Dersizle Forumları

Full Versiyon: 2 Adet Sosyoloji Sorusu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Körfez Geri Sayım Denemesi 3

1)Sosyoloji belli bir toplumun belli bir zamanını değil,genel anlamda toplumu anlama ve açıklama çabasındadır.Ancak,sosyolojinin ABD'de,Almanya'da,Türkiye'de öncelik verdiği konular ve bu konulara yaklaşımı birbirinden farklılık gösterebilir.

Bu durumun nedeni olarak aşağıdakilerden hangisi öne sürülebilir?

A)Sosyolojinin her toplumda aynı konuları ele alması.

B)Sosyolojinin içerisinde bulunan toplumun kültüründen etkilenmesi.

2)Mekanik dayanışma,toplumda verilmiş statüleri birbirine benzeyen,yani ortak duygu,düşünce ve ülkülere sahip olan insanlar arasındaki dayanışmayı ifade eder.Bu tür dayanışmanın görüldüğü toplumlarda her birey diğerinin yerine geçebilir,aynı işi yapabilir,İş bölümü yaşa ve cinsiyete bağlıdır.

Buna göre aşağıdaki özelliklerden hangisi mekanik dayanışma için söylendiğinde yanlış olur?

A)Ben duygusu egemendir.

B)Dayanışma ve yardımlaşma fazladır.
1 B 2 A şıkkı mı
bende öyle yaptım ama tam tersi olcak 1)A 2)B
Cevap anahtarında bir yanlışlık olabilir..Bence böyle ama yanıltmakta istemem.İyi çalışmalar...
bence her ikiside b olmalısiritan
cevap anahtarı yanlış olabilir.teşekkürler.
destinasiritan Demişki:

bence her ikiside b olmalısiritan

2'yi açıklayabilir misin?
.....
dostumxxtt
1-B OLMALI ÇÜNKÜ SOSYOLOJİ BİR ÇOK DAL İLE ETKİLERNİR ONUN İÇİN HER TOPLUMUN KÜLTÜRÜ FARKLIDIR SOSYOLOJİDE BULUNDUĞU TOPLUMUN KÜLTÜRÜNDEN ETKİLENİR

2-B OLUR ÇÜNKÜ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA ORGANİK DAYANIŞMADA MEVCUTTUR
2.soruyu sadece şu cümleden bile çıkarabiliriz.
'her birey diğerinin yerine geçebilir,aynı işi yapabilir,İş bölümü yaşa ve cinsiyete bağlıdır.'
yani ben duygusu yoktursiritan

diye düşündüm.
Sayfalar: 1 2
Referans URL