Dersizle Forumları

Full Versiyon: Nüfus!!
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Hangisi Türkiye'de nüfusun hızla artmasının bir sonucu değildir? A)İşsizlik oranının yüksek olması B)Köyden kente göç olması C)Nüfus dağılışının düzensiz olması D)Doğal kaynakların kullanımının artması E)Genç nüfus oranının yüksek olması
b gibi geldi bana ama emin değilimsiritan
Bende öyle düşündüm ama cevap anahtarı öyle dememiş.Sanırım sende benim gibi düşündün çünkü köyden kente göç olması sonuç yerine neden değil mi?Sorunun soruluşunda bir hata olabilir diğer arkadaşlarında yorumlarını alalım.Teşekkürler pinksiritan
pabuç Demişki:

Hangisi Türkiye'de nüfusun hızla artmasının bir sonucu değildir? A)İşsizlik oranının yüksek olması B)Köyden kente göç olması C)Nüfus dağılışının düzensiz olması D)Doğal kaynakların kullanımının artması E)Genç nüfus oranının yüksek olması

Türkiye'de nüfusun hızla artmasının sonucu olarak:
A)İşsizlik oranının yüksek olması
B)Köyden kente göç olması
D)Doğal kaynakların kullanımının artması
E)Genç nüfus oranının yüksek olması

... seçenekleri aklıma geliyor. Ancak E'de de aklım karışıyor. Direk olarak genç nüfusu değil öncelikli olarak bebek nüfusunu arttırıyor. Genç nüfus göçle azalabilir. Bence C ve E'den birisi. soru
ama iyi de nüfus artınca işsizlikte artar işsizlikle doğru orantılı olarak işin olduğu bölgelere göç artar. Cevap neymiş?
Cevap C.Ancak ben şöyle düşündüm nüfus dağılışının düzensiz olması çarpık kentleşme değil mi ve bu da hızlı kentleşme sonucunda meydana gelmiyormuydu?Soruyu birkaç defa okuyunca iyice aklım karıştıuzgun3
Evet C olmalı bence C daha mantıklı gibi geldi
banada b gibi geldisiritan
aslında Nüfus dağılışının düzensiz olması da işin olduğu bölgelere göç artmasıyla oluşur.soru Neyse yaa zaten öss de çıkmaz bu gulen
bence c şıkkı doğru..
cevapları incelersek eğer;

a) nüfusun hızla artması genç nüfusun çok olduğunu doğrular..bu yüzden işsizlik oranı da yüksek olur..
b)yine aynı şekilde iş amacıyla köyden kente göç başlar..
d)doğal kaynakların kullanımı doğal olarak artacaktır..
e)bu şıkta doğrudur..

c şıkkındaysa nüfus dağılışı düzensizdir demiş..nüfusun düzensiz olması hızlı nüfus artışına bağlanamazki..nüfus artış hızında genç nüfus fazla olur sadece..hatta şöyle diyelim;böyle ülkeler fazla gelişmemişlerdir..ve yaşlı nüfusları da azdır..yani yaş piramitini aklımıza getirirsek çok gençten az yaşlıya doğru düzenli bir şekilde düştüğünü görürürz bence..ben böyle düşündüm..siritan
Sayfalar: 1 2
Referans URL