Dersizle Forumları

Full Versiyon: Nüfus sorusu..
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Marmara Bölgesi;aritmetik nüfüs yoğunluğuyla ilk sırada yer alırken,tarımsal nüfus yoğunluğu bakımından aynı özelliğe sahip olmamasının nedeni olarak aşağıdakilerden hangisi gösterilemez?
a)Ticaretin gelişmiş olması
b)Büyük kentlerin fazla olması
c)Sanayileşmenin yoğun olması
d)Tarım alanlarının yetersiz olması
e)Makineli tarımın yaygınlaşması
"d" olmalı çünkü marmara bölgesi türkiye de ekili dikili alanların en fazla olduğu bölümdür.dolayısıyla tarım alanlarınınyetersiz olması denilemez....

kolay gelsin....
senin dediğini anladım arkadaşım ama ben ''b''yapmıştım o niye olmuyo?onu da anlatabilcek misin bir zahmetsiritan
bir de bir şey daha geldi şimdi aklıma..ben de önce d yi düşündüm ama sonradan tarım alanları evet yetersiz değil çok;ama sanayi ve kentleşme yüzünden fazla kullanılmıyor diye duymuştum zamanında bu aklıma geldi ve işaretlemedim b'ye gittim sonra..
tarımsal nüfus yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde tarım alanları yetersiz ve oradaki insanların tarımdan başka bi alternatifi olmadığı için az sayıdaki tarlaya öok fazla insan düşüyor.oysa marmara da büyük kentler var ve bu bölgede insanların tarım dışında uğraşacakları bir çok sektör var(ticaret sanayi,vsvs)tarım alanları da fazlaca olduğundan nüfustaki o yoğunluk tarım alanlarına yansımamaktadır.dolayısıyla tarımsal nüfus yoğunluğu aritmetik nüfus yoğunluğunun gerisinde kalmaktadır....
dediğin kısmen doğru.ama şöyle düşünmek gerek:tarımla hayatını kazanan insanlar var ama diğer sektörlerin varlığı insanların ille de tarım yapmasına sebep olmuyor dolayısıyla bu ve tarım alanlarının fazlalığı bu bölgemizde bir "yoğunluğa" sebep olmuyor.umarım anlatabilmişimdir....

kolay gelsin...
anladım gibi saolsiritan+rep hakkım dolmuş ama sonra mutlaka vericemsiritanyani marmara bölgesinde tarım alanları yeterince var ve az değil dimi?
evet tabii ki öyle.hatta bölgeler arasında türkiyede ekili dikili alanların oran olarak en fazla yer kapladığı bölge marmaradır...
kolay gelsin...
çook tşekkür ederimsiritan
rica eerim....
kolay gelsinsiritan
Referans URL