1)Türkiye'nin ithal ettiği tarım ürünleri arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
a)Prinç
b)Şekerkamışı
c)Kahve
d)Trunçguliller
e)Kakao
hayır trunçgillermiş..Ben şekerkamışı demiştim..
Prinç olmaz çünkü Türkiye'de az yetiştiriliyor..Çin'de falan çok diye biliyiyorum ve ithal ettiğimizi de..
kahve'yi brezilyadan..Kakao'yu da yine bir yerden ama şekerkamışı ithal ediyo muyuz biz yaa?bir de portakal falan ithal getirtilmiyo mu??
portakal akdenizde yetişiyor evet ama amerikadanda gelmiyor mu?Washington portakalı
ayrıca şeker kamışı ne oluyor?adını duymuştum ama nedir nerede yetişir hiç bilmem.
pirinç te az üretiliyor ama tosya pirinci falan var ya ordan bize özgü olbilir diye düşündüm

bilmiyorum canım ama portakalı ben de senin gibi düşündüm

Arkadaşalar bende bu soruya şeker kamışı derdim.Çünkü Türkiye şeker ihtiyacını şeker pancarından karşılamıyor mu?
evet ama trunçgilmiş malesef arkadaşım..anlayan birinn yardımını bekliyoruz..
portakal akdenizde yetişiyor evet ama amerikadanda gelmiyor mu?Washington portakalı
ayrıca şeker kamışı ne oluyor?adını duymuştum ama nedir nerede yetişir hiç bilmem.
pirinç te az üretiliyor ama tosya pirinci falan var ya ordan bize özgü olbilir diye düşündüm
washinton portakalı,portakalın türüdür.

yani ordan gelmiyor.bizdede yetişir.valla diğer şıklara bakarsak turunçgilleri kolayca işaretlerdim.tek açıklaması var:demek ki ülkemizdeki turunçgil ihtiyacımızı karşılamaya yetiyor...
diğer şıkalara bakacak olursan şeker kamışını niye işaretlemezdin ki serhat arkadaşım !........
iç anadolunun neredeyse tamamında şeker üretilebilir.şeker kamışı sadece bir yanıltmaca olarak düşünüyorum.çünkü biz şekerin neredeyse tamamını şeker pancarından karşılıyoruz.yani şeker kamışına ihtiyaç yok...