Bir ülkenin ihracat ürünlerinin dış pazarda bulmalarında en önemli koşullardan biri talep eden ülkelerle arasındaki mesafedir.Bu mesafe arttıkça ürüne olan talep azalır.
Aşağıda verilen ülkelerden hangisi ile Türkiye arsındaki ticari ilişkide,yukarıdaki durumun etkili olmayacağı söylenebilir?
ÜLKE TÜRKİYE'NİN İTHAL ETTİĞİ ÜRÜN
A)BREZİLYA KAKAO
B)NORVEÇ BALIK
C)KANADA ARPA
D)FRANSA BUĞDAY
E)ABD TURUNÇGİLLER
Ben soruyu pek anlamadım.

cevap d mi?
c ile d şıkkı arasında kaldım ama c şıkkı olabilir mi ?
Aslında ben d şıkkını seçmiştim çünkü mesafelere baktığımızda Türkiyeye en yakın ülke fransa bu nedenlede d şıkkını seçtim ama cvp a şıkkı çıktı açıkçası bir anlam veremedim ...sizce cvp da yanlışlık olabilirmi yada brezilya olduğunu düşünen arkadaşlar varsa nedenlerini yazarlarsa sevinirim..cvp veren arkadaşlarada teşk..
A bunun cevabı. Çünkü diğer ürünleri kendimizde üretiyoruz kakao ise brezilya kakosu ünlü zaten bu yüzden oradan ithal ediyoruz. bu kadar basit ya
pardon ya özür dilerim ben yanlış okumuşum soruyu..ben ihraaç olarak anladım ve ona göre yorumladım..evet a şıkkıdır..çünkü diğer ülkelerin verilen malları zaten türkiyede yetiştirilebiliyor..ama kakao tropikal birşey ve yetiştirildiği yerler sınırlı..o yüzden uzaklığı ne kadar olursa olsun ithal etmek zorundayız..bu yüzden kakao'dur..
Acaba kakao üretiminde Brezilya 1. sırada olduğu için mi cevap A şıkkı.Ama o zaman da soruyla bir ilgisi olmuyor

Acaba kakao üretiminde Brezilya 1. sırada olduğu için mi cevap A şıkkı.Ama o zaman da soruyla bir ilgisi olmuyor
1. soruda olduğu için deil türkiyede diğer ürünler kadar fazla yetişmiyo ve kakaoyu ihraç ediyoruz ama diğer ürünleri bizde üretiyoruz. Bu yüzden A
Rica ederiz