Dersizle Forumları

Full Versiyon: TURANCILIK
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Arkadaşlar turancılık ne demekti soruda çıktı yapamadım kitaba baktım ama yok Açıklayan olursa sevinirimsiritan
BENİM BİLDİĞİM OSMANLICILIKLA ÜMMETÇİLİĞİN BİRLEŞTİRİLMİŞ HALİ.
turancılık :türklerin tüm dünyaya egemen olma fantazisdir.bütün türkler bir araya gelip dünyaya hakim olduğu zaman turancılık gerçekleşmiş olacaktır.(ben öyle biliyorum)

(((((gerçi çinliler "türk",kürtler "türk",kızılderililer de "türk",ruslarla baltacı mehmetten dolay türk kanı var onlarda "türk"az kaldı turancılık gerçekleşmek üzeresiritan))))
iremm tarih moderatörümüz levent hocam sınavları nedeniyle yok o olsaydı daha iyi yardımcı olurdu ama ben bişeler ekliyorum umarım yardımcı olur...

Turancılık, Türk kavimlerini bir devlet veya birlik içinde birleştirmeyi amaçlayan, "bir olmak, hür olmak" şeklinde özetlenen bir ideolojidir. Türk kelimesinin kökü olan güçlü ve yöneten olmanın verdigi sorumlulukla dünya düzenini kurma ve koruma amacı gütmekte olan bir ideolojidir. Bu bağlamda dünyaya barış ve huzur getireceğini söyleyen diğer ideolojilerden farkı yoktur. Türklerin bu ideolojisinin en net anlamlandığı yer Kızıl Elma ülkü südür.

Turancıların fikirlerinin çerçevesini çizdiği ve ana hatlarını oluşturduğu söylenen Ziya Gökalp'in ünlü sözü:

"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan;
Vatan büyük ve müebbed bir ülkedir: Turan"

alıntıdır...
Dil Devrimi Türk Dil Kurumu'nun kurulması(Türk Dili Tetkik Cemiyeti) Türk Tarih Kurumu'nun kurulması(Türk Tarihi Tetkik Cemiyeti) bu düşünceden de etkilenilerek yapılmış fa'liyetlerdir. Ziya Gökalp Türklerin uzak ideolojisi diye nitelendiriyordu yanlış hatırlamıyorsam Enver Paşa 1920 lerde Sovyetler'e karşı savaşlar yaptı Orta Asya'da bu da bu düşünce etrâfında yapılan fa'liyetlere örnek olabilir
Saygılarımla...
Turancılık: Bütün türk devletlerini bir çatı ve bayrak altında toplamak.

Selametle..
Bütün türklerin bir araya gelmesi siritan
co-pilot Demişki:

iremm tarih moderatörümüz levent hocam sınavları nedeniyle yok o olsaydı daha iyi yardımcı olurdu ama ben bişeler ekliyorum umarım yardımcı olur...

Turancılık, Türk kavimlerini bir devlet veya birlik içinde birleştirmeyi amaçlayan, "bir olmak, hür olmak" şeklinde özetlenen bir ideolojidir. Türk kelimesinin kökü olan güçlü ve yöneten olmanın verdigi sorumlulukla dünya düzenini kurma ve koruma amacı gütmekte olan bir ideolojidir. Bu bağlamda dünyaya barış ve huzur getireceğini söyleyen diğer ideolojilerden farkı yoktur. Türklerin bu ideolojisinin en net anlamlandığı yer Kızıl Elma ülkü südür.

Turancıların fikirlerinin çerçevesini çizdiği ve ana hatlarını oluşturduğu söylenen Ziya Gökalp'in ünlü sözü:

"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan;
Vatan büyük ve müebbed bir ülkedir: Turan"

alıntıdır...

Oğuzhan hocam , sözlerinden dolayı çok teşekkür ederim...Güzel bir açıklama yapmışsın yine de...

Uzun süredir, forumumuza hizmet veremediğimden dolayı, açılan başlıkları takip edemedim. Verimim aşırı derece de düştü. Konuları kısmen biliyorsun...

Başta, üye arkadaşlarımdan, Adminlerimden ve siz moderatör arkadaşlarımdan çok özür diliyorum...

İnşallah bundan sonra üye olarak, devam edeceğim.

Saygılarımla...

cevaplar için teşekkürler
Sayfalar: 1 2
Referans URL