Dersizle Forumları

Full Versiyon: 2 tarih sorusu
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
yukardan aşağıya
-altın paralar-demriden silahlar
-tunçtan heykeller
-bakırdan eşyalar
-topraktan çanak çömlekler

buna göre verilen yerleşim yeri
I-tarih çağlarına geçilmiştir
-II-bölgede yaşam cilalı taş deverinde başlamıştır (maden değil mi bakır ,tunç .)
III.başka toplumların etkisi ALTINDA KALINMIŞTIR

HANGİLERİ DOĞRUDUR
b-I II d-II III

2-xvıı:YÜZYILDA Avrupada papanın çağrısıyla Osmanlı devletine karşı Kutsal İttifak kurulmuştur
yalnıuzca bu ilgilere bakılarak
I:Avrupa devletlerinini teoktarik bir yapıya sahip olduğu(bunun olması için kut anlayışı gibi bişey mi gerekli)
II.papanın Katolik Hristiyan dünyasında siyasi bir lider gibi davrandığı
III:Avrupalı Devletlerin tek başlarına Osmanlı Devletiyle savaşmaktan çekindiği
söylenebilir
d-II III e-hepsi
2.soru d şıkkı..
1.soru 2 ve 3

2.soru e)hepsi

doğrumu acaba siritan
2.soru e şıkkı birinci soru yalnız l ama emin değilim...
2 d diyenler açıklarmı acaba
2-xvıı:YÜZYILDA Avrupada papanın çağrısıyla Osmanlı devletine karşı Kutsal İttifak kurulmuştur
yalnıuzca bu ilgilere bakılarak
I:Avrupa devletlerinini teoktarik bir yapıya sahip olduğu(bunun olması için kut anlayışı gibi bişey mi gerekli)
II.papanın Katolik Hristiyan dünyasında siyasi bir lider gibi davrandığı
III:Avrupalı Devletlerin tek başlarına Osmanlı Devletiyle savaşmaktan çekindiği
söylenebilir
d-II III e-hepsi

--------------------------------------------------------------------------------

teokratik yapı dinsel bir yönetimdir..fakat papanın kutsal ittifakı oluşturması;onların teokratik bir yapıda yönetildiğini doğrulamaz..yani başka bir yönetimleri de olabilir..
ikinci yargıda papanın katolik hristiyanlığın lideri olduğunu zaten anlıyoruz..eğer liderlik konumu taşımasaydı böyle bir çağrıda bulunamazdı..
üçüncü yargıda da demekki Osmanlı Devletiyle tek tek baş edememişler ve Osmanlıya karşı bir hristiyan birliği oluşturularak baş edebilmeyi düşünmüşlerdir..
:Avrupa devletlerinini teoktarik bir yapıya sahip olduğu(bunun olması için kut anlayışı gibi bişey mi gerekli
kut anlayışı,Türklerde ,devleti yönetme yetkisinin Tanrı tarafından verildiği düşüncesidir..ve bu babadan oğula geçen bir anlayıştır..
ama teokratik yapı denirse bu dinsel bir yönetimdir..herşey din kurallarına göre düzenlenmiştir..
yani kut anlayışına bağlanamaz bence ki kut sadece Türklerde diye biliyorum..
1.soruda''-altın paralar-''ifadesiyle;
''I-tarih çağlarına geçilmiştir.''ulaştım yani yalnız 1 diyorum tabi doğruysasiritan
Tarihi çağlara yazıyla geçilmedimi arkadaşlar.Karıştırdım mıuzgun3
Sayfalar: 1 2
Referans URL