Bazı sivil toplum kuruluşlarınca Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen mitingde Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) protesto edildi.
Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde toplanan ve çoğunluğunu liseli gençlerin oluşturduğu yaklaşık 300 kişilik grup, 17 Haziran Pazar günü yapılacak ÖSS'ye karşı pankart açtı.
“Parasız demokratik bilimsel eğitim”, “ÖSS zulmüne son”, “Yarış atı değil öğrenciyiz” yazılı dövizler taşıyan grup Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüdü.
Polisin güvenlik önlemi aldığı mitingde konuşan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) 3 No'lu Şube Başkanı Durmuş Yıldız, 3.5 saat süren üniversite sınavı ile öğrencinin bilgisinin ve kişiliğinin ölçülmesinin imkansız olduğunu ifade etti.
ÖSS ile iyi okullarda, iyi dershanelerde eğitim alan gençlerin seçildiğini savunan Yıldız, “Milyonlarca emekçi gencimiz dışarıda bırakılıyor” dedi. Gençlerin ÖSS karşıtı konuşmalar yaptığı mitingde, daha sonra Vardiya grubu konser verdi.
alıntıdır..
Başka alternatif mi var şu anda da protesto ediyolar!Madem beğenmiyorlar sınavsız bütün öğrencileri nasıl alacakmışız onu da söylesinler de bizler de kurtulalım! Paylaşım için teşekkürler bu arada..
O miting yüzünden eve zor gittim.
Aklına esen yürüyor.
Bence de sınava bir alternatif gösterebilseler tamam bende yürürüm ama boş , anlamsız bir yürüyüştü.
BENCE
Bakırköy'de insan toplamak için masa açmışlardı. Biraz konuştum, ÖSS'ye alternatif neyi gösteriyorsunuz dedim. Açıkçası anlattıklarından memnun olmadım imza atmayacağımı söyledim.
ÖSS kalksa başka bir şey gelir. Sonuçta o da sınav, bu da sınav olur bir fark kalmaz.
üklemizde genç sayısı çok ve işsizlik oranıda çok ve mecburen bir sınav olmalı buda öss olmuş çok çok adı değişir.görülmeyen bişi var eğer eğitimini alırsan ve çalışırsan gerçek anlamda öss dert olmaz sana kazanırsın öenmli olan öss den sonrasıdır.
oraya cıkıpda yuruyenlerin %90 ı çalışmayı sevmiyordur

40 kişilik sınıfta 70 gerekirse 80 kişi okusun zaten ilk okulda 5-60 kişilik sınıflarda lisede 50 kişilik sınıflarda okumadıkmı.... olmadımı binalar kiralasın devlet binalara reklam alsın parasını çıkarsın. okusun millet nedir bu öss neyini savunuyorsunuz okumadan etmeden bu ülke nasıl kalkınacak.issiz kalsın diyorsunuz cahil kalsın diyorsunuz size yuh diyorum.sonrada çıkarsınız bu ülkeyi seviyoruz dersiniz ülke böylemi sevilir.çok sığ düsünüyorunuz çok.
sizin gibi düsünenler barajı bile geçemesinlerde görürüm sizi.sonra issiz olarak kalın birsey bilmiyorsunuz sonra 2 sınıf vatandaş sıfatı kazanırsınız.
40 kişilik sınıfta 70 gerekirse 80 kişi okusun zaten ilk okulda 5-60 kişilik sınıflarda lisede 50 kişilik sınıflarda okumadıkmı.... olmadımı binalar kiralasın devlet binalara reklam alsın parasını çıkarsın. okusun millet nedir bu öss neyini savunuyorsunuz okumadan etmeden bu ülke nasıl kalkınacak.issiz kalsın diyorsunuz cahil kalsın diyorsunuz size yuh diyorum.sonrada çıkarsınız bu ülkeyi seviyoruz dersiniz ülke böylemi sevilir.çok sığ düsünüyorunuz çok.
sizin gibi düsünenler barajı bile geçemesinlerde görürüm sizi.sonra issiz olarak kalın birsey bilmiyorsunuz sonra 2 sınıf vatandaş sıfatı kazanırsınız.
arkadaşım yularıdaki mesajlarda işsiz kasın diyen yok cahil kalsın diyen de yok sen kime yuh diyorsun ben onu anlamadım

konuya mesajda yazmadım ama bu söylediğin bayağı ağar laflar biz kimseye laf söylemiyoruz söylemeyizde çalışan emeğini alır!!!
asrkadaşım bunları bize söylemiyorsun dimi
asrkadaşım bunları bize söylemiyorsun dimi
öss sistemi kalkmasın diyen herkeze diyorum.