Dersizle Forumları

Full Versiyon: ÖSS'ye hipnozla hazırlanıyorlar...
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Antalya'da öğrenciler ÖSS'ye hipnoz ile hazırlanıyor. Pusula Eğitim ve Kişisel Gelişim Danışmanlık Merkezi'nce uygulanan eğitimle ÖSS'ye girecek öğrenciler hipnozla sınava hazırlık seminerlerine tabi tutuluyor. Bireysel ve grup halinde verilen 10 günlük eğitime tabi tutulan öğrenciler sınav yaklaştıkça kaygı yapmıyor, kendilerine olan güven duygularını artırıyorlar. Antalya'da ÖSS'ye hazırlanan bin öğrenciye sınav öncesinde hipnoz eğitimi veren Eğitmen Bülent Şenyürek, bu eğitimle birlikte öğrencilerin kendine güvenlerinin arttığını ve başaramama korkusundan kurtulduklarını söyledi. Şenyürek, hipnoz eğitimi ile sınava girecek öğrencileri bilinçaltı rahatsız eden problemlerden kurtardıklarını anlattı. Hipnoz ile sınav kaygısına son eğitimine katılan öğrencilerden Emine Korkmaz, artık sınav korkusu olmadığını belirterek "Tıp fakültesini hedefliyordum. Bu eğitimden önce kendimi bu hedeften uzak hissediyordum. Artık yakın görüyorum. Hipnoz eğitimi ile kendime olan güveni kazandım. Başarılı olacağıma inanıyorum" dedi.

alıntıdır..
ne kadar faydası olur bilmiyorum ama bence böyle bir durumla daha da şartlanmış olmazlar mı ? yani herşeyin doğal olarak olması var..şimdi diyecekler ki hadi sınav kaygısını önlemek için bişeyler yapalım..insan bunu önlemek için sınavı daha da çok düşünmez mi ? karşı değilim tabi faydalı oluyor olabilir ama zaten insan bilinçli olarak düşündüğünde sınavın o kadar da hayat meselesi yapılmayacağını bulur..
paylaşım için teşekkürler...
Engin ne kadar doğru söylemişsin.Her yerde ortaya çıkıp sınav hayat meselesi değil öğrenciler fazla stres yapmasınlar diyorlar ardından bu durum..Daha çok baskı altında alıyorlar insanları.Bana göre herşey insanın kendi içinde kaygıdan ya da stresten uzaklaşman için yardıma ihtiyacın yok.Sadece kendi içine bakıcaksın kendinle konuşucaksın...Büyüttükçe büyütüyorlar!Paylaşım için teşekkürler
off onların yaptığı hipnoz falan deil. sadece bireylerin positif düşünmesini sağlıyorlar bu kadar.
yalnız bide bi sorun çıkıp o kişinin istediği yeri kazanamaması çok büyük felaket olur Enginin dediği gibi doğal olmak lazım...
Engin'e katılıyorum.
Benim evimin yakınındaki bir kültür merkezinde de hipnozla ÖSS'ye girin gibisinden ücretsiz konferanslar vardı. Annemler girmemi söyledi; fakat o konferanslara girmek yerine edebiyat ve tarihten tekrar yaptım.
Oraya katılan birkaç kişiyle konuştum. Daha iyi motive olduklarını; fakat akıllarının karıştıklarını söylediler. Bence kişi kendi motivasyonunu sağlayabilir, gereksiz bulduğum şeyler. Yakında "ÖSS Felsefesi" çıkarsa şaşırmam.
saçmalıyorlar.bu tip aktivitelere katılmak yerine gidin deniz kıyısında yürüyüş yapın,doğayla iç içe olun,arkadaşlarınızla eğlenceli geziler düzenleyin.neymiş kadın hadi rahatla diyor peki rahatladım bu mudur yani?birkaç insan bir odaya tıkılıyor başaracağım diye kendini kasıyor sizce bu sınava olumlu bir katkı mı sağlayacak?bence hayır.tam tersine kişiyi daha çok baskı altında tutacak ve sınavdaki ruh halini olumsuz yönde etkileyecek.bunun yerine kitap okumayı tercih ederim.
kızılötesi Demişki:

saçmalıyorlar.bu tip aktivitelere katılmak yerine gidin deniz kıyısında yürüyüş yapın,doğayla iç içe olun,arkadaşlarınızla eğlenceli geziler düzenleyin.neymiş kadın hadi rahatla diyor peki rahatladım bu mudur yani?birkaç insan bir odaya tıkılıyor başaracağım diye kendini kasıyor sizce bu sınava olumlu bir katkı mı sağlayacak?bence hayır.tam tersine kişiyi daha çok baskı altında tutacak ve sınavdaki ruh halini olumsuz yönde etkileyecek.bunun yerine kitap okumayı tercih ederim.

aynen katılıyorum...ayrıca ben öss hazırlanırken birkaç roman okumuştum ve iyikide okumuşum çünkü paragraf sorularında ne kadar yararlı olduğunu gördüm böyle boş aktivitelere katılmak yerine faydalı şeyler yapmak daha iyi ...
aynur yazılarından çok faydalanıyorum.ösym'de yapılan değişiklikleri ilk olarak senden öğreniyorum.çok teşekkürlersiritan
kızılötesi Demişki:

aynur yazılarından çok faydalanıyorum.ösym'de yapılan değişiklikleri ilk olarak senden öğreniyorum.çok teşekkürlersiritan

rica ederim..çok teşekkürler..
Sayfalar: 1 2
Referans URL