Dersizle Forumları

Full Versiyon: ÖSS Gülsüm'ün gözlerini aldı...
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Gülsüm Şenocak, henüz 24 yaşında. 6 sene öncesine kadar gelecekle ilgili planlar yapan, bütün umudunu gireceği ÖSS’de alacağı puana bağlayan ama hesapları altüst olan genç bir kız...

1983 Amasya doğumlu olan Gülsüm, ilk, orta ve liseyi memleketinde okumuş. 2001 yılında liseden mezun olduktan sonra yılladır hazırlandığı ÖSS’ye girmek için evden çıkmış. Büyük bir stres ve heyecanla girdiği imtihanda şiddetli bir baş ağrısı yaşamaya başlamış. “Olmuyor, yapamıyorum” korkusuyla imtihandan çıkıp eve giden Gülsüm’ün hayatındaki değişiklikler de bundan sonra başlamış...

Acı olay hayatını değiştirdi

Gülsüm, o acı olayı ise şöyle anlatıyor: “İmtihanda büyük bir stresle girdim. ÖSS’den müthiş bir baş ağrısıyla çıktım. İleriki günlerde baş ağrısı şiddetini artırdı. Doktora gittim; çok stresten dolayı kaslarda kasılma olduğunu ifade ederek iğne yaptı. Bir günlük rahatlamadan sonra tekrar başladı. Diğer günlerde ağrı dayanılmaz oldu ve bununla beraber yediklerimi çıkarmaya başladım. Teşhis konulamadı. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldım. Hastanede günlerce kontrol altında tutuldum, hayatta kaldım ancak gözlerimi kaybettim. Çok istediğim bölüme girememe endişesi aşırı strese sebep oldu. Gözlerimi kaybettim ve hayatımın akışı değişti.” ÖSS’yle ilgili yaşananlar sadece Gülsüm’ün değil ailesinin de hayatında ciddi değişikliklere yol açtı. Aile, Gülsüm’mün yaşadıklarından sonra İstanbul Fatih’i mekan seçti. İstanbul’a taşındıktan sonra Gülsüm, üç yıllık bir bocalama süresi yaşadı ve sonunda hayata yeniden keskin bir dönüş yaptı. 2004’te ÖSS’de yüksek puan almayı başaran Gülsüm, özel üniversitelerin kapılarını çaldı ve kendisine müjdeli haberi İstanbul Bilgi Üniversitesi verdi.

Şimdi psikoloji okuyor

Medya ve Halkla İlişkiler Bölümü’ne yüzde 92’si burslu olarak kaydolan Gülsüm, “Bilgi Üniversitesi’nin hocaları başta olmak üzere, öğrenci işleri, personeli ve öğrencileri engelli öğrencilere karşı çok duyarlılar” diyor.

Üniversite hayatı başarılarla dolu olan Gülsüm, bölümünde dört üzerinden 3.21 puan alarak bölüm değiştirdi. Okul yönetimi Gülsüm’ün çok istediği psikoloji bölümüne geçmesine onay verdi. Şu anda üçüncü sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam eden Gülsüm’e Bilgi Üniversitesi, her türlü maddi ve manevi desteği veriyor. Şenocak, Bilgi Üniversitesi tarafından tahsis edilen servisle Fatih’teki evinden alınıyor ve tekrar evine bırakılıyor. Ayrıca okulda kendisine bir mihmandar tayin edilmiş.

Derslerini kaydediyor

Şenocak bilgisayar kullanmayı iyi biliyor. İngilizcesi de iyi derecede olan Şenocak, okulda işledikleri bütün konuları kayıt cihazına kaydediyor. Daha sonra bunları bilgisayarına aktarıyor. Bir program aracılığıyla derslerini çalışıyor. Şenocak, “Gören bir insan bir defa uğraşıyorsa, görmeyen bir insan 10, belki daha fazla uğraşarak aradaki farklı kapatmalıdır” diyor.

ALINTIDIR...

ARKADAŞLAR HİÇBİR ŞEY SAĞLIĞINIZDAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİL..LÜTFEN BUNU UNUTMAYIN..
çok güzel bir paylaşım..teşekkürler..gerçekten kendimizi bir sınav uğruna bu kadar hırpalamamalıyız..sınavdan sonra aldığımız inşallah iyi olacak böyle düşünerek stresimi azaltmalıyız..sonuç üzücü de olabilir evet ama her şeyin bir geri dönüşü vardır..sağlıktan başka..uzgun3
paylaşım için teşekkürler.sınavlarda kesinlikle stres yapılmamalı belki söylemesi kolay ama öyle.eğer sınava girecek olan bir kişi gerçekten çalıştıysa zaten kaygı yapmasına gerek kalmaz.kaygıyı sadece sınava çok az bir zaman kala çalışanlar yapar.acaba konuları yetiştirebilecek miyim?falan diye.sizin sadece sınavda kaygı diye nitelendirdiğiniz şey heyecandır.heyecanda sınavda olması gereken bişey.ama emin olun ki sınavdan 5-10 dakika sonra heyecandan eser kalmayacaktır...
paylaşım için tekrar teşekkür ederim...
paylaşım için teşekkürler..
Ewet arkadaşlar bende geçen yıl sırf bu heyecan yüzünden sınava giremedim.Tam sınav anı kalbim duracak gibi oldu ve beni hastaneye kaldırdılar.Çok çalışmıştım hiç eksiğim yoktu ve bu beni çok üzdü ama ailem bana hayatımın dersini verdiler babam elini kalbine koy ve gözünü kapa dedi ve ben de uyguladım şimdi öldüğünü düşün ve arkanda ne kadar kişinin üzüldüğünü o an kalbim çok acıdı ve daha sonra bi de şöyle düşün dedi sınavı kazanamadın ve sağlıklısın ve o an kalbimde herhangi bir sızı hissetmedim ve öğrendimki hiçbir şey benim sağlığımdan önemli değildi .

çalışan insan zaten kazanır bu yıl olmasın gelecek yıl gelecek yl olmasın bi daha ki sene.yeter ki insanda istek olsun.

HERKESE BAŞARILAR
ya sınav bu kadar da abartılmaz ki yazık ya hayatı mahfolmuş insan bunları okuyunca uzuluyor ne oss'ymiş yaw gozlerin kaybedilmesine bile sebep oluyor yaw
teşekkürler bu ibretlik hikaye için AYNUR arkadaş
yaa çok üzülüyorum böyle durumlara ya ..hayat bu sınavdan ibaret değil ki ya belki geri kalan hayatımız açısından çok şey ama herşey demek değil bu sınav....bu kadar kaptırmamalıyız kendimizi..ben lisede her hangi bir sınava girmeden önce stresten bayılan insan biliyorum..ve buna anlam veremiyorum....hayatta çok daha önemli şeyler var Aynur arkadaşımın da söylediği gibi BAŞTA SAĞLIK..kızın gözleri gitmiş ne yapayım ben öyle üniversiteyi.öyle desteği... uzgun3 gerçekten çok üzücü...
arkadaşlar takmayalım bu kadar şu össyi.. hayatımızı uyduruk bi sınava bağlamayalım.. insanlara yazık oluyor işte görüyosunuz.. kazanamazsak dünyanın sonu değil, kazanırsak da herşeyin üstesinden gelmiş olmayacağız...
arkadaşlar şimdi burada hiç konuşmayın yok sınav önemli değil yok her şeyin sonu değil diye...BAL GİBİ DE BU SINAV İNSANIN HAYATINI BELİRLİYOR. Bunu siz de çok iyi biliyorsunuz,İFADE ETMİYORSUNUZ.

SADECE AMA SADECE "3" S-A-A-T-T-E HAYATIMIZIN YÖNÜ BELLİ OLUYOR.

AMA; ben bu sitede ÖSS Sistemini eleştirirken BAZILARIMIZ hala bu sistemin "EN İYİ SİSTEM" olduğunu savunarak eleştirilerime rest çektiler.

Arkadaşlar kusura bakmayın ama TÜRK GENÇLİĞİ bu sistemi kendisine reva görüyor.Bu yüzden bu ve bunun gibi olaylarla daha çoooook karşılaşırız.
Ne olursa olsun bu kadar abartmamak gerekiyor.
Göya geleceğimizi hazırlayan bir sınavmış. Çok saçma. İnsan ilişkisi olmayan, selam alıp selam vermeyi bilmeyen bir adam doktor olsa, mühendis olsa ne yazar. Niye onlarca "üniversite mezunu" insan işsiz? Çünkü onlar geleceği ÖSS sanıyorlar. Oysa ÖSS gelecek değil. ÖSS formalitenin ötesinde bir şey değil.
Sayfalar: 1 2 3 4
Referans URL