA SORUN DÜZELİYOR .
GÜZEL YAKALAMIŞSIN ÖSS DE HANGİSİ GEREKSİZDİR GİBİ BİR SORU ÇIKABİLİR siritan

Bence ikisinden biri değil 'de' bağlacı çıkartılınca sorun düzeliyor.siritan
Şöyle ki:
Yağış Doğu'daki şehirleri de vurdu.
dediğimizde her yerle beraber Doğu'yu da vurdu anlamı oluyor.
ama
Yağış özellikle Doğu'daki şehirleri vurdu.
dediğimizde Doğu'daki yağışın daha fazla, daha şiddetli yani diğer yerlerden farklı olduğunu anlıyoruz.
Yani iki cümle aynı anlamı vermiyor.Bence 'de' bağlacının çıkartılması gerek.siritan

hayır yanlış anlamışsın genel söyledim haberdeki anlamını kastetmedim.ikisinden biri çıkınca her halükarda anlatım bozukluğu ortadan kalkmış oluyor.demek istediğim buydu siritan
destinasiritan Demişki:

hayır yanlış anlamışsın genel söyledim haberdeki anlamını kastetmedim.ikisinden biri çıkınca her halükarda anlatım bozukluğu ortadan kalkmış oluyor.demek istediğim buydu siritan

demek istediğini anladım siritan
doğru diyorsun anlatım bozukluğu gitmiş oluyor siritan
ben biraz cümle anlamına girmişim farketmedensiritan
kolay gelsin hepimize.. siritan
feyza_yaşatan
yardımcı olan tüm arkadaşlara çokk tesekkürlersiritan

kilitli.
Referans URL