Arkadaşlar ben ve karışık kafam yine karşınızdayız..
Şimdi ben bilim ve felsefe arasındaki farkları okuyordum.Karşıma şöyle bir tanım çıktı:
''Felsefe kümülatiftir,bilim kümülatif olarak ilerler.''Şimdi bu ne demek ikisi de aynı şeyi söylemeye çalışmıyor mu bir açıklayabilcek misiniz bir zahmet?

KÜMÜLATİF FELSEFİ BİLGİ DEMEK
GERİSİDE KOCA BİR SORU İŞARETİ...

OZAMAN;
FELSEFE BİRİKEREK İLERLER BİLİM BİRİKMEZ.
YANİ GENEL BİR TANIM VARYA HERHALDE ONU SÖYLEMEYE ÇALIŞMIŞLAR.

Kümülatif in kelime anlamı birikmişmiş. Ben,m yorumum Felsefe birikmiştir, bilimse birikerek ilerler.
Yani sen şimdiye kadar hiç tartısılmamıs bi felsefe konusu duydun mu?
Felsefe de tartısılan hersey ortadadır. Yeni filozoflar sadece eski tartısmalara kendi yorumlarını katarlar.
Bilimde yle değildir. Bilim hep bilgi birikimleriyle ilerler. Bi sonraki bilim adamı sıfırdan başlamaz mevcut gelişmelere ek yapar onları daha da ilerletmeye calısır.
Yalnız bence kafana takman gereken şeyler değil bunlar. Böyle cins şeyler çıkmayacaktır öss de

Kümülatif in kelime anlamı birikmişmiş. Ben,m yorumum Felsefe birikmiştir, bilimse birikerek ilerler.
Yani sen şimdiye kadar hiç tartısılmamıs bi felsefe konusu duydun mu?
Felsefe de tartısılan hersey ortadadır. Yeni filozoflar sadece eski tartısmalara kendi yorumlarını katarlar.
Bilimde yle değildir. Bilim hep bilgi birikimleriyle ilerler. Bi sonraki bilim adamı sıfırdan başlamaz mevcut gelişmelere ek yapar onları daha da ilerletmeye calısır.
Yalnız bence kafana takman gereken şeyler değil bunlar. Böyle cins şeyler çıkmayacaktır öss de

süper açıklama saol baybal

SEVGİLİ BAYBAL , DEMİŞSİN Kİ 'Yeni filozoflar sadece eski tartısmalara kendi yorumlarını katarlar. ' YANİ BİRİKEREK İLELER.ESKİ TARTIŞMALAR DEVAM EDİYOR YANİ..
VE DEMİŞSİN Kİ 'Bir sonraki bilim adamı sıfırdan başlamaz mevcut gelişmelere ek yapar onları daha da ilerletmeye calısır.' NEDEN BÖYLE DÜŞÜNÜYORSUN Kİ BULUŞ DİYE BİRŞEY VAR HİÇ OLMAYAN ŞEYLER BULUNUYOR VE BULUŞLAR GÜNÜMÜZDEDE DEVAM ETMEKTE.

BENCE

Önemli değil. Yardımcı olabilmissem ne mutlu

Sınavda başarılar dilerim.
Ben genel olarak öyle söylemiştim. Şöyle acıklayalım. Mesela bilgisayar teknolojileri. İlk bilgisayarın cok büyük ebatlarda oldugu ve işlem yeteneginin zayıf oldugu söyleniyor. Bilim adamları bu konuyla ilgilenirken edeki verilerden yararlanarak daha gelişmişini yapmaya çalısırlar. Herkes sıfırdan yapaya çalıssa emin ol bugün bilim bu kadar ilerlemiş olmazdı.
Ve tabi yeni bi buluş yapılacaktır. Bundan sonra gelen bilim adamları da o yeni buluş üzerinde geliştirmeler yaparlar. O buluşu hiç olmamış gibi kabul edip kafalarından hiçbir veri kullanmadan onu bulmaya çalışmazlar demi